Євген ЯСТРЕБІНСЬКИЙ: «Добре, що поїхали на турнір двома складами»

Євген ЯСТРЕБІНСЬКИЙ: «Добре, що поїхали на турнір двома складами»

- Хлопці старалися грати, було видно їхнє бажання. Просто через різницю у віці наші футболісти і гравці суперника знаходяться в різному функціональному стані і різних «вагових категоріях». М'ячі пропустили через помилки, якщо хтось поступається в силовій боротьбі, це потім позначається.

Ми тільки вийшли з відпустки і майже відразу поїхали на турнір, при цьому дивимося хлопців, їхню готовність, набираємо ігровий досвід і водночас здійснюємо функціональну підготовку.

Даємо грати всім, намагаємося розподіляти ігровий час між футболістами однаково. Під час підготовчого періоду даємо можливість хлопцям показати себе, розкритися і водночас отримати ігрову практику - це основне завдання, яке стоїть у кожній грі.

Відпрацьовуємо певні елементи, не все у нас добре виходить, наприклад, відбирати м'яч і йти у пресинг, оскільки старші хлопці випадково м'яч не втрачають - їх потрібно змусити це зробити. Якщо наш захист позиційно грає неправильно, виникає вихід сам на сам, і старші суперники ці ситуації використовують.

- Чи був цей турнір загалом корисний у плані підготовки до сезону?

- Спасибі, що ми поїхали двома складами, завдяки цьому могли маневрувати, робити ротацію, розраховуючи не на 11 або 15 гравців, а на 20. Зі старту грав один склад, після перерви всіх міняли. Ми готуємося не тільки на тренуваннях, а й через ігри, відпрацьовуємо і заповнюємо певні моменти, наприклад, стандартні положення. У матчах турніру доводилося не тільки вести позиційні атаки, а й встигати «підхоплювати» суперників при їх швидких атаках, грати один в один. Старші хлопці швидше йдуть вперед, а наші за своїм віком з подібним не стикаються, тому їм складно переходити від атаки до оборони, не давати супернику можливості проводити свої випади. Над цим потрібно працювати. У будь-якому випадку, цей турнір, безумовно, піде на користь.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер