Футбол повертається в кожен двір!

Футбол повертається в кожен двір!

У церемонії нагородження взяли участь тренер першої команди «Динамо» Сергій Федоров, начальник управління сім'ї, молоді та спорту КМДА Вадим Костюченко, голова Фан-клубу «Динамо» Сергій Михайленко, заступник Голови Федерації футболу м. Києва Віктор Старовойт, начальник відділу сім'ї, молоді та спорту Оболонського району м. Києва Олександр Образцов, керівник проекту "Футбол в кожен двір" Олександр Онищенко. Ведучим вечора став заслужений журналіст України Олександр Липенко.

Серед учасників аматорських змагань у віковій категорії 16-17 років переможцем стала команда «Теремки» Голосіївського району. У фіналі, який проходив на базі Оболонської загальноосвітньої школи № 170, ці хлопці перемогли опонентів із команди «Салют» Шевченківського району з рахунком 7:2.

Крім пам'ятних медалей та дипломів, переможці турніру з дворового футболу отримали динамівські футболки, поліграфічну продукцію ФК «Динамо» та сертифікати на придбання комплектів спортивної форми «Патрік». Звичайно, такі моменти запам'ятаються на все життя, а приклад зірки київського «Динамо» Сергія Федорова для цих хлопців – справжній путівник у бажаний професійний футбол.



Подарунком для юних футболістів став виступ майстра футбольного фрістайлу Ігоря Самодеда. На запитання ведучого, чи можуть динамівські футболісти виконувати подібні трюки з м'ячем, Сергій Федоров зазначив, що в команді є дуже технічні хлопці, зокрема, Андрій Ярмоленко, Євген Макаренко та Роман Безус.

Загалом, в турнірі з дворового футболу міста Києва у чотирьох вікових категоріях цієї осені взяли участь 56 команд. Змагання проводяться з 2010-го року, серед нагороджених колективів – команди: «Татарка Юнайтед» (переможець сезону у віковій категорії 14/15 років), «Євробіс» (3-є місце сезону у віковій категорії 14/15 років), «Енерджі» (3-є місце в категорії 16/17 років), «Стар» (переможці у віковій категорії 12/13 років), «Райдужний» (2-е місце в категорії 12/13 років). Також були відзначені найкращі гравці дворового футболу. Ними стали Андрій Мельник, Дмитро Беззубенко та Богдан Павлусенко. В якості заохочення всі учасники змагань отримали квитки на матч Ліги Європи між «Динамо» та «Валенсією», який відбудеться 20 лютого на НСК «Олімпійський».

Участь ФК «Динамо» (Київ) дало проведенню турніру з дворового футболу новий імпульс. І не лише тому, що ці діти будуть мати можливість заповнити шкільний сектор на НСК «Олімпійський» під час домашніх матчів «Динамо». Чим більш масовим стане футбол у дворах, тим легше буде комплектувати динамівську школу імені Валерія Лобановського.

Зазначимо, що Вадим Костюченко вручив грамоту на знак подяки від Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА за багаторічне служіння і відданість київським футболу та з нагоди підбиття підсумків сезону проекту «Футбол у кожен двір» Сергію Федорову, Сергію Михайленку та Олександру Онищенко.

Сергій Федоров:

- Дуже радий, що у нас проводиться такий турнір, в якому беруть участь усі бажаючі. Свого часу я також починав грати у дворі, після чого потрапив до динамівської секції. Дуже здорово, що хлопці захоплюються і люблять футбол, знаходять для нього час. Це найголовніше, адже молодь – наше майбутнє, вона повинна бути здоровою і розумною. Хочу побажати футболістам добре вчитися і бути найсильнішими.

Вадим Костюченко:

- На жаль, зараз дворовий футбол не настільки популярний, як у нашому дитинстві. 5-10 років тому в місті дворова спортивна інфраструктура перетворилася на паркування, незаконне будівництво. Можливостей реалізувати себе у хлопців стало набагато менше. Програма «Здоровий киянин» якраз спрямована на те, щоб підростаюче покоління могло займатися на багатофункціональних майданчиках, які будуються в місті. Там можна себе реалізувати не лише у футболі, а й в інших видах спорту. Програма «Футбол – в кожен двір» користується великою популярністю, у ній взяло участь близько тисячі хлопців, ми провели змагання по всіх районах міста Києва. Упевнений, наступного року вона ще розшириться. Розвиток дворового футболу якраз і надихає майбутніх зірок, які беруть участь у змаганнях «Шкіряний м'яч». Зараз у Києві є 14 комунальних дитячо-юнацьких шкіл, якими займається Київська держадміністрація, в них найвчається близько шести тисяч майбутніх футболістів. У нас уже є свої чемпіони і я впевнений, зі створенням гідної інфраструктури вони зможуть скласти гідну конкуренцію приватним, комерційним ДЮФШ. І тим цікавіше буде дитячий чемпіонат, тим сильніше юнацький, я також якіснішим відбір зможуть зробити гранди нашого футболу для основних складів своїх команд. Хотілося б, щоб це були вихованці саме київського футболу.

Сергій Михайленко:

- Турнір проходить з 2010-го року і організований ВСОО "Молодь! Громада! Влада!", але «Динамо» підставило йому своє плече вперше. У ньому беруть участь звичайні хлопці, які бачать по телевізору футболістів, за яких вболівають і хочуть бути схожими на них. Завдяки Ігорю Суркісу, клуб підтримав їхні прагнення та починання. Напередодні Дня Святого Миколая кожен із учасників отримав подарунок – абонемент. З ним хлопці прийдуть підтримати команду і 20-го лютого в матчі з «Валенсією», і 2-го березня в грі чемпіонату. Також ми допомогли екіпіровкою, подарунками, призами, організацією суддівства. Словом, клуб не надавав своїх полів або інфраструктуру, але надавав організаційну підтримку. Окрім того, привітати хлопців приїхав тренер «Динамо» Сергій Федоров. Хлопці – кияни, наші вболівальники, і якщо вони відчувають підтримку від клубу, то і клуб, і команда будуть відчувати їхню підтримку на стадіоні.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер