Favbet Ліга. 25-й тур. «Динамо» – «Маріуполь» – 0:0. Звіт про матч

Favbet Ліга. 25-й тур. «Динамо» – «Маріуполь» – 0:0. Звіт про матч

Відзначимо, що у старті «біло-синіх», які сьогодні вперше використали третій комплект екіпірування від New Balance, чорний із зеленими смугами, на звітний матч вийшло дев’ять гравців, включених до розширеного списку кандидатів на збір національної команди України, за підсумками якого визначиться склад «синьо-жовтих» на чемпіонат Європи. Мірча Луческу, незважаючи на відсутність турнірного значення останніх турів Favbet Ліги для киян, що вже завоювали чемпіонство зі значним відривом від переслідувачів, продовжує виставляти бойовий склад.

З перших хвилин поєдинку наші суперники продемонстрували, що не збираються відсиджуватися в обороні та боротимуться сьогодні за очки. Перший гольовий момент створили саме гравці «Маріуполя» – уже на другій хвилині Бойко невдало виніс м’яч, через що голкіперу «Динамо» довелося рятувати свої ворота після удару в правий кут від Артема Бондаренка. У подальшому азовці завдяки своїм гострим контрвипадам тримали Дениса в тонусі, змушуючи періодично вступати в гру. Невдовзі динамівський воротар парирував уже удар від Топалова.

Свій найкращий момент у першому таймі «Динамо» створило на 34-й хвилині – дуже близьким до відкриття рахунку був де Пена. Уругваєць без опіки опинився в метрі від воріт і йому залишалося лише перекинути Гальчука, однак Танковський виніс м’яч із-під ніг Карлоса. Окрім того, на екваторі тайму Віталій Миколенко з лівої ноги намагався замкнути простріл Олександра Тимчика, однак пробив повз дальню стійку. А перед перервою головою після подачі де Пени з лівого флангу пробивав Попов – також неточно.

Зі старту другого тайму динамівцям довелося діяти в меншості: арбітр Андрій Коваленко вирішив, що підкат де Пени проти Горбунова тягне на попередження, яке стало другим для Карлоса в матчі. Проте кияни продовжили активно грати на атаку та контролювати гру з позиції сили, застосовуючи високий пресинг.

У свою чергу господарі жорстко зустрічали киян на своїй половині поля, збиваючи темп гри. Не скупився на «гірчичники» й Андрій Коваленко, караючи карткою майже кожен фол. Заспокоїли гру на екваторі другої половини поєдинку й заміни, які обидва тренери використали сповна, щоб освіжити склад. Так, Мірча Луческу випустив на поле Караваєва, Кендзьору, Родрігеса, Гармаша та Лєднєва.

Якщо «Маріуполь» після перерви взагалі не мав моментів біля володінь Дениса Бойка, то динамівці двічі пробивали в площину воріт – Євген Гальчук зреагував на удари Артема Бєсєдіна з гострого кута та Іллі Забарного головою після навісу зі стандарту. Ще одного, уже свого фірмового, дальнього удару завдавав Сергій Сидорчук – з ним із другої спроби також впорався воротар азовців.

В останні хвилини кияни намагалися йти вперед, щоб вирвати перемогу, однак здійснити це в чисельній меншості було непросто, та й суперник захищався великими силами, задовольняючись нічиєю. Отже, фінальний свисток зафіксував нулі в Маріуполі – «Динамо» вперше цієї весни втратило очки в чемпіонаті.

Заключний матч української Прем’єр-ліги чемпіонського сезону 2020/21 «Динамо» проведе найближчої неділі, 9 травня, у гостях у ковалівського «Колоса».

Favbet Ліга. 25-й тур

5.05.2021. Маріуполь, стадіон імені В.С.Бойка

«Динамо» – «Маріуполь» – 0:0 (0:0)

«Динамо»: Бойко – Тимчик (Кендзьора, 64), Забарний, Попов, Миколенко – Сидорчук (К), Шапаренко (Лєднєв, 86), Буяльський (Гармаш, 75), де Пена, Циганков (Караваєв, 64) – Бєсєдін (Родрігес, 75).

«Маріуполь»: Гальчук – Кирюханцев, Чоботенко, Мампассі, Стасюк – Танковський (Петерман, 70), Мишньов (К), Бондаренко, Горбунов (Кащук, 62), Топалов (Драмбаєв, 82) – Меліченко (Чех, 46).  

Попереджені: де Пена (11), Буяльський (71) – Горбунов (20), Танковський (30), Топалов (55), Мишньов (68), Чех (73), Мампассі (80)

Вилучений: де Пена (51, друге попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер