Збірна України не їде на чемпіонат світу

Національна збірна України, програвши грекам у матчі-відповіді плей-оф, так і не змогла пробитися до фінальної частини чемпіонату світу. За баталіями, які проходитимуть влітку наступного року в ПАР, наші хлопці будуть спостерігати біля екранів телевізорів. Хоча після нульової нічиєї в Афінах саме «жовто-синіх» розглядали як фаворита донецького поєдинку.

У стартовому складі наставник національної збірної Олексій Михайличенко випустив відразу шістьох динамівців. Євген Хачеріді розбавив захисну лінію, складену з представників «Шахтаря», в центрі поля вийшли Андрій Ярмоленко, Тарас Михалик та Олександр Алієв, а пару форвардів, як і в першому матчі, склали Андрій Шевченко та Артем Мілевський.

З перших же хвилин українці на правах господарів притиснули суперника до своїх воріт. Традиційно активним був Алієв, який і здалеку пристрілювався, і штрафний метрів із 22-х непогано виконав. Також хороший момент був у Шевченка, але після прострілу Ярмоленка з флангу Андрій елементарно не влучив по м'ячу. А на 31-й хвилині сталося те, чого більше за все боялися шанувальники нашої збірної. Салпінгідіс скористався позиційною помилкою центральних захисників, вискочив віч-на-віч із голкіпером і спокійно відправив м'яча до сітки повз П’ятова. Втім, ще до перерви у наших хлопців був реальний шанс відігратися, але на небезпечну подачу Алієва зі штрафного пішли Шевченко та Хачеріді, тим самим завадивши один одному завершити момент точним ударом із кількох метрів.

Якщо в першому таймі українці володіли перевагою, то в другій половині матчу вона стала дуже великою. Греки в більшості епізодів вибивали м'яча подалі від своїх воріт, в надії, що попереду нападникам вдасться зачепитися і потягнути час. Втім, гості настільки грамотно побудували оборону, що підопічні Олексія Михайличенка з величезним трудом добиралися до чужого штрафного майданчика, припускаючись величезної кількості помилок у передачах. Проте, у збірної України були шанси, які можна й потрібно було реалізовувати: Шевченко, Селезньов, двічі Ракицький (спочатку зі штрафного, а незабаром з лінії штрафного майданчика). А фактично підписався під безсиллям «жовто-синіх» Олег Гусєв, який вийшов на заміну в другому таймі та в боротьбі із захисником не зміг добити м'яча в сітку після дальнього удару когось зі своїх партнерів.

Таким чином, сьогоднішній матч із греками став для збірної України останнім офіційним аж до чемпіонату Європи 2012 року. Упродовж найближчих двох років «жовто-сині» проводитимуть лише товариські поєдинки.

Україна – Греція – 0:1 (0:1).

Україна: П’ятов, Кобін, Кучер, Хачеріді, Ракицький, Михалик (Гай, 65), Тимощук, Алієв (Селезньов, 56), Ярмоленко (Гусєв, 68), Мілевський, Шевченко.

Греція:
Цорвас, Папастопулос (Пляйцикас, 29), Морас, Кіргіякос, Вінтра, Кацураніс, Карагуніс, Спіропулос, Салпінгідіс, Самарас (Гекас, 62), Харістеас (Циоліс, 70).

Гол: Салпінгідіс (31).

Попереджені: Ярмоленко (52) – Кацураніс (16), Вінтра (62), Кіргіякос (77).

Перший матч – 0:0

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер