Євген ХАЧЕРІДІ: «Я зарядився грою»

Євген ХАЧЕРІДІ: «Я зарядився грою»

- Гра була дуже важкою, всі хлопці втомилися. Всі розуміли, наскільки це відповідальна, важлива гра.

- Євгене, в першому таймі був епізод, коли ти зчепився з гравцем збірної Словенії Новаковичем. Що там сталося?

- Стосовно епізоду з Новаковичем... Людина ліктем у плече одного разу мене вдарила, другий раз ударила... А перед цим, якщо я не помиляюся, Федецькому дали жовту картку за подібний фол. Потім Новакович підійшов до мене й першим почав «бодати» мене, й я просто став із ним лоб у лоб. Нам дали за це по жовтій картці.

- Значить, тебе на подібні дії підштовхує почуття несправедливості?

- Так, я же кажу – емоції. Всі розуміють, яка це гра, всі переживають, й я теж, я – людина емоційна. Я зарядився грою, й, як ви правильно кажете, я за справедливість. Напевно, тут і моя помилка, я розлютився, а, можливо, потрібно було відійти. Але вже нічого не повернеш.

- У чому сила цієї збірної Словенії?

- У словенців хороша команда, мені вона дуже сильно сподобалося. Після 2:0 ми сильно сіли назад, хвилин за двадцять до кінця гри, оскільки хлопці підсіли. Команда непогана, в них є хороші гравці, які грають у сильних чемпіонатах. Слава Богу, що все так закінчилося. Є матч-відповідь, ми будемо старатися, тому що в нас є такий шанс.

- У першому таймі були моменти, коли словенці відверто пробачили нас. Наслідком цих помилок були емоції?

- Так, ви правильно кажете, вони самі не створювали якихось особливих комбінацій. Ми самі помилялися – десь хтось у центрі обрізався, й вони втекли вперед. Словенці на контратаки й сподівалися. У першому таймі був хороший момент у того самого Новаковича, він погано прийняв м'яча. Слава Богу, що везіння в цьому епізоді було на нашому боці.

- Президент України Петро Порошенко багато часу провів у роздягальні після матчу. Про що він казав?

- Та ні, саме він був недовго, максимум хвилини 3-4. Зайшов, привітав усіх із перемогою та сказав, щоб ми не розслаблялися, оскільки попереду друга гра. Побажав, щоб удача була на нашому боці, й ми, нарешті, пройшли кваліфікацію, де нам кожного разу чогось не вистачає.

- Після голу Ярмоленка Україні вдалося стримати контрвипади суперника. Можна сказати, що це стало певним переламним моментом у грі?

- Так, вони атакували й контратакували. Вважаю, що ми сьогодні непогано впоралися з їхніми лініями півзахисту та атаки. Але найголовніше, що ми не пропустили. Перед грою це було завданням номер один. А в те, що в нас будуть моменти, всі вірили.

- Які емоції, почуття після гри?

- Усі дуже втомилися, це видно відразу, тому що гра була важкою та дуже важливою. Зараз присутня радість від того, що ми виграли. Але розслаблятися, звичайно, не можна, попереду – дуже важлива друга гра, до якої потрібно готуватися.

* фото Є.Кравс

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер