Григорій Суркіс: «Луческу за короткий проміжок часу створив золоту команду»

Григорій Суркіс: «Луческу за короткий проміжок часу створив золоту команду»

- Це відчуття великого щастя. Протягом останніх восьми-дев’яти місяців Містер разом із гравцями створив диво – повернув «Динамо» золоті медалі та перебуває за крок до виграшу Кубка України. На мою думку, команда прогресує, а тренер дав їй необхідну впевненість і зробив такі речі, які на сьогодні неможливо було собі уявити за такий короткий проміжок часу.

- Чемпіонська складова – це не лише блиск медалей, а й чемпіонська якість гри?

- Команда – це єдиний механізм, який у цьому сезоні не давав збоїв. Хочу повернутися до слів мого брата, президента «Динамо», який під час знайомства команди з Мірчею Луческу сказав, що якщо з цим тренером не вийде, то не зрозуміло, який ще тренер потрібен.

Пам’ятаєте, як у 1996 році Йожеф Сабо, програвши «Ксамаксу», сказав, що до всіх наших гравців – Шевченка, Реброва та інших – потрібно прив’язати гирі та скинути в річку? Але прийшов геніальний Валерій Лобановський і створив диво. Через рік команда вже знімала скальп із великої «Барселони» самого Луї ван Гала.

Через 25 років ми маємо повторення такого успіху. Багато хто, включно із Сабо, казав, що київське «Динамо» не може сперечатися з донецьким «Шахтарем» за золоті нагороди, принижував гравців. Однак ці гравці сьогодні довели, що немає нічого неможливого.

- Після здобуття чемпіонства – що ще потрібно довести ультрас?

- По-перше, не всім ультрас. Є певна кількість людей, які вважають, що мають право ображати людину, котра за такий короткий проміжок часу створила золоту команду. Що ще потрібно для того, щоб вони визнали, що перехід тренера з одного клубу до іншого – це сьогодні світова практика? Подивіться на Моурінью – навіть в Англії він тренував три клуби. Можу навести й інші приклади, але думаю, що й цього достатньо.

На мою думку, нормальні вболівальники аплодували Луческу під час півфіналу Кубка України в Тернополі, де купка людей, яких неможливо зрозуміти, його ображали. Насамперед ображали вже сиву людину, людину у віці. Вважаю, потрібно це припинити та зробити все можливе, щоб команда відчувала, що у неї є підтримка – підтримка від усіх уболівальників, до яких прийшла ця довгоочікувана перемога.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер