Favbet Ліга. 14-й тур. «Динамо» – «Олімпік» – 3:1. Звіт про матч

Favbet Ліга. 14-й тур. «Динамо» – «Олімпік» – 3:1. Звіт про матч

У гості до підопічних Мірчі Луческу завітав донецький «Олімпік», який наша команда приймала на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського. Відзначимо появу у стартовому складі «Динамо» нападника Артема Бєсєдіна, який відбув річну дискваліфікацію та пройшов зимові збори разом із командою. Поєдинок вийшов напруженим, бойовим та багатим на події. Він завершився перемогою динамівців – 3:1, причому першими відзначилися гості зусиллями Альваренги. Кияни ж відповіли голами Бєсєдіна (двічі) та Буяльського.

Гру активніше розпочали динамівці, за перші 15 хвилин створивши дві реальні нагоди, щоб забити. Спочатку Сидорчук пробивав з-за меж штрафного майданчика, після рикошету намагався завдати удару Бєсєдін, але невдало. Згодом Артем ще одного разу виходив до воріт, але не зміг влучити у площину. А ось «Олімпік» свій момент використав сповна: у ході стрімкої контратаки лівим флангом м’яч опинився у штрафному майданчику, новачок команди Нкенг зліва прострілив на Альваренгу, і той влучно пробив повз Бущана, вивівши свою команду вперед.

Через кілька хвилин динамівці мали можливість зрівняти рахунок: Бєсєдін віддав перспективну передачу на Караваєва до штрафного майданчика, той прострілив, але Буяльський метрів з 11-ти пробив значно вище воріт. Утім, незабаром кияни таки досягли свого, завдяки стандартному положенню. Циганков виконав штрафний удар, Чекотун відбив м’яч перед собою, і Бєсєдін вдало зіграв на добиванні, головою з близької відстані переправивши м’яч у сітку. Одразу міг відзначитися Циганков, який помітив, що воротар «Олімпіка» далеко вийшов із воріт, але після його удару Чекотун усе ж зміг дотягнутися до м’яча, і він вилетів лише на кутовий.

Відзначимо, що у грі було багато порушень правил, арбітр був змушений часто зупиняти матч та показувати жовті картки. Незадовго до свистка на перерву динамівці відзначилися ще раз після закидання де Пени на Бєсєдіна, але гол не було зараховано через офсайд у нашого нападника.

У другому таймі кияни продовжували пресингувати та шукати шпарини в захисті суперника. Зокрема, добре до атаки підключався Караваєв, але пробив повз ворота. Відбилися донеччани і після штрафного у виконанні де Пени, а Циганков не влучив у площину воріт після дальнього удару низом. «Олімпік» же продовжував гостро та небезпечно контратакувати, задіюючи фланги. У цілому ж великою перевагою володіли господарі. Хороші можливості відзначитися не використали де Пена (поруч із воротами) та Попов, який небезпечно пробивав головою після розіграшу кутового.

Через кілька хвилин той же Попов знову головою просто якимось дивом не влучив у площину воріт після хорошої навісної передачі у виконанні де Пени, а Сидорчук із меж штрафного майданчика поцілив вище. Словом, моментів наша команда створила задосить, але щоразу киянам не вистачало влучності та холоднокровності в завершальній стадії атак. Трохи полегшилося завдання для господарів після вилучення у складі суперника: другу жовту картку отримав Нкенг та залишив поле. А вже за хвилину кияни втілили свою перевагу в забитий м’яч: Попов віддав перспективну діагональну передачу, Буяльський обігрався із Циганковим та зльоту завдав влучного удару в кут воріт.

Наприкінці поєдинку Циганков заробив стандарт у безпосередній близькості від штрафного майданчика, а після перегляду VAR арбітр вилучив Лебеденка, адже у динамівця була дуже перспективна позиція. У підсумку сам постраждалий виконав штрафний, м’яч прийняла на себе стійка, а на добиванні знову першим опинився Бєсєдін, який головою спрямував м’яч у сітку та встановив остаточний рахунок – 3:1.

Favbet Ліга. 14-й тур

«Динамо» – «Олімпік» – 3:1 (1:1)

13.02.2021. Київ, стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського

«Динамо»: 1. Бущан, 16. Миколенко, 4. Попов, 94. Кендзьора, 20. Караваєв, 5. Сидорчук, 29. Буяльський (18. Андрієвський, 90), 10. Шапаренко (17. Лєднєв, 90), 15. Циганков, 14. де Пена (22. Родрігес, 75), 41. Бєсєдін.

«Олімпік»: 35. Чекотун, 6. Драме, 74. Снурніцин, 42. Пасіч (30. Таллес, 84), 54. Лебеденко, 20. Бабенко, 18. Альваренга, 11. Хамелюк (9. Завійський, 63), 89. Політило, 14. Романовський (7. Чогадзе, 75), 17. Нкенг.

Голи: Бєсєдін (30, 90), Буяльський (77) – Альваренга (20)

Попереджені: Бєсєдін (14), де Пена (45), Попов (90+3) – Нкенг (8), Драме (15), Хамелюк (45)

Вилучені: Нкенг (76), Лебеденко (86).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер