Євген Хачеріді: «Велику роль грає довіра тренера»

Євген Хачеріді: «Велику роль грає довіра тренера»

Для захисника «Динамо» Євгена Хачеріді початок сезону 2009/2010 ознаменувався здобуттям першого «дорослого» трофея в кар'єрі – Суперкубка України. Втім, для святкування немає часу, оскільки на 21-річного футболіста чекає дебютний старт у чемпіонаті України.

- Женю, емоції після здобуття першого трофею вже вляглися?

- Так, я вже повністю відійшов від гри. Ми всією командою зібралися, відсвяткували здобуття трофею, поспілкувалися. На цьому все і закінчилося. Після матчу нам дали два вихідних дня, тому була можливість трохи відпочити.

- Враховуючи травми кількох основних захисників, у тебе є непоганий шанс відвоювати місце в першій команді...

- Всі про це говорять, а на мене ці розмови, навпаки, дуже тиснуть. Велику роль грає довіра тренера. Важливо, виходячи на полі, не думати про те, що якщо погано зіграєш, тебе більше не залучатимуть до основної команди. Коли є впевненість у тому, що отримаєш шанс і в подальших матчах, тоді й граєш набагато спокійніше.

- Минулого сезону ти брав участь тільки в кубкових матчах. Напевно, якби Юрій Сьомін залишився в команді, в тебе було б небагато шанси потрапити до основи?

- Я теж так думаю. Юрій Павлович мені не довіряв, і я нічого не міг з цим поробити. Адже склад визначає головний тренер. Навіть після того, як «Динамо» достроково, за три тури до закінчення чемпіонату, виграло чемпіонство, в останніх поєдинках Сьомін все одно не залучав молодь. Навіть не знаю, з чим це пов'язано.

- Який настрій перед дебютним поєдинком у прем'єр-лізі проти «Чорноморця»?

- Бойовий. Готуємося в звичному режимі: в середу у нас було два тренування, в четвер і п'ятницю – по одному. Зрозуміло, ні про що інше, окрім перемоги в суботу, не думаємо. Особисто мені хотілося б зіграти якнайкраще. Поки що хвилювання немає, але, відчуваю, що коли прийде субота, воно обов'язково буде.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер