Футбол для всіх. Перший крок співпраці ФК «Динамо» та КП «Київпаcтранс»

Футбол для всіх. Перший крок співпраці ФК «Динамо» та КП «Київпаcтранс»

У його рамках шанувальники футболу, які підпадають під цю категорію, зможуть відвідувати домашні матчі «Динамо» на НСК «Олімпійський».

Поєдинок чемпіонату України «Динамо» – «Волинь» був першим, на якому почав роботу проект. За годину до початку зустрічі трьох уболівальників та людей, які їх супроводжували, спеціальний автобус доставив на стадіон, де на них уже чекали представники динамівського фан-клубу та КП «Київпастранс». Вболівальників провели та розмістили у 31-му секторі, а після завершення матчу той же автобус доставив назад додому. Перші учасники проекту отримали масу задоволення від перегляду гри улюбленої команди, а організатори проекту розповіли докладніше про ініціативу й подальші плани щодо співпраці.

Сергій Михайленко, президент Фан-клубу «Динамо» Київ:

- У київського «Динамо» є парафан-клуб, до якого, зокрема, входять люди з обмеженими можливостями. Виникло питання про те, як людям, які люблять футбол та «Динамо», їздити на матчі. Маркетинговий відділ клубу вийшов на найбільшого столичного транспортного перевізника, КП «Київпастранс», який повністю підтримав нашу ініціативу. 10-го квітня відбувся перший рейс такого «таксі» на матч «Динамо» – «Волинь» для людей, у яких немає можливості самостійно дістатися стадіону.

ФК «Динамо» Київ спільно з КП «Київпастранс» піклується про всіх наших уболівальників – і звичайних, і з обмеженими можливостями. Я вже спілкувався з хлопцями – вони дуже задоволені, що у них є такий спосіб їздити на матчі. Наш парафан-клуб існує вже півтора року, до нього входить більше 100 людей. Клуб безкоштовно роздав їм абонементи для відвідування матчів, але до цього часу їм було складно їздити на стадіон, хоча вони дуже хотіли підтримати улюблену команду та подивитися футбол. Тепер ми механізм опрацювали й досягли першого результату.

Після презентації програми люди самі почали дзвонити, цікавитися, як можна записатися на поїздку на стадіон. Якщо знадобиться більше автомобілів, будемо звертатися до КП «Київпастранс» із проханням надати додатковий транспорт, щоб усі бажаючі могли ним скористатися. Зі свого боку будемо допомагати й цілком сприяти. Є також бажаючі відвідувати виїзні матчі. Коли до автоматизму відпрацюємо київські зустрічі, будемо вирішувати й це питання.

Анна Бондар, начальник служби маркетингу і зв'язку з громадськістю КП «Київпастранс»:

- Це абсолютно нормально, що ми відгукнулися на пропозицію з організації трансферу для людей із інвалідністю. Потрібно чесно визнати, що в Києві не весь рухомий склад наземного громадського транспорту адаптований для перевезення людей із обмеженими можливостями, а лише 80%. Комунальне підприємство «Київпастранс» минулого року запровадило проект «Соціальне таксі». Кожного дня ми возимо двох маленьких дівчаток до школи та зі школи на постійній основі. Тому відгукнутися на такі проекти та звернення, як від Фан-клубу «Динамо», – абсолютно нормально. У нас є рухома одиниця, яка адаптована для трансферу людей. Сьогодні я побачила в їхніх очах «вогник» та задоволення від можливості відчути атмосферу та енергетику матчу. На жаль, багато хто з них не може вести повноцінний спосіб життя, тому що для них не адаптовані під'їзди, ліфти тощо. А такі проекти об'єднують людей, вони стають ближчими до різних подій, у тому числі й до спортивних.

Я дуже рада, що ми їм допоможемо, сподіваюся, наша співпраця з Фан-клубом «Динамо» продовжиться. КП «Київпастранс» планує у 2016-му році обладнати ще одну рухливу одиницю, на якій можна буде здійснювати трансфер до десяти й більше людей. Це можуть бути навіть групи людей, які хочуть поїхати на різні заходи, не лише футбольні. Перевезення дітей до школи та вболівальників на стадіон здійснюється виключно за кошти комунального підприємства «Київпастранс». Ми не отримуємо фінансування на ці спецпроекти – це виключно ініціатива генерального директора КП «Київпастранс» Сергія Майзеля. Держава та місто на окремі проекти коштів не виділяє, лише на перевезення пасажирів, що мають пільги. Незалежно від держфінансування, ми продовжимо здійснення раніше оголошених проектів.

У сезоні 2015/16 «Динамо» залишається провести ще один домашній матч – 24-го квітня на НСК «Олімпійський» наша команда прийматиме «Ворсклу». До зустрічі на стадіоні!

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер