У гості до «пораненого звіра»

У гості до «пораненого звіра»

Напередодні принципового матчу із «Шахтарем» футболісти «Динамо» розповіли про те, як вони готуються і налаштовуються на поєдинок і чого очікують від майбутнього матчу.

Олександр Алієв, півзахисник «Динамо»:

- Не думаю, що матч із «гірниками» буде менш принциповим через велику різницю в набраних очках між нашими командами. Так буває… Наприклад, минулого року ми теж невдало розпочали чемпіонат. Те, що зараз «Шахтар» посідає таке низьке місце, не вплине на характер поєдинку. Ми налаштовуємося серйозно, і ніякої самовпевненості в тому, що «Динамо» приїде до Донецька й легко обіграє «Шахтар», у нас немає. Думаю, їх керівництво багато чого пробачить команді, якщо вони нас обіграють. Це моя особиста думка. Як у нас, так і в них, мотивація буде величезною, а боротьба вестиметься, як говориться, на кожній ділянці поля. Одним словом, гра очікується важка, але дуже цікава.

Максим Шацьких, нападник «Динамо»:

- Прикра поразка в матчі з «Порту» вже забута. Зараз нам не можна відволікатися від чемпіонату, щоб не підпустити суперників дуже близько. Дасть Боже, обіграємо «Шахтар», потім готуватимемося до «Арсеналу». Гра в Лондоні хоч і буде не останньою, але вона може вирішити багато чого. В домашньому матчі з португальцями ми розуміли, що могли практично забезпечити вихід з групи. Можливо, саме це на нас і тиснуло.

Що стосується «Шахтаря», їм зараз просто фатально не щастить. Можливо, річ у тому, що клуб змінив емблему, після чого футбольний бог від них відвернувся. Така версія існує, адже у футболі, як і в будь-якому іншому виді спорту, в кожного спортсмена або команди є свої забобони. Але мені здається, цей чемпіонат буде єдиним, в якому різниця між «Динамо» і «Шахтарем» настільки очевидна. Звичайно, жодна команда не може бути весь час на висоті, так само, як і постійно знаходитися в «ямі». Тому, якщо цей сезон команда Луческу і провалить, то наступного року цього точно не повториться.

Як би там не було, дух суперництва між нашими командами залишається завжди, тому в Донецьку нам буде дуже непросто. Зараз «Шахтар», як поранений звір. Він може видати феєричну гру, але може і провалити все. Гадаю, середнього не буде. Останнім часом «гірники» грають в атакувальний футбол і йдуть в напад великими силами. Їх підбір гравців розрахований саме на таку гру. А в обороні проблеми були завжди, і цей сезон не виключення. Просто реалізація моментів стала набагато нижча, тому вони настільки слабо виступають в цьому чемпіонаті. Гадаю, переможе той, хто більше цього захоче.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер