FIFA TV про МІГЕЛЯ та збірну Португалії (+ ВІДЕО)

FIFA TV про МІГЕЛЯ та збірну Португалії (+ ВІДЕО)

У 1965-му році його було нагороджено «Золотим М'ячем», а рік потому він отримав «Золоту бутсу» завдяки дев'яти голам, які забив на чемпіонаті світу.

Його досягнення у складі національної збірної та «Бенфіки», за яку він провів 638 м'ячів у 614 матчах, зробили його першою футбольною суперзіркою Португалії. Його смерть стала справжньою трагедією у країні, яку він представляв.

Криштіану Роналду: «Мені було неймовірно сумно. Померла дуже важлива для Португалії людина. Він був національним символом, тому його смерть дуже засмутила португальців та світове співтовариство.

Тим не менш, це частина життя. Ми, гравці, маємо повністю викладатися на полі. Ми розуміємо, що одного разу всі помруть. Потрібно зосередитися на тому доброму, що було в його житті. Він виграв багато трофеїв у складі «Бенфіки» та національної збірної. Ця людина назавжди залишиться в наших серцях».

Було б символічно, якби нинішня збірна Португалії досягла успіху на чемпіонаті світу в рік смерті Ейсебіу.

Рикарду Кошта: «Португалія – це свого роду школа футболу. У нас багато блискучих гравців. Усі великі виконавці хочуть брати участь у знакових змаганнях. На чемпіонаті світу ми будемо представляти не просто команду, а всю португальську націю».

Португалія – найзахідніша держава материкової частини Європи.

У 15-му столітті під керівництвом Генриха Мореплавця країна заснувала свою першу глобальну імперію, до складу якої входила Бразилія.

Сьогодні більш ніж 230 мільйонів жителів планети розмовляють португальською. Це офіційна мова дев'яти країн.

У 2006-му в Португалії було створено першу в світі комерційну хвильову електростанцію. У 2012-му португальські кухарі приготували найбільший омлет у світі, використавши 145 тисяч яєць та пательню діаметром більше 10 метрів.

Перший матч відбіркового циклу чемпіонату світу (1934) завершився для португальців розгромом від Іспанії з рахунком 9:0.

Найвідоміші футбольні клуби країни – це «Бенфіка», «Порту» та «Спортинг».

Одне з прізвиськ національної команди звучить як «Seleção das Quinas», що значить «команда п'ятьох» (на честь п'яти щитів, зображених на емблемі).

Очолює збірну Португалії Паулу Бенту. Він прийшов на зміну Карлушу Кейрошу та вивів команду до півфіналу Євро-2012.

Жоао Перейра: «Перевага Паулу Бенту полягає в тому, що він був футболістом. Він виступав за збірну Португалії.

Він знає, що потрібно для успіху. У нього є власні ідеї й він не піддається впливу ззовні. Бенту доносить до нас свої ідеї дуже доступно. Він знає, чого хоче, й усі гравці йдуть із ним в одному напрямку».

Паулу Бенту: «Кожен тренер хоче перемагати. Моя головна мета, як наставника, правильно організувати тактичну побудову команди.

Необхідно знайти баланс між професійним та особистим життям. Цей баланс важливий для організації гри».

Атакуючу філософію Бенту видно за його улюбленою тактичною схемою. Вона дозволила Португалії забити 24 м'ячі у 12 матчах відбіркового раунду.

Жоао Перейра: «Скільки я себе пам'ятаю, найбільш поширеною тактичною побудовою в Португалії була схема 4-3-3. Я граю таким чином уже багато років, і мені це подобається».

Воротар Руй Патрисіу виходив на поле в кожному матчі кваліфікації. В центрі оборони виступає пара Бруну Алвеш – Пепе. Фабіу Коентрау, як правило, грав на лівому фланзі захисту, а Жоао Перейра – на правому. Півзахисники Рауль Мейрелеш та Жоау Моутіньйо здатні грати як справа, так і зліва. Першою точкою опори на виході з оборони та переході до атаки є Мігель.

Тріо атакуючих гравців можуть скласти Нанні (праворуч), Криштіану Роналду (ліворуч) та Елдер Поштига (в центрі).

Рикарду Кошта: «У нас сильна команда. Якщо ми діємо як єдине ціле й з усіма гравцями все гаразд, нас складно переграти».

Це буде шостий чемпіонат світу для португальців та перший у Південній Америці.

У 2006-му Португалія отримала нагороду як найбільш видовищна команда світового форуму. Один із найбільш яскравих матчів команди було зіграно в 2010-му проти Північної Кореї. Португальці розгромили суперника 7:0.

Поразку від Марокко в 1986-му з рахунком 3:1 можна віднести до розряду найбільших невдач.
За всю історію Португалія зіграла 129 поєдинків у відбірковому раунді чемпіонату світу – більше, ніж будь-яка інша європейська команда.

Португалія виграла шість матчів останнього відбору світової першості та тричі зіграла внічию, але через поразку в Росії команда фінішувала другою в своїй групі.

У раунді плей-офф португальцям протистояла Швеція. Роналду забив єдиний гол у Лісабоні.

Паулу Бенту: «Виграти з рахунком 1:0 у матчі плей-офф – це хороший результат. Я думаю, ми діяли добре. Певні відрізки матчу були особливо вдалими. Ми були згуртованим колективом, що й стало ключем до успіху в повторній грі».

Рикарду Кошта: «Нам вдалося перемогти з рахунком 1:0 у Лісабоні. Напевно, в матчі Швеція хотіла взяти реванш, але наша команда продемонструвала неймовірно зрілу гру. Також свою роль зіграв феномен під назвою Криштіану. У вдалі дні він неймовірний гравець. Він здатний вирішити долю поєдинку».

Матч проти шведів, мабуть, запам'ятається як майстер-клас від капітана Португалії. Його хет-трик не залишив шансів супернику, незважаючи на дубль Златана Ібрагимовича.

Жоао Перейра: «Це була фантастична гра у виконанні Роналду. Він вивів нашу команду вперед, але несподівано ми пропустили двічі. Це був складний момент, адже путівка на чемпіонат світу вже, здавалося, була в нас у руках та раптом ми оступилися. Але тут прийшов час Роналду. Він найкращий гравець світу й він забив вирішальні м'ячі».

Голи Криштіану Роналду підтвердили право Португалії на поїздку на світовий форум.

Криштіану Роналду: «Кожен гол особливий, принаймні, для мене. Це частина моєї особистості.

Я люблю забивати й думаю, що всі голи важливі, якщо ми хочемо перемагати».

Рикарду Кошта: «Криштіану грав феноменально в тих поєдинках. Він практично самостійно вирішив долю протистояння. Він зміг забити важливі голи та старанно працював на благо команди».

Португалія буде виступати у групі G разом з Ганою, Німеччиною та США. Команда Паулу Бенту розпочне груповий раунд поєдинком проти Німеччини 16-го червня, продовжить матчем проти США 22-го та завершить зустріччю з Ганою чотири дні потому.

Криштіану Роналду: «Ми сподіваємося вдало виступити на чемпіонаті світу. Не варто забувати, що ми подолати дуже складний кваліфікаційний раунд. Нам довелося брати участь у стикових матчах. Ми розуміємо, що це дуже складний турнір. Для початку потрібно вийти з групи, а далі подивимося».

Дивіться ВІДЕО FIFA TV про збірну Португалії World Cup team profile: Portugal

http://www.youtube.com/watch?v=DSyYg_N3zcw

© www.fcdynamo.kiev.ua

 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер