Favbet Ліга. 22-й тур. «Олександрія» - «Динамо» - 1:3. Звіт про матч

Favbet Ліга. 22-й тур. «Олександрія» - «Динамо» - 1:3. Звіт про матч

Протягом п’яти днів “Динамо” належить зіграти з підопічними Володимира Шарана двічі (нагадаємо, що 11 березня команди зустрінуться у Києві в рамках 1/4 фіналу Кубка України), і перший поєдинок зовсім не став легкою прогулянкою для киян.

Зі стартових хвилин господарі намагалися високо пресингувати динамівців і грали жорстко та часом небезпечно.

Лише на 21-й хвилині “біло-сині” створили перший справді небезпечний епізод, коли Вербич, отримавши передачу від Караваєва, з-за меж штрафного спрямував м’яч під ближню стійку, однак Паньків у цій ситуації здійснив сейв. 

При цьому свої моменти мала й “Олександрія”, а на 30-й хвилині Миколенко ледь спиною не зрізав м’яч у власні ворота після подачі кутового - Бущану довелося витягати сферу з-під поперечини.

Більшу частину часу нападники команд фактично були відрізані від своїх партнерів, перебуваючи під пильною опікою. Наприкінці тайму Караваєв нарешті знайшов Русина у штрафному “Олександрії”, однак Назарій пробив повз площину воріт.

Але на перерву команди все-таки пішли за переваги “Динамо”: на 45-й хвилині сьогоднішній іменинник Артем Шабанов переправив м’яч у ворота після подачі кутового від Вербича та прострілу вздовж воротарського майданчика від Миколенка.

Весь другий тайм підопічні Володимира Шарана провели у меншості: на 47-й хвилині Довгий заробив другу жовту картку за небезпечну гру проти Попова.

Ледь оговтавшись після вилучення, “Олександрія” була дуже близька до того, щоб зрівняти рахунок: на 52-й хвилині після подачі кутового у падінні головою під поперечину пробивав Задерака, однак голкіпер киян встиг зреагувати.

Пізніше динамівці почали використовувати чисельну більшість, розташувавшись на половині поля суперників. І на 60-й хвилині ігрова перевага втілилася у другий гол киян: Сидорчук перевів м’яч на Шепелєва, а Володимир від лицьової лінії прострілив у центр на Буяльського, який у дотик вразив ворота Паньківа.

Втім, перевага у два м’ячі не дозволила киянам розслабитися, адже невдовзі арбітр Можаровський призначив неоднозначний пенальті за фол Сидорчука, і 11-метровий впевнено реалізував Гречишкін.

Остання чверть поєдинку пройшла у рівній і напруженій боротьбі, в якій господарі не збиралися поступатися та шукали моменти, щоб зрівняти рахунок. Однак удача була на боці “Динамо”: наприкінці матчу Піварич, який нещодавно з’явився на полі, переправив м’яч із лівого флангу до штрафного, де спочатку Шепелєв пробив у стійку, але більш точним на добиванні був Миколенко, який і встановив остаточні цифри на табло - 1:3 на користь “біло-синіх”!

“Динамо” здобуває три очки у складному виїзному поєдинку та зберігає за собою другу позицію у турнірній таблиці української Прем’єр-ліги.

Favbet Ліга. 22-й тур

07.03.2020. Олександрія, КСК “Ніка”

“Олександрія” - “Динамо” 1:3 (0:1)

“Олександрія”: Паньків (К) - Лучкевич (Пашаєв, 72), Бухал, Дубра, Стецьков - Задерака (Протасов, 63), Гречишкін, Довгий, Третьяков, Гордієнко (Грицук, 46) - Сітало

“Динамо”: Бущан - Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко - Шепелєв, Сидорчук (К) (Кадірі, 68), Караваєв, Буяльський (Дуелунд, 87), Вербич - Русин (Піварич, 84)

Голи: Гречишкін (62, пен.) - Шабанов (45), Буяльський (60), Миколенко (85)

Попередження: Задерака (17), Стецьков (31), Довгий (36), Паньків (45) - Сидорчук (49), Миколенко (51), Караваєв (79)

Вилучення: Довгий (47, друге попередження)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер