Футболістів та тренерів «Динамо» намалювали маслом

Футболістів та тренерів «Динамо» намалювали маслом

Художниця Ольга Коваль написала гравців та тренерів маслом. Тепер, завдяки Фан-клубу ФК «Динамо» Київ, виставка переїхала на стадіон «Динамо» імені В.Лобановського, де всі бажаючі зможуть побачити полотна проекту «Естафета» http://olgakovalli.com/news-estafeta.html#!/ уже із завтрашнього дня, 18-го травня.

До 29 травня експозицію буде включено до годинної екскурсійної програми, в ході якої шанувальники мистецтва та футболу зможуть відвідати стадіон «Динамо», роздягальні футболістів, пам'ятники футболістам загиблим під час Другої світової війни та Валерію Васильовичу Лобановському, а також побачити найбільшу колекцію футбольних шаликів у приміщенні Фан-клубу.

Також відзначимо, що експозиція має й благодійну мету. Одне із завдань проекту «Естафета» - привернути увагу громадськості до Київського фізкультурно-спортивного клубу інвалідів «Прометей» та допомогти йому. Після виставки буде проведено благодійний аукціон, і частина отриманих коштів підуть на підтримку спорту в клубі «Прометей». Вона також допоможе звернути увагу наших заможних людей на те, що вони можуть надати допомогу таким клубам інвалідів.

Детальніше про картини розповіла сама автор, Ольга Коваль:

- Ідея проекту виникла минулого року, коли після Євро-2012 в Будинку художника відбулася виставка картин «Україна та спорт». Як виявилося, картин на спортивну тему сьогодні дуже мало, й ця тема заслуговує на ширше висвітлення. Тому я вирішила показати широкій публіці, що мистецтво - це не лише пейзажі та природа. За допомогою мистецтва можна красиво подати таку рідкісну в нас тему, як спорт. Я сама займалася спортом, те ж робить і мій син.

- Невже вам позували футболісти?

- Ні, малювала переважно з фотографій. Також спілкувалася безпосередньо з футболістами для того, щоб зрозуміти людину. Розмовляла з Тарасом Михаликом, з Андрієм Несмачним, з яким ми товаришуємо. Через них передавала питання для інших. Питала про улюблені кольори, пори року, щоб зрозуміти їхній характер, міміку, жести. Михалик, наприклад, полюбляє синій, блакитний, білий та зиму. Також багато читала інтерв'ю в інтернеті, дивилася на гравців у тренуваннях, іграх.

- Усі картини займали у вас однакову кількість часу?

- Ні, тут усе залежить від настрою, від того, наскільки я зрозуміла й відчула образ людини. Несмачного, наприклад, я добре знаю, він у мене швидко вийшов, за один день практично. Для створення образу потрібно багато думати, досліджувати, це може зайняти й кілька тижнів, і місяць. Найдовше малювала Валерія Лобановського - його вже немає з нами, і його важко відчути. Блохіна намалювала дещо різким, упевненим, із червоними тонами - кольорами перемоги.

- Ви самі вболіваєте за «Динамо»?

- Так, а коли знаєш футболістів, звична річ, із більшим інтересом стежиш за їхньою грою, звичайно ж, хвилюєшся, уболіваєш. Мій інтерес до футболу розпочався зі знайомства з Андрієм Несмачним.

Детальна інформація з приводу організації екскурсій стадіоном «Динамо» ім. Валерія Лобановського за тел. 044 597 0015, 044 597 0016.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер