Favbet Ліга. 7-й тур. «Динамо» - «Олександрія» - 1:0. Звіт про матч

Favbet Ліга. 7-й тур. «Динамо» - «Олександрія» - 1:0. Звіт про матч

Фактично, доля трьох очок у сьогоднішньому матчі була вирішена вже на першій хвилині. Проте динамівцям довелося ще добряче попрацювати, щоб утримати переможний рахунок, закінчуючи зустріч у чисельній меншості.

Гольовим став перший же стандарт киян, який заробив Віталій Буяльський. Денис Попов, котрий лише на початку жовтня повернувся на поле після хвороби, точним ударом головою замкнув передачу Віталія Миколенка з лівого флангу - 1:0

Зовсім скоро Денис Гармаш, який уперше після повернення до “Динамо” з’явився у стартовому складі команди, мав чудову нагоду встановити комфортну перевагу. Після помилки оборонців “Олександрії” динамівець вийшов сам на сам із Паньківим, однак пробити воротаря не зумів.

Загалом, саме завдяки своєму голкіперу “Олександрія” пропустила цього вечора лише один м'яч. У наступному моменті капітан “городян” двічі врятував ворота своєї команди: після потужного удару Буяльського та добивання від де Пени.

Для Віталія це була далеко не єдина спроба відзначитися голом: пізніше Буяльський також пробивав у падінні головою після подачі Циганкова та завдавав удару через себе, однак хавбека підводила точність.

“Олександрія” вперше перейшла центр поля на 20-й хвилині - і цю спробу можна зафіксувати як перший удар гостей по воротах. Вибиваючи м’яч зі своїх володінь, Денис Попов влучив у Василя Грицука, після рикошету від якого сфера пролетіла поруч зі стійкою.

У спокійному темпі, проводячи розмірені та широкі атаки, динамівці довели перший тайм до логічного завершення, переважаючи суперника в усіх компонентах. Наприкінці тайму заспокоєність ледь не зіграла з киянами злий жарт: Сітало отримав м’яч у штрафному “Динамо” та пробив повз Бущана, який вийшов із воріт, скоротивши кут обстрілу - на щастя, не влучивши у площину. 

Друга половина зустрічі розпочалася доволі нервово - динамівцям не вистачало другого забитого м’яча, щоб зняти питання про переможця у грі. Незважаючи на те, що в перерві Мірча Луческу зробив дві заміни, і Володимир Шаран теж випустив свіжих футболістів, до екватора тайму команди жодним чином не загрожували воротам одна одної. М’яч переважно знаходився в центрі поля, а ми спостерігали велику кількість дрібних фолів.

Поступово “Динамо” почало збільшувати свою перевагу та все ближче підступатися до володінь Паньківа. Однак голкіпер “Олександрії” так само був на висоті - на 70-й хвилині він двічі на виході врятував свої ворота, випередивши Супрягу та Вербича. А за кілька хвилин Паньків упорався ще й з ударом Циганкова в дальній кут.

Наприкінці основного часу ще один момент втратив Владислав Супряга, якого на ударну позицію виводив Віктор Циганков - удар низом у форварда вийшов неточним.

А на вирішальні хвилини “Динамо” залишилося в меншості. Доволі небезпечний підкат Миколи Шапаренка проти Безбородька Максим Козиряцький спочатку покарав “гірчичником”, проте після перегляду VAR змінив своє рішення на червону картку.

У компенсовані п’ять хвилин “біло-синім” довелося відбиватися, адже “Олександрія” кинула всі сили на атаку. Однак вирвати нічию гостям не вдалося. Бущан також продемонстрував воротарський клас, зреагувавши на удар Стецькова головою з кількох метрів. 

У підсумку “Динамо” в черговому непростому матчі здобуває перемогу та набирає 17 очок, випередивши в турнірній таблиці “Ворсклу”, яка у своєму поєдинку сьогодні зіграла внічию з “Шахтарем”. Уже за чотири дні на киян чекає бій у Лізі чемпіонів - на виїзді проти “Ференцвароша”.

Favbet Ліга, 7-й тур

24.10.2020. Київ, НСК “Олімпійський”. Без глядачів.

“Динамо” - “Олександрія” - 1:0 (1:0)

“Динамо”: 1. Бущан - 94. Кендзьора (20. Караваєв, 69), 4. Попов, 34. Сирота, 16. Миколенко - 5. Сидорчук (К), 19. Гармаш (10. Шапаренко, 46), 29. Буяльський (8. Шепелєв, 84), 15. Циганков, 14. де Пена (7. Вербич, 69) - 22. Родрігес (89. Супряга, 46).

“Олександрія”: 79. Паньків (К) - 20. Пашаєв, 55. Бондаренко, 4. Бабогло, 2. Мельник - 22. Грицук (27. Гречишкін, 54), 18. Сітало, 7. Мишенко (19. Глоба, 80), 30. Дудка (6. Ковалець, 80), 10. Третьяков (9. Безбородько, 72) - 94. Задерака (5. Стецьков, 46).

Гол: Попов (1).

Попереджені: де Пена (21), Родрігес (33), Кендзьора (41), Попов (51), Сидорчук (82) - Грицук (48), Стецьков (57), Мельник (77), Бондаренко (90+3).

Вилучений: Шапаренко (89).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер