»Порту» - «Динамо» - 0:1. Перша перемога за чотири роки!

»Порту» - «Динамо» - 0:1. Перша перемога за чотири роки!

Матч у Порту очікувався з особливим хвилюванням. Після двох поспіль нічиїх з «Арсеналом» і «Фенербахче» дуель із «Порту» розглядалася як визначальна для «Динамо» в боротьбі за вихід до плей-офф Ліги чемпіонів.

Перед поєдинком із чемпіоном Португалії футболісти і тренерський штаб «Динамо» говорили про те, що нічийний результат у виїзному матчі їх цілком влаштує. Цими міркуваннями можна пояснити і тактику Сьоміна з одним нападником (Бангура), і п'ятьма футболістами в центрі поля. В запасі залишився Мілевський, який у нещодавньому поєдинку із «Зорею» був на полі одним з найкращих.

«Порту» на правах господарів з перших же хвилин заволодів перевагою, довго контролюючи м'яч по всьому периметру поля. І бути голу вже на 18-й хвилині матчу, якби Богуш за допомогою рефлексів не зреагував на удар Лучо Гонсалеса з кількох метрів – м'яч замість воріт поцілив у стійку.

Динамівці ж перший свій момент реалізували. Олександр Алієв дістав можливість пробити метрів із 30-ти зі штрафного, і Саша продемонстрував, наскільки ефективно він уміє втілювати подібні можливості в голи. Гарматний удар не залишив жодного шансу Нуну – м'яч прошмигнув у верхній кут воріт.

Якщо до пропущеного м'яча «Порту» просто більше володів перевагою, то в останні 15 хвилин першого тайму фактично «закрив» динамівців на своїй половині поля. У другому ж таймі швидкі комбінації гравців португальського клубу інколи ставили наших захисників у безвихідне становище. Втім, можна говорити про те, що Пані Фортуна ввечері у вівторок була на боці «Динамо», і численні моменти біля гостьових воріт футболістам «Порту» реалізувати не вдалося.

Відзначимо, що за весь матч результативний удар Алієва став єдиним (!!!) у рамку воріт у «Динамо». Наприклад, господарі завдали 12 ударів у бік володінь Станіслава Богуша, п'ять з яких прийшлися в рамку воріт. Втім, Стас не здригнувся, і в другому матчі поспіль у груповому турнірі Ліги чемпіонів зберіг свої ворота «сухими».

Таким чином, ця перемога стала першою для «Динамо» в груповому турнірі Ліги чемпіонів, починаючи із сезону 2004/2005, коли, нагадаємо, наша команда обіграла римську «Рому» на НСК «Олімпійський» з рахунком 2:0. З тих пір «Динамо» провело 15 поєдинків із найсильнішими командами Старого Світла, в чотирьох з них зігравши внічию і одинадцять програвши.

Тепер для того, щоб закріпити свої позиції, підопічним Юрія Сьоміна необхідно обіграти «Порту» 5 листопада на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Якщо це вдасться зробити, то «Динамо» опиниться в кроці від плей-офф Ліги чемпіонів – першого із сезону 1998/1999, коли команда Валерія Лобановського дісталася півфіналу.

Дивіться фотогалерею матчу


Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер