Favbet Ліга. 6-й тур. «Рух» - «Динамо» - 0:2. Звіт про матч

Favbet Ліга. 6-й тур. «Рух» - «Динамо» - 0:2. Звіт про матч

Для киян матч у Львові став першим виїзним із початку сезону в чемпіонаті України. У гості до “Руху” динамівці вирушили в якості лідерів турнірної таблиці (випереджаючи “Ворсклу” за різницею м’ячів). 

Після одужання повернулися до складу “Динамо” Денис Попов, а також Віталій Буяльський і Владислав Супряга, які через пошкодження пропустили попередній тур, а також нещодавні матчі збірної України.

Перша частина поєдинку з дебютантами Прем’єр-ліги проходила у спокійному темпі, динамівці контролювали події на полі, при тому що й господарі не відсиджувалися в обороні. Однак ігрова перевага була на боці “Динамо” - на 18-й хвилині Владислав Супряга увірвався до штрафного “Руху” після передачі від Караваєва, однак воротар Бандура зреагував на удар форварда. А невдовзі Денис Попов виграв боротьбу в повітрі після кутового, проте пробив головою вище поперечини. Ще одного небезпечного удару завдавав Караваєв, який наважився на дальній постріл - Бандура врятував ворота, дотягнувшись до м’яча, що летів у кут.

Загалом, хоч перший тайм завершився з майже рівними показниками володіння м’ячем, підопічні Мірчі Луческу діяли в атаці значно гостріше. Три удари в площину воріт Бандури кияни втілили в один гол у виконанні Карлоса де Пени на 30-й хвилині. Вагомий внесок у взяття воріт зробив Віктор Циганков, який перехопив м’яч на правому фланзі та зробив точне закидання на хід уругвайцю, котрий у дотик переправив сферу у ворота “Руху” - 1:0!

Амбіційне налаштування львів’ян на цей матч засвідчила серія одразу з трьох замін, спрямованих на атаку, які Іван Федик провів у перерві. Якщо у першому таймі гравці “Руху” лише раз потурбували Георгія Бущана - наприкінці тайму, коли по воротах киян пробивав Ростислав Русин, то в другій половині поєдинку господарі йшли вперед великими силами та тримали нашу команду в тонусі. 

Проте відкритій грі передували ще два моменти, які могли збільшити перевагу “Динамо”. На початку другого тайму Бандура парирував удар Караваєва, а подальше добивання Супряги пройшло повз ворота - при цьому й взяття воріт не було б зараховане через положення поза грою у форварда киян. А невдовзі вже Буяльський мав забивати після передачі з лівого флангу від Миколенка, однак знову вдало зіграв Бандура.

Не використавши моменти на початку тайму, динамівці забезпечили собі нервові останні хвилини гри. Ще один шанс забити “біло-сині” втратили, коли Супряга переграв Бандуру та пробивав із гострого кута - однак влучив у сітку воріт зі зворотного боку.

У свою чергу господарі наприкінці матчу активізувалися, намагаючись вирвати сьогодні нічию. Мисик завдав удару здалеку - над поперечиною, а після удару Мартинюка м’яч зафіксував Бущан. Незважаючи на напружену атмосферу на полі, до справжньої гостроти у фінальній стадії атак справа у “Руху” не доходила.

Натомість відіграти надійно в захисті господарям не вдалося. Двоє динамівців, що вийшли на заміни у другому таймі - Томаш Кендзьора і Жерсон Родрігес, - на останній хвилині основного часу організували другий гол у ворота Бандури. Отримавши пас від Циганкова, Кендзьора прострілив на Родрігеса, який без проблем розстріляв ворота - 2:0!

Здобувши три очки, “Динамо” набрало 14 балів і вийшло в одноосібні лідери УПЛ після частини суботніх матчів 6-го туру. Графік команди не дає динамівцям часу на перепочинок - найближчого вівторка наша команда проведе перший поєдинок групового етапу Ліги чемпіонів, у якому прийматиме туринський “Ювентус”.

Favbet Ліга, 6-й тур

17.10.2020. Львів, “Арена Львів”. Без глядачів.

“Рух” - “Динамо” - 0:2 (0:1)

“Рух”: 33. Бандура - 30. Копина, 4. Дуць (К), 32. Стаменкович, 12. Гліга, 18. Мартинюк, 14. Брікнер (5. Федорчук, 46), 99. Р.Русин, 7. Климчук (17. Мисик, 46), 23. Б.Бойчук (10. Притула, 90+1), 19. Кондраков (97. Кухаревич, 46).

“Динамо”: 1. Бущан - 20. Караваєв, 25. Забарний, 4. Попов, 16. Миколенко (94. Кендзьора, 70) - 5. Сидорчук (К), 29. Буяльський (8. Шепелєв, 85), 10. Шапаренко, 15. Циганков, 14. де Пена (22. Родрігес, 80) - 89. Супряга (7. Вербич, 70).

Голи: де Пена (30), Родрігес (90).

Попереджені: Климчук (6), Мартинюк (59). 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер