Олена ГУЦ: «Стадіон здригнувся, коли я оголосила, що присутні 102 тисячі 472 людини»

Олена ГУЦ: «Стадіон здригнувся, коли я оголосила, що присутні 102 тисячі 472 людини»

Вона чудово пам'ятає поєдинок проти мюнхенської «Баварії» в 1975-му році, коли динамівці завоювали Суперкубок УЄФА, адже працювала і на тій пам'ятній домашній зустрічі.

Пізніше було зроблено відоме в динамівських колах фото, на якому мініатюрна гімнастка сидить у чаші заповітного трофея. А зовсім нещодавно Олена Христофорівна сфотографувалася з кубками Ліги чемпіонів та Ліги Європи у виїзній студії каналів «Футбол 1»/«Футбол 2» біля НСК «Олімпійський». У руках вона тримає те саме фото Суперкубка 1975-го року.

- На стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського, у приміщенні, де зараз знаходяться музей та конференц-зал, раніше був клуб Майстрів. Там по четвергах проводилися тренерські наради, на які збиралися 184 тренери високого класу. Тут же зберігалися призи, завойовані нашими спортсменами. Саме в 20-х числах жовтня зібралася президія київської міської організації «Динамо», головою якої був генерал у відставці РУВС міста Києва. Наприкінці засідання він запитав: «А хто з присутніх жінок міг би поміститися у цьому кубку?». Я зголосилася. Він запитав: «А скільки ти важиш?». Відповідаю: «48 кілограмів». - «Ну спробуй». Я залізла в чашу, ми посміялися, хлопці зробили знімки, а за кілька днів принесли показати. На одному з них я в чаші Суперкубку, а на другому – його разом зі мною підняв п'ятиборець та завуч школи фехтування за красиві ручки по боках. Один із тренерів пожартував – мовляв, якщо цей знімок послати до Німеччини, можна було б стати мільйонерами.

Торік на День народження мені подарували цей знімок збільшений, я помістила його в рамочку. А коли канали «Футбол 1»/«Футбол 2» виставили кубки Ліги чемпіонів та Ліги Евпропи на «Олімпійському», у вболівальників виникла ідея сфотографувати трофей сорокарічної давнини з нинішніми. Маю сказати, що вони набагато легші за наш Суперкубок.

Я добре пам'ятаю домашній матч, оскільки вела його. Пам'ятаю, наскільки божевільною була підтримка глядачів, як трибуни аплодували. Це було неймовірно красиво! Коли прийшов час оголосити кількість присутніх глядачів, я, як зазвичай, сказала: «Сьогодні на нашому стадіоні присутні 102 тисячі 472 людини». Якби ви тільки чули цей вибух оплесків, якими була зустрінута ця фраза! Здавалося, люди були скрізь: висіли на деревах, стояли на всіх сходинках... З правого боку, де готель «Спорт», був недобудований трамплін, на ньому також висіли глядачі. Загалом, це було щось незабутнє!

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер