Дебютний гол Циганкова допоміг Україні виграти в Люксембурзі

Дебютний гол Циганкова допоміг Україні виграти в Люксембурзі

Підопічні Андрія Шевченка грали на виїзді з Люксембургом, який, перемігши в першому турі Литву, несподівано очолив нашу групу. Порівняно з поєдинком проти Португалії, у якому наша команда досягла позитивного результату, тренерський штаб «жовто-синіх» зробив кілька змін у стартовому складі, у якому знайшлося місце трьом динамівцям – Віталію Миколенку (2-й матч за національну команду), який, як і в матчі з португальцями, вийшов на лівий фланг захисту, а також Микиті Бурді (7-а гра) та Віктору Циганкову (13-а).

Наша збірна прогнозовано володіла перевагою протягом усього матчу, натомість пропустила першою, коли на 34-й хвилині захисники не змогли вибити м’яча після прострілу з правого флангу, й Турпель фактично з лінії воріт таки відкрив рахунок. Утім, уже за шість хвилин рахунок був рівним – Циганков отримав прекрасний пас від Зінченка, скинув собі м’яча на хід та пробив поміж ніг воротарю, провівши свій перший гол за національну збірну!

Після перерви українці тривалий час безуспішно намагалися забити переможний гол, який у підсумку провів… захисник Люксембургу Родригес, на третій (!) компенсованій хвилині відправивши м’яча у свої ворота. Додамо, що цей гол удалося забити, уже коли на полі перебував ще один динамівець Віталій Буяльський (6-й матч за збірну), який на 88-й хвилині замінив Олександра Караваєва.

Завдяки цій перемозі Україна вийшла в одноосібні лідери групи, набравши 4 очки. Свій наступний матч «жовто-сині» проведуть 7 червня, коли приймуть удома Сербію.

Фото UEFA.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер