Євген ЛОЗИНСЬКИЙ: «Суперників такого рівня ми не зустрічали в матчах на першість Києва»

Євген ЛОЗИНСЬКИЙ: «Суперників такого рівня ми не зустрічали в матчах на першість Києва»

- Ми і припускали, що фінальна гра буде трохи складнішою, ніж усі попередні. На те вона і фінальна. Але наша команда заслужено виграла цей турнір, ми виглядали краще за всіх протягом усього турніру. І фінальна гра це підтвердила: ми створили більше гольових моментів і заслужено перемогли.

- У першому таймі півфіналу з БАТЕ «Динамо» встановило рекорд результативності. По перерві приберегли сили на фінал?

- Так, ми просили хлопців грати агресивно з перших хвилин, постаратися забити швидкий м'яч, що вони і зробили, забивши не один, а цілих три м'ячі за три хвилини. У другому таймі вже, звісно, думали про фінал, тому зіграли у більш спокійний, прагматичний футбол, аби хлопці витратили менше сил.

- «Динамо» забило найбільше м'ячів на турнірі (33 у шести матчах), при цьому голи забивали практично всі гравці. Ні у кого з хлопців не було бажання стати найкращим бомбардиром турніру? Всі працювали на команду?

- Ми, звичайно, могли зробити Максима Зоренка найкращим бомбардиром, він забив більше за всіх у команді (6 голів, найкращий бомбардир турніру – 7), але ми розцінювали ці змагання як підготовку, тому давали грати всім. До того ж, Максим, можна сказати, єдиний у команді гравець такого плану на позицію центрфорварда, тому ми давали йому більше відпочивати в тих моментах, коли гра вже була зроблена. Так що кількість його голів не була для нас пріоритетом.

- Чи легко хлопці впоралися з навантаженням, зігравши шість матчів за три дні? Чи доводилося їм вже брати участь у подібних турнірах?

- Я не був на таких турнірах, але Сергій Миколайович Журавльов був. Він попереджав, що турнір на нас чекає непростий, оскільки за три дні команда проведе велику кількість ігор. Акцент при підготовці був зроблений на те, що буде важко. Видно, що хлопці підсіли. Але ми задіяли ротацію складу, завдяки чому виглядали гідно на тлі інших.

- Ви побачили команди різних шкіл. Чи вразили вас якісь з них?

- У перший день змагань ми провели важку гру – другу, проти «Мінська» («Динамо» перемогло з рахунком 1:0). Була рівна гра. Можна сказати навіть, що гри особливо то і не було, зате було багато боротьби, у якій ми також виглядали гідно. Що стосується інших шкіл... У перший день, коли команди були свіжі, було цікавіше. А на другий-третій день деякі команди підсіли, і було наочно видно, що ті команди, які виглядали свіжіше, перегравали суперників. До того ж, матчі другого ігрового дня для деяких команд, які вже зайняли останні місця, не являли собою особливої ​​мотивації. Наприклад, «Торнадо» перед матчем з нами вже зайняло останнє місце. Ми хлопцям сказали, що вони, звісно, молодці, що забили багато м'ячів (15:0), але суперник по своєму настрою був уже не той, що в перший день.

- Тим не менше, «Динамо» грало все впевненіше з кожним днем. Це свідчення хорошої фізичної підготовки?

- Так, ми додавали по ходу турніру, в першу чергу, в ігровому плані. Що стосується фізичної підготовки... Все-таки, перший день після приїзду, був важким, адже команда провела день у дорозі. Хлопці на полі рухалися не так, як слід, ми були незадоволені їх грою, незважаючи на дві перемоги. А в матчах другого і третього днів якість гри нам більше сподобалася.

- Наскільки ця команда готова до старту у всеукраїнських змаганнях ДЮФЛУ в цьому році? У чому ще належить додати?

- Такого супротиву, як тут, ми не зустрічали в матчах на першість Києва. Участь в цьому турнірі пішла хлопцям на користь, вони побачили, як потрібно протистояти командам, які і самі грають, і дають грати супернику. З тим же «Шахтарем» було не так легко, боротьби було багато. Всеукраїнські змагання для нашої команди розпочнуться лише влітку. Поки ж на нас чекає тільки першість міста, у якій є дві-три непогані команди, але в цілому, звичайно, хотілося би бачити більш високий рівень суперників. А починаючи з літа, в ДЮФЛУ вже будуть зовсім інші ігри, інший рівень. Там уже буде, з ким порівнювати власний рівень.

- До речі, з однолітками з «Шахтаря» ці хлопці зустрічалися вперше? Як оціните рівень головного конкурента в Україні?

- Так, вперше. Хочу сказати схвальні слова на адресу їх академії, знаючи їх ситуацію. Умови у їх цієї вікової групи не такі, вони не тренуються регулярно, як ми, у них немає манежу, і, відповідно, вони то тренуються, то ні. Думаю, «Шахтар» ще буде додавати, проводити селекцію. І на цьому турнірі вони теж заслужено вийшли до фіналу.

- Які враження на вас справила організація турніру «Посмішка «Фортуни» 2018»?

- Все було на досить високому рівні. Ні з транспортом, ні з проживанням жодних проблем не було. І для дітей була розважальна програма. Дякую організаторам. Вони збираються нас запрошувати і надалі, а ми, сподіваємося, будемо сюди приїжджати.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер