Футбольний світ сумує за Андрієм Балем...

Футбольний світ сумує за Андрієм Балем...

Співчуття рідним і близьким Андрія Михайловича висловлює весь футбольний світ, який знав і любив цю унікальну людину.

Віце-президент УЄФА, почесний президент ФФУ Григорій Суркіс

«Не стало, перш за все, чудової Людини, світлої особистості, душевного і чуйного героя. Оптиміст, веселун і жартівник, про таких кажуть - душа компанії, він дійсно був душею всіх команд, в яких працював упродовж своєї довгої та яскравої біографії.

Справжній професіонал, боєць та лицар на зеленому полі, який віддавався футболу без залишку. Гравець з неординарним мисленням, один із тих універсалів, яких ретельно підбирав для своїх команд геній Лобановський, міг закрити практично будь-яку позицію. Став гідним учнем великого наставника, повісивши бутси на цвях. З ім'ям Баля-тренера пов'язаний найвищий злет українського футболу - вихід збірної до чвертьфіналу ЧС-2006.

Він грав і тренував - як жив, на повні груди, від серця. Воно не витримало в той момент, коли цей Майстер як завжди знаходився в запалі боротьби, в гущі гри...

Світла тобі пам'ять, Андріє Михайловичу».

Федерація футболу України

Від імені Федерації футболу України та себе особисто висловлюю найщиріші слова співчуття з приводу передчасної смерті Андрія Баля.

Граючи у львівських «Карпатах», Андрій Михайлович став чемпіоном світу та Європи серед юніорів. Пізніше, у складі київського «Динамо», чотири рази ставав чемпіоном СРСР та стільки ж разів вигравав Кубок, був володарем Кубка Кубків УЄФА. По закінченні кар’єри гравця Андрій Баль обрав тренерський шлях: був головним тренером українських клубів «Ворскла» і «Чорноморець», а також входив у тренерський штаб київського «Динамо» і національної збірної України.

Своєю надійною та ефективною грою Андрій Баль завоював прихильність вболівальників в усьому світі. І саме на футбольному полі трагічно обірвалося його життя.

Уся футбольна громадськість України із сумом прийняла цю звістку і розділяє невимовне горе, що спіткало рідних та близьких. Пам'ять про Андрія Михайловича Баля залишиться назавжди у наших серцях.

Президент Федерації футболу України  А. Коньков

Об’єднання професіональних футбольних клубів України «Прем’єр-ліга»

На 57-му році життя перестало битися серце уславленого у минулому українського футболіста Андрія Баля. Найкращі здобутки у нього були пов’язані з виступами за київське «Динамо», у складі якого чотири рази перемагав в чемпіонаті СРСР і чотири рази в Кубку СРСР, ставав володарем Кубка кубків УЄФА. У складі збірної Радянського Союзу виступав на Кубку світу-1982, у складі юніорської збірної ставав чемпіоном світу і чемпіоном Європи.

По завершенні кар’єри гравця тренерська діяльність Андрія Михайловича пролягала через ізраїльські, російські клуби, а також вітчизняні «Ворсклу», «Чорноморець» та «Динамо». Працював асистентом головного тренера національної збірної України Олега Блохіна. Останнім часом виконував функції тренера-селекціонера ФК «Динамо».

Колектив Об’єднання професіональних футбольних клубів України «Прем’єр-ліга» висловлює свої глибокі співчуття рідним та близьким Андрія Баля.

Футбольний клуб «Шахтар»

«Це непоправна втрата для всього українського футболу. Андрій Баль був чудовим гравцем, який добився успіхів у складі київського «Динамо» та збірної СРСР. Виступав в якості футболіста і тренував в Ізраїлі. Згодом працював у «Ворсклі», «Москві», «Чорноморці», «Динамо» і збірній України. Футбольна громадськість країни сумує у зв'язку з втратою одного зі своїх видатних представників.

ФК «Шахтар» висловлює співчуття рідним та близьким покійного. Світла пам'ять...».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер