Favbet Ліга. 32-й тур. «Колос» - «Динамо» - 2:0. Звіт про матч

Favbet Ліга. 32-й тур. «Колос» - «Динамо» - 2:0. Звіт про матч

Хоча гра мала статус виїзної, за згодою обох клубів вона проходила в Києві на НСК «Олімпійський». Порівняно з минулим поєдинком із «Зорею», тренерський штаб киян провів у стартовому складі три заміни: у центрі захисту замість Бурди з’явився Попов, який відновився після травми, у центрі півзахисту Сидорчука замінив Кадірі, а на вістрі атаки замість травмованого Вербича, який останні кілька матчів грав на уколах, вийшов Русин.

У нинішньому сезоні «Динамо» вже тричі перемагало «Колос» у чемпіонаті, але щоразу зустрічі з цим суперником складалися непросто, забирали багато сил, енергії та емоцій. Не став винятком і звітний матч – перший тайм завершився без забитих м’ячів, а після перерви гості пропустили двічі.

Зі стартових хвилин підопічні Руслана Костишина віддали ініціативу , але злагоджено та грамотно діяли у захисті, тож спроби Русина і Буяльського після хороших передач Циганкова хоча й були досить небезпечними, до взяття воріт не привели, щоправда, одного разу м’яч навіть влучив у стійку.

Кияни впевнено розігрували м’яч, чатуючи на вдалий момент, щоб завдати влучного удару по воротах «Колоса», але спроба Циганкова була заблокована, а де Пена послав м’яч поруч зі стійкою.

У господарів же варто відзначити момент Морозка, який протягнув м’яч до штрафного майданчика Бущана, але завершальний удар у суперника не вийшов. До середини першого тайму гра вирівнялася, ковалівці почали нав’язувати боротьбу та ближче підбиратися до володінь киян. Чорноморець добре навішував до штрафного майданчика, але Бущан, вчасно вийшовши із воріт, зняв м’яч з голови нападника суперника.

Згодом упродовж кількох хвилин гравці «Колоса» двічі небезпечно пробивали з меж штрафного майданчика, але з ударами Морозка та Лисенка в ефектних стрибках впорався Бущан. Кінець тайму залишився за номінальними гостями: ледь не вивів свою команду вперед Циганков, який скористався передачею Буяльського та спрямував м’яч у дальній кут воріт, але Волинець зреагував. А ще Гавриш лише в останній момент зміг вибити м’яч на кутовий після гострого удару де Пени, утім, і зі стандартного положення динамівці вигоди не отримали.

Загалом слід зазначити, що на полі тривала цікава гра з перспективними моментами біля воріт обох команд.

Щойно розпочався другий тайм, чудову нагоду відзначитися втратив Русин: на його прицільний удар із лівого боку штрафного майданчика дивовижним чином зреагував Волинець, перевівши м’яч у стійку! А після того, як той же Русин змарнував ще один момент після пасу де Пени, кияни пропустили самі. Наші гравці неуважно зіграли із суперниками у власному штрафному майданчику, у результаті чого Морозко зробив хороший навіс, і Лисенко з лінії воротарського головою спрямував м’яч у сітку – 1:0.

Незабаром схожий шанс мали динамівці, але розпорядилися ним не так вдало: Буяльський скинув м’яч під удар Циганкову, але Віктор із лінії штрафного майданчика якимось дивом не влучив у площину воріт.

Ще більше погіршилася ситуація для підопічних Олексія Михайличенка після того, як Шапаренко порушив правила у власному штрафному майданчику проти Вільхамссона, який чітко реалізував пенальті та подвоїв рахунок. Одразу ж кияни були близькими до того, щоб скоротити відставання, але на потужний дальній удар Кадірі знову зреагував воротар «Колоса», як і на «постріл» Цитаїшвілі. У час, що залишився до фінального свистка, у киян варто відзначити хороші удари де Пени та Цитаїшвілі, але на результат вони не вплинули.

Поразка ніяк не влаштовувала динамівців у контексті боротьбі за друге місце, і наша команда була близькою до того, щоб залишитися без кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Але оскільки у паралельному матчі «Зоря» зіграла внічию з «Десною», наша команда залишилася на другому місці.

Favbet Ліга, 32-й тур

«Колос» - «Динамо» - 2:0 (0:0)

19.07.2020. Київ, НСК «Олімпійський»

«Колос»: 25. Волинець, 24. Зозуля, 6. Максименко, 13. Гавриш (к), 15. Чорноморець, 99. Задоя, 18. Костишин (48. Оріховський, 53), 90. Богданов (14. Мілько, 77), 9. Антюх (77. Вільхамссон, 64), 10. Морозко, 7. Лисенко (17. Бондаренко, 64).

«Динамо»: 1. Бущан, 94. Кендзьора, 4. Попов (10. Шапаренко, 66), 30. Шабанов, 20. Караваєв, 6. Кадірі, 8. Шепелєв, 29. Буяльський, 15. Циганков, 14. де Пена, 43. Русин (11. Цитаїшвілі, 66).

Голи: Лисенко (54), Вільхамссон (71, з пен.)

Попередження: Чорноморець (30), Мілько (84) – Шепелєв (74), Кендзьора (82)

Вилучений: Мілько (90+5, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер