ФК «Харків» - «Динамо» - 0:4. Сім «ударних» хвилин

ФК «Харків» - «Динамо» - 0:4. Сім «ударних» хвилин

Київське «Динамо» повернуло собі лідерство в турнірній таблиці. Після того, як вчора донецький «Металург» переміг «Іллічівець», динамівцям необхідно було в гостях обігрувати ФК «Харків». З чим підопічні Юрія Сьоміна вдало впоралися.

Наставник киян залишився вірним собі і випустив із стартових хвилин перевірених футболістів. На лівому фланзі захисту замість Ель Каддурі, який отримав травму в матчі Ліги чемпіонів проти «Фенербахче», вийшов Андрій Несмачний, а пару Бангура в нападі склав Кравець.

Утім, перший тайм оптимізму вболівальникам «Динамо» ніяк не міг додати. Динамівці мали велику перевагу, набагато перевершували господарів у володінні м'яча, але це все відбувалося переважно на своїй половині поля. Як тільки ж гості доходили до штрафного майданчика харків'ян, м'яч, ніби зачарований, опинявся або в ногах захисників, або летів убік від воріт. Мінімум голевих моментів, які все ж таки вдалося створити біля воріт ФК «Харків», ні до чого не призвели.

В другому таймі Юрій Сьомін випустив на поле Гіоане і через дві хвилини «Динамо» відкрило рахунок. Щоправда, без участі Тіберіу... На особливу похвалу заслуговує Вукоєвич, який відіграв епізод до кінця і в падінні головою замкнув навіс Нінкоича з лівого флангу. Пройшло ще три хвилини і рахунок було подвоєно. В даному епізоді в заслужені співавтори гола слід записати Гіоане – саме після його прострілу Соколенко невдало підставив ногу і зрізав м'яча у власні ворота.

А далі наступила черга Ісмаеля Бангура. Спочатку він упевнено реалізував пенальті, в своєму стилі розвівши м'яч і воротаря по різних кутах, а наприкінці матчу втілив у гол вихід віч-на-віч із воротарем. Тим самим Ісмаель перервав свою триматчеву безголеву серію і з шістьма м'ячами розділяє перше місце в суперечці бомбардирів із нападником харківського «Металіста» Джексоном Коельо.

Також відзначимо, що черговий «сухий» матч у чемпіонаті України провів Станіслав Богуш. «Суха» серія голкіпера тягнеться з поєдинку 5-го туру проти запорізького «Металурга», в якому Станіслав дебютував у складі «Динамо», і тепер налічує 540 хвилин. Справді гросмейстерський результат!

Таким чином, «Динамо» за різницею м'ячів знову обійшло донецький «Металург» в турнірній таблиці і продовжує йти до чергового чемпіонського титулу. Пройшла тільки третину чемпіонату, і розслаблятися динамівцям у жодному випадку не можна.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер