Favbet Ліга. 16-й тур. «Львів» – «Динамо» – 1:4. Звіт про матч

Favbet Ліга. 16-й тур. «Львів» – «Динамо» – 1:4. Звіт про матч

До міста Лева “біло-сині” прибули одразу з Бельгії, де три дні тому перемогли “Брюгге” та вийшли до 1/8 фіналу Ліги Європи. Незважаючи на те, що єврокубковий поєдинок забрав багато фізичних і психологічних сил, у матчі з останньою командою чемпіонату України Мірча Луческу не проводив значної ротації. На поле “Арени Львів” вийшов звичний і оптимальний склад, у якому зі стартових хвилин лише Караваєв замінив Миколенка, а Шапаренко - Шепелєва.

Перша ж атака на ворота Ореста Костика принесла динамівцям успіх: після пострілу Віктора Циганкова з кута штрафного голкіпер “Львова” пропустив м’яч під собою, а Артем Бєсєдін швидко зреагував і відправив круглого в сітку воріт, забивши свій третій гол в УПЛ після відбуття дискваліфікації.

У подальшому кияни почувалися господарями на “Арені Львів”, маючи впевнену перевагу у володінні м’ячем і кількості небезпечних атак, однак до дійсно гольових моментів і ударів у площину воріт справа доходила нечасто - львів’яни зосередилися на щільній обороні.

Сергій Сидорчук міг подвоїти рахунок, коли завершував позиційну атаку ударом по воротах, однак першу спробу капітана “Динамо” прийняв на себе захисник “Львова”, а другий постріл пройшов над поперечиною.

А на 33-й хвилині ще одна помилка “городян” призвела до другого взяття воріт “Львова”: Міхобі сфолив на Буяльському у власному штрафному, за що його команда була покарана пенальті. 11-метровий потужно виконав Віктор Циганков, установивши рахунок 2:0 на користь “Динамо”.

Наприкінці першої половини зустрічі “пожежа” виникла й у карному майданчику киян, коли після виконання кутового та серії рикошетів господарі вимагали пенальті за влучання м’яча в руку Жерсону Родрігесу. Арбітр Дмитро Кривушкін, звернувшись до своїх колег на VAR, просигналізував, що порушення правил у цьому моменті не було.

До свистка на перерву львів’яни застосовували високий пресинг в атаці, і на полі спостерігалася нервова боротьба. Але після виходу команд із роздягалень на другий тайм “Динамо” повернулося до своєї стихії, граючи першим номером. 

Уже на 52-й хвилині у воротах “Львова” опинився третій м’яч, забитий після виконання кутового. Забарний виграв боротьбу в повітрі та пробив головою, однак удар Іллі парирував Костик, а ось із добиванням Томаша Кендзьори голкіпер не впорався.

Фактично, переможна мета вже була досягнута - і Мірча Луческу провів ряд замін, спрямованих на освіження складу. Проте перед цим двічі було гаряче й біля воріт “Динамо”, адже Георгію Бущану довелося докласти зусиль, щоб парирувати удари Брікнера.

Наполегливість і сміливість “Львова” були винагороджені на екваторі другого тайму, коли в результаті контратаки Фране Чір’як прорвався по центру та зробив передачу на хід Назарію Ничу, який реалізував вихід сам на сам із Бущаном - 1:3.

Надихнувшись взяттям воріт, наступний відрізок матчу господарі провели на половині поля “Динамо”, атакуючи великими силами. Кияни в цей час створили момент, у якому Караваєв завдавав удару з меж штрафного, однак направив м’яч вище воріт. Через п’ять хвилин Олександр знову був у центрі уваги, коли його постріл під поперечину встиг парирувати Костик.

На останній хвилині основного часу трійка динамівців, які вийшли на заміни, організувала четвертий гол у ворота “Львова”. Де Пена навісив із лівого флангу, Романчук у боротьбі із Сідклеєм зрізав м’яч у напрямку своїх воріт - Костик зреагував, а Богдан Лєднєв установив крапку в поєдинку - 4:1!

“Динамо” повертається до Києва з перемогою, завдяки виграшу “Зорі” в матчі з “Шахтарем” збільшивши лідерський заділ у турнірній таблиці до 4-х очок.

Favbet Ліга. 16-й тур

28.02.2021. Львів, “Арена Львів”

“Львів” (Львів) – “Динамо” (Київ) – 1:4 (0:2)

“Львів”: Костик - Якімець, Маруан (Романчук, 46), Махмутовіч, Грисьо (Ременяк, 82) - Довгий, Сабіно (К) (Чір’як, 46), Брікнер, Альваро (Захарків, 59), Шина - Нич. 

“Динамо”: Бущан - Кендзьора, Забарний, Сирота, Караваєв (Сідклей, 88) - Сидорчук (К) (Шепелєв, 62), Шапаренко, Буяльський, Циганков (Лєднєв, 80), Родрігес (де Пена, 62) - Бєсєдін (Супряга, 62).

Голи: Нич (69) - Бєсєдін (1), Циганков (37), Кендзьора (52), Лєднєв (90).

Попереджені: Махмутовіч (33), Брікнер (36).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер