Перший робочий день!

Перший робочий день!

Ополудні 9 січня в конференц-залі заміської бази «Динамо» в Конча-Заспі був аншлаг. Перші п’ять рядів зайняли гравці, тренери і персонал, решту ж місць заповнили журналісти. Лише телевізійних камер було більше десяти, стільки ж фотографів і в кілька разів більше пишучої братії.

Перша команда «Динамо» вийшла з відпустки і розпочинає підготовку до нового футбольного року! Таким був головний лейтмотив зустрічі. У вступному слові президент клубу Ігор Суркіс представив гравцям нового головного тренера Юрія Сьоміна, побажав успіхів у роботі. «Динамо» повинне реабілітуватись за невдалий минулий рік і відновити європейське реноме клубу. Для досягнення результату ми всі повинні допомогти Юрію Павловичу», – відзначив Ігор Суркіс.

Юрій Сьомін, який учора прибув до Києва, розповів про перший етап зимової підготовки і представив штаб помічників. Як і раніше повідомлялось, до нього увійшли Лужний, Сергій Овчинніков, Валерій Зуєв, Сергій Краковський і Вінченцо Пінколіні. На цьому вступна частина завершилась, гравці пішли готуватись до першого в цьому році тренуванні.

У залі залишились Ігор Суркіс, Юрій Сьомін і Резо Чохонолідзе, які впродовж півгодини відповідали на запитання журналістів, вдосталь задовольнивши високий інтерес до команди.

Усі в зборі!

На першому тренуванні «Динамо» не «дорахувались» кількох легіонерів. Але вже завтра вся команда повинна бути в зборі. Клебер через проблеми з візою затримався в Амстердамі і от-от повинен вилетіти до Києва. Діого Рінкон і Карлос Корреа прибудуть до української столиці сьогодні ввечері. Через сильний туман затримався рейс із Белграда. В Конча-Заспі Горан Гавранчіч, Мілош Нінкович і Мар’ян Маркович також повинні бути в середу. Усі решта з’явились вчасно. Значно довше доведеться чекати Ісмаеля Бангура, Айїлу Юссуфа і Бадра Ель Каддурі. Вищезгадана трійця зіграє на Кубку африканських націй і їх повернення в «Динамо», за словами Юрія Сьоміна, залежить від успіхів збірних на турнірі.

Молодь

На зборі в Ізраїлі за місце в складі «Динамо» поруч із досвідченими гравцями боротиметься молодь - Алієв, Дедечко, Олейник, Федорів, Кравець, Мандзюк. Також Юрій Сьомін розраховує на Рибку, Допілку і Романчука. За словами Ігоря Суркіса, Олександра було віддано в оренду в київський «Арсенал», однак новий наставник забажав повернути захисника в «Динамо». Нагадаємо, що минулого року Романчук дебютував у складі національної збірної України.


Трансфери

Восени Махдуфі був відданий в оренду в «Металіст» і «Динамо» пропонувало харків’янам викупити трансфер гравця. Однак позитивної відповіді не отримали. Також Ігор Суркіс не виключає, що команда може поповнитись новими гравцями. «У нас є на замітці ряд футболістів. Але останнє слово в цьому питанні за тренером. На даний момент він хоче розібратись із наявними гравцями і найближчим резервом. Вони – кваліфіковані футболісти, а Юрій Павлович – кваліфікований тренер. Він знає, як мотивувати команду. Після збору в Ізраїлі у нас буде місяць для доукомплектації. Зараз можу сказати, що в «Динамо» не надходило пропозицій купити гравців. Ви знаєте. Що ряд футболістів було виставлено на трансфер і Резо докладає всіх зусиль для їхнього подальшого працевлаштування. Ясність внесена лише по Родріго. За нього вступили в боротьбу три провідних клуби Бразилії. Один із них запропонував умови, які влаштовують і клуб і самого гравця. Чернат, Верпаковскіс і Саблич віддані в оренду «Хайдуку» до завершення сезону і рішення по перших двох прийматиметься не раніше травня. Узятий нами в оренду нападаючий Бушич повернувся додому. Зараз ведуться переговори з «Дніпром» по переходу Руслана Ротаня. Можливий трансфер цього гравця узгоджено з головним тренером.»

Кубок Першого каналу

«Турнір я розглядаю з двох позицій, - говорить Сьомін. По-перше, це хороший полігон для перегляду гравців. Також ми ставимо завдання перемогти. Це престижно, хороший головний приз, плюс важливі перемоги над серйозними командами». Ігор Суркіс додав, що «крізь призму матчів Кубка Першого каналу новий головний тренер повинен розібратись із наявним набором гравців і визначитись, із ким із них можна вирішувати серйозні завдання. Якщо після першого збору з команди піде чотири-п’ять гравців, мене це зовсім не злякає. Головне, аби в майбутньому ми створили бойову команду, яка поверне добре ім’я «Динамо».

Тренерський штаб

Юрій Сьомін розповів, як будуть визначені функції серед його помічників. З основною командою працює Олег Лужний. Він мій перший помічник. За фізпідготовку відповідає Вінченцо Пінколіні, за підготовку воротарів – Сергій Краковський. Визначені завдання ще двох тренерів – Сергія Овчиннікова і Валерія Зуєва.

Завдання на сезон

Становлення гри команди і вирішення турнірних завдань в «Динамо» повинні іти паралельно. Зараз є п’ятиочкове відставання від лідера чемпіонату і, безумовно, ми продовжуватимемо вести боротьбу за найвищі нагороди. Із нас ніхто не знімав відповідальності за кінцевий результат. Безумовно, ми не можемо залишитись поза Лігою чемпіонів і намагатимемось грати в цьому престижному турнірі на високому рівні.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер