Favbet Ліга. 31-й тур. «Динамо» – «Зоря» – 3:1. Звіт про матч

Favbet Ліга. 31-й тур. «Динамо» – «Зоря» – 3:1. Звіт про матч

Перед звітним туром турнірна ситуація була такою, що «Динамо» не можна було програвати – у такому разі «Зоря» ставала би недосяжною в таблиці й достроково завойовувала би срібні нагороди та місце у кваліфікації Ліги чемпіонів наступного сезону. А для того, щоб почуватися впевнено перед заключним туром та покладатися виключно на свої сили, «біло-сині» мали перемагати суперника.

У нинішньому сезоні у трьох очних матчах між командами були зафіксовані різні результати – спочатку в Запоріжжі була нічия (2:2), потім у Києві сильнішими виявилися луганці (2:1), а згодом кияни взяли реванш у ще одному виїзному поєдинку (3:1).

Порівняно з поєдинком в Олександрії, де динамівці втратили важливі два очки (2:2), Олексій Михайличенко зі своїм тренерським штабом провів у стартовому складі відразу шість замін. Звітний же матч розпочався для «біло-синіх» – гірше не вигадаєш. Уже на 2-й хвилині господарі пропустили швидкий випад суперника з центру поля, Громов утік від підкату Кендзьори та, вийшовши віч-на-віч із Бущаном, пробив точно в кут – 0:1.

Неприємності для «Динамо» продовжилися, коли вже на 9-й хвилині поле через пошкодження залишив Вербич. Русин, який вийшов замість нього на заміну, відразу «заробив» попередження для центрального захисника Чеберка. А трохи згодом господарі видали ударний відрізок, перевернувши гру з ніг на голову. Спочатку Буяльський дійшов до лицьової лінії та віддав трохи назад, а Циганков у дотик пробив над руками голкіпера, зрівнявши рахунок – 1:1. Не минуло й двох хвилин, як динамівці вже були попереду. Цього разу Сидорчук обігрався з Буяльським (друга гольова передача Віталія в матчі!) у штрафному майданчику та завдав невідпорного удару під поперечину з лівої ноги – 2:1.

Треба віддати належне «Зорі», адже луганці не знітилися, отримавши удар, можна сказати, нижче пояса, а збільшили темп та мали кілька нагод, аби швидко зрівняти рахунок. Бущан неймовірним чином врятував команду після удару Юрченка впритул, потім після ще одного удару гравця «Зорі» та рикошету від ніг Шабанова та Бурди м’яч пролетів поруч зі стійкою, а ще в одному епізоді гості таки забили, але арбітр не зарахувала взяття воріт, оскільки перед результативним ударом головою Громов відштовхнув від себе Караваєва.

Натомість, ще раз забити вдалося «біло-синім». Спочатку захисники заблокували удар Русина з кількох метрів, а за кілька хвилин Назарій пройшов із лівого флангу до штрафного майданчика, пробив по воротах, м’яч після рикошету від Вернидуба зависнув у повітрі, після чого опустився прямо на голову Циганкова – Віктор пробив у протихід голкіперу в кут.

Загалом перший тайм запам’ятався не лише забитими голами та чудовим сейвом Бущана, а й великою кількістю боротьби та порушень правил – але не від грубощів, а просто від бажання вибороти м’яча на будь-якій частині поля. Безперечно, такої ж гри всі очікували й після перерви. І команди виправдали сподівання, порадувавши обопільно гострим футболом.

Хоча вже на початку другого тайму гості мали залишатися в меншості. Чеберко за фол проти Буяльського, який виривався на оперативний простір, мав отримувати друге попередження в матчі, однак арбітр не наважилася вилучити захисника «Зорі» з поля й тим самим фактично вбити інтригу. А луганці тим часом могли скорочувати відставання в рахунку, але удар Кабаєва, який фактично вийшов віч-на-віч із Бущаном, був заблокований Бурдою. До речі, Микита поєдинок дограти до кінця не зміг – залишаючи поле, захисник тримався за задню поверхню стегна…

Динамівці грали другим номером, чекаючи на помилки суперників, і мали чудові нагоди, аби збільшувати свою перевагу. Зокрема, двічі Русин вибігав на ворота «Зорі», але в одному випадку пробив повз ворота, хоча у вигідних позиціях були поруч Циганков та Буяльський, а в іншому його удар парирував голкіпер, а добивання від Буяльського прийняв на себе Абу Ханна, який перебував на лінії воріт.

Наприкінці поєдинку гості великими силами пішли вперед, от тільки особливих гольових моментів уже не мали. Тож «Динамо» здобуває архіважливу перемогу – 3:1, і тепер в останньому турі для того, аби забезпечити собі друге місце, «біло-синім» достатньо не програти на НСК «Олімпійський» у неділю, 19 липня, «Колосу» з Ковалівки.

Favbet Ліга. 31-й тур

«Динамо» – «Зоря» – 3:1 (1:1).

«Динамо»: 1. Бущан, 94. Кендзьора, 26. Бурда (4. Попов, 70), 30. Шабанов, 20. Караваєв, 5. Сидорчук (6. Кадірі, 76), 8. Шепелєв (10. Шапаренко, 46), 29. Буяльський, 15. Циганков, 14. де Пена, 7. Вербич (70. Русин, 10).

«Зоря»: 53. Мацапура, 18. Тимчик (6. Каменюка, 90), 15. Вернидуб, 98. Чеберко (20. Абу Ханна, 51), 14. Михайличенко, 4. Цвек (8. Луньов, 73), 7. Кочергін (21. Іванісеня, 73), 10. Хомченовський, 80. Юрченко, 22. Кабаєв (29. Білоцерковець, 89), 28. Громов.

Голи: Циганков (14, 34), Сидорчук (16) – Громов (2).

Попереджені: Сидорчук (40), де Пена (59) – Чеберко (11), Вернидуб (20), Юрченко (60), Луньов (87), Абу Ханна (90+4).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер