Фінальний турнір ДЮФЛУ U-17. 1/2 фіналу. «Динамо» – «Зміна-Оболонь» – 1:2. Звіт про матч

Фінальний турнір ДЮФЛУ U-17. 1/2 фіналу. «Динамо» – «Зміна-Оболонь» – 1:2. Звіт про матч

Підопічні Сергія Беженара та Артема Яшкіна впевнено виграли свою групу й вийшли на «пивоварів», які у квартеті пропустили на перший рядок донецький «Шахтар». Незважаючи на те, що обидві команди з Києва, на футбольному полі вони не перетиналися вже доволі давно – у ДЮФЛ України вони не протистоять одна одній, перебуваючи в різних групах, а в чемпіонаті Києва востаннє зустрічалися два роки тому.

Динамівці традиційно зробили ставку на власну гру, й із перших хвилин пішли вперед. Якби реалізація не підвела «біло-синіх», долю зустрічі можна було вирішувати вже в першому таймі, однак упевнено діяв на лінії воріт голкіпер «Зміни-Оболонь», витягуючи удари як із дальньої, так і близької відстані. Утім, на 39-й хвилині навіть він не зміг нічим зарадити, коли після подачі зі штрафного Ванат із району 11-метрової позначки, вискочивши з-за спин захисників, спрямував м’яча в кут воріт – 1:0.

Здавалося, що забитий м’яч має додати «біло-синім» упевненості, однак незабаром після перерви «пивовари» зрівняли рахунок. Гол вийшов несподіваним і курйозним. Арбітр призначив штрафний удар метрах у 35-ти від воріт, неподалік від правої бровки. Гравець «Зміни» вирішив пробити по воротах, чим захопив зненацька динамівського голкіпера, і в підсумку м’яч влетів під поперечину – 1:1.

Пропущений гол змусив підопічних Сергія Беженара та Артема Яшкіна нервувати, що призвело до вилучення. Буквально за десять хвилин Глушач отримав два попередження (одне – за порушення дистанції при виконанні суперником штрафного удару, друге – за гру високо піднятою ногою, результатом чого стала розбита губа у суперника), і останні хвилини зустрічі динамівці догравали в меншості. На 84-й хвилині суперники скористалися своєю кількісною перевагою – футболіст «Зміни», залишений один на лінії воротарського майданчика, вдало замкнув головою подачу з кутового. Перед динамівцями стояло надскладне завдання, аби зрівняти рахунок та перевести матч у серію пенальті, однак удача цього дня була не на боці нашої команди – зокрема, після подачі з кутового Забарний пробив у поперечину, а після кількох ударів наших гравців «пивовари» вибивали м’яча з лінії воріт.

У підсумку, «Динамо», маючи цілковиту ігрову перевагу, зазнало прикрої поразки – 1:2. У поєдинку за третє місце «біло-сині» зіграють у неділю, 30 червня (початок – о 15:45), проти львівських «Карпат», які у своєму півфіналі поступилися донецькому «Шахтарю» – 1:3.

Сергій БЕЖЕНАР, старший тренер «Динамо» (U-17):

- Ми повністю переграли суперника в першому таймі, ще до перерви могли забезпечувати позитивний для себе результат. Нібито й забили, але у другому таймі індивідуальні помилки призвели до пропущених м’ячів. Команда суперника проявила характер, був помітний їхній настрій із першої секунди, і сьогодні, напевно, їм допоміг перемогти футбольний бог. Можливо, індивідуальний клас наших гравців вищий за суперників, але у футболі таке буває, і не завжди перемагає сильніший. Факт у тому, що ми забили один м’яч, а суперник – два. Не можу дорікнути своїм підопічним у відсутності бажання – вони хотіли перемогти, це було видно, створили велику кількість моментів, але у футболі виграє той, хто забиває бодай на один м’яч більше.

Думаю, не потрібно звинувачувати лише хлопців, які припустилися індивідуальних помилок, які призвели до пропущених м’ячів. Футбол – це командна гра, і основною причиною нашої поразки стали не помилки в захисті, а погана реалізація попереду в першому таймі та неуважність у другому. Навіть залишившись у меншості, ми створили ще кілька моментів, і цілком могли виграти навіть в основний час, але таке буває у футболі. На жаль, саме сьогодні нас підвела реалізація, яка загалом на турнірі була на доволі високому рівні.

Щодо вилучення Глушача, то я не буду звинувачувати його. Насправді, він не бачив суперника – коли той винирнув з-за спини, Єгор уже заніс вверх ногу й ударив в обличчя за інерцією. Шкода цього хлопця, якому довелося викликати «швидку», але, як на мене, це був ігровий момент.

ДЮФЛУ U-17, 1/2 фіналу

«Динамо» – «Зміна-Оболонь» (Київ) – 1:2

«Динамо»: 57. Слуцький, 29. Забарний, 14. Козленко (6. Кузик, 70), 19. Скорко, 55. Вівчаренко, 11. Глушач, 17. Бражко, 9. Ісадченко (4. Гук, 81), 97. Блізніченко, 22. Здирко (20. Велетень, 59), 7. Ванат.

Запасні: 99. Червінський, 21. Сологуб, 3. Кирилюк, 8. Рязанцев, 23. Кулаковський.

Голи: Ванат (39) – (50), (84).

Вилучені: Глушач (78) – (90).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер