Європейці переймають динамівський досвід

Європейці переймають динамівський досвід

У ньому беруть участь представники України, Росії, Данії та Шотландії.

Семінар проводиться з метою обміну досвідом між країнами в підготовці і вихованні юних футболістів.

Перший день був присвячений знайомству та представленню асоціацій-учасників, а у вівторок фахівці зібралися на базі ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського на Нивках для теоретичного і практичного занять.

Зібравшись в навчальному класі, присутні, перш за все, ознайомилися зі структурою динамівської школи, принципами її роботи, тренерським складом і кількісним наповненням. Презентацію школи провели Олександр Іщенко та Володимир Онищенко. Перший також підкреслив структуру тренувального заняття, яке складається з трьох блоків.

Отримавши відповіді на всі питання, які стосувалися кількості випускників в основній команді «Динамо» та інших клубах Прем'єр-ліги, розподілу обов'язків та зон відповідальності між тренерами, віку, з якого починається набір хлопців та особливостей селекційної роботи, учасники семінару перейшли до практичної частини .

Старший тренер Олександр Іщенко (на фото), який особисто провів показове тренування з хлопцями 1996-го року народження, докладно розповів, чим команда буде займатися під час заняття. Воно було присвячене пресингу - індивідуальному, колективному і командному.

Гості були вражені підготовкою динамівських хлопців, уважно спостерігали за тренуванням і фіксували всі найбільш важливі моменти.

А після годинного заняття куратор Академії «Динамо» Володимир Онищенко підбив підсумки візиту зарубіжних гостей:

- До нас приїхали професіонали своєї справи - ​​тренери, так званого, елітно-юнацького футболу, тобто академічних груп. Приємно, що в цьому році для проведення семінару з цієї тематики УЄФА обрала саме Україну. Гості отримали відповіді на всі свої запитання, нашою метою було обмінятися думками. Думаю, подібні заходи сприяють підвищенню рівня тренерів. Ми нічого не приховуємо, а, навпаки, ділимося інформацією, щоб підготовка резерву команд, в яких працюють академії, якісно поліпшувалася.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер