Георгій БУЩАН: «Краще перетерпіти, не поспішати, правильно відновитися»

Георгій БУЩАН: «Краще перетерпіти, не поспішати, правильно відновитися»

Зараз же голкіпер «біло-синіх» продовжує курс реабілітації. В ексклюзивному інтерв'ю офіційному сайту клубу Георгій розповів, як вдалося подолати цей непростий період та психологічно впоратися з наслідками пошкодження плеча.

- Як ти почуваєшся, і як проходить процес твоєї реабілітації?

- Почуваюся добре, все йде за заздалегідь розробленим планом. Навіть трохи випереджаю графік.

- Коли твоє лікування подолало екватор?

- Напевно, коли я сів на тренажери та почав розробляти травмовану руку. До речі, незабаром буде вже три місяці після операції.

- Як підтримував форму, які вправи вже виконуєш?

- Уже два тижні, як я почав віджиматися, працювати на тренажерах. Потихеньку розтягую зв'язки, але ще не можу робити всі рухи. А до цього виконував лише вправи на ноги.

- Реакція, яка так необхідна воротарям, відновлюється по-особливому? Знаю, що багато воротарі у період травм тренуються із простим тенісним м'ячем?

- Це все проходить автоматом. Буває, у мене падає телефон, а я його ловлю на льоту. Сигнал у мозок надходить моментально, й ти робиш це не замислюючись. Спеціальних вправ на це немає, та й пошкодження на це не впливають.

- Напевно для воротаря подібні травми – непросте психологічне випробування? Наскільки складно перебувати на базі пліч-о-пліч із хлопцями, але не мати можливості вийти на тренування?

- Дуже складно. Важко було особливо на початку. Але я чудово розумію, що таке футбольне життя. Краще перетерпіти, не поспішати, правильно відновитися. Потім усе прийде й усе буде гаразд.

- Хто підтримував тебе в цей час?

- Найбільше підтримувала мама. Ми з нею постійно перебували на зв'язку. Так сталося, що коли минув певний час, я почав працювати в залі, помацав м'яча й потихеньку почав оговтуватися.

- Але руки-то не опускалися? Песимістичних настроїв не з'явилося?

- Ні, звичайно! Навпаки, додалося ще більше бажання грати у футбол!

- Тренери з тобою розмовляли, щось радили?

- Основна порада полягала в тому, щоб я стежив за харчуванням, не поспішав із відновленням та не робив дурниць.

- Ти регулярно відвідуєш домашні матчі всіх команд «Динамо». За чиїми поєдинками спостерігати найцікавіше?

- Я люблю футбол та «Динамо»! У дублі в мене грає багато товаришів. Мені подобається дивитися за їхніми поєдинками, спостерігати, як вони прогресують. Цікаво дивитися й за матчами першої команди. Я навчаюся, спостерігаючи за воротарями. Відзначаю, яких помилок припустилися, аналізую й навчаюся на їхніх огріхах. Поки є час – буду дивитися.

- Чи спілкувався з Артуром Рудьком, який фактично замінив тебе в першій команді?

- У нас у всіх воротарів один із одним складаються хороші стосунки. На це гріх скаржитися. Не сказав би, що ми з Артуром постійно спілкуємося, але коли бачимося – обмінюємося кількома фразами. Жодних ворожих настроїв немає й бути не може. Є свої робочі моменти. Конкуренція – це добре. Погано, коли її немає.

- Зараз твоє лікування увійшло до фінальної стадії?

- Не хочу забігати наперед, але мені ще потрібно місяць-півтора. Дай Боже, щоб усе було добре. За термінами, які мені оголошували заздалегідь, буду готовий до зборів.

- Це значить, що нам чекати тебе ближче до зими?

- Швидше за все – так!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер