Експертний погляд. ЧС-2014. Бразилія – Хорватія – 3:1

Експертний погляд. ЧС-2014. Бразилія – Хорватія – 3:1

- Віталію Григоровичу, як ви загалом оціните підсумковий результат стартового матчу ЧС-2014 Бразилія - ​​Хорватія?

- Відкриття чемпіонату й перша гра зазвичай складається для господарів складно. Найчастіше, навіть будучи фаворитами, господарі поля зводять матч унічию. Бразильці молодці, незважаючи на помітне хвилювання та величезний тиск збоку вболівальників, їм вдалося зіграти на хорошому рівні та перемогти, причому поступаючись упродовж зустрічі. Надалі для них ігри будуть спокійнішими, команда відчує впевненість. Цей чемпіонат світу й відрізняється від попередніх, що беззаперечного фаворита на ньому немає. Хіба що бразильці, за рахунок рідного поля.
 
- Як здалося загалом (особливо в 1-му таймі), спрацювала тактична задумка Ніко Ковача з двома креативними півзахисниками в особі Ракитича та Модрича, які розганяли контратаки «картатих»...
 
- Справді, команда до перерви виглядала цікаво.

Тренер таку тактику не перед самою грою вигадав, він її випробував на тренуваннях, у контрольних матчах. Ковач усе правильно зробив, Хорватія виглядала дуже гідно.

- Як ви вважаєте, чи варто було головному тренеру хорватів до фатального пенальті зміцнити середину поля, випустивши Огнєна Вукоєвича?
 
- У захисті команда не до кінця витримала план. Можливо, необхідно було «освіжити» центр поля, але про це може говорити лише головний тренер. Він знає можливості кожного з гравців, де й у якій ситуації їх краще використовувати. Оборонятися хорватам було складно, весь стадіон гнав Бразилію вперед.

- Розглянемо момент на 71-й хвилині, який призвів до пенальті. Так чи був фол Ловрена проти Фреда?



- Однозначної відповіді тут не дам, такі моменти, як кажуть, на розсуд судді.

- Бразильці на флангах оборони виглядали непереконливо...

- Розумієте, у хорватів захисники люблять та вміють атакувати. Активним був Срна, на фланг часто зміщувався Ракитич. Хорвати шукали слабкі місця й, знайшовши їх, намагалися через них атакувати.

- Як ви вважаєте, чи могли хорвати наприкінці матчу зрівняти рахунок та привести підсумковий рахунок до справедливого для них результату?

- Шанси були в обох команд, але забила Бразилія.

Доля випадку, будь-який удар наприкінці зустрічі міг стати вирішальним. Успіх у такі моменти часто на боці господарів.
 
- Хто вам найбільше сподобався у бразильців?

- Складно виокремити, дуже рівна команда, індивідуально сильна. Не скажу, що я в захваті від гри Неймара, його футбол якось до серця не лежить. Але в цьому матчі я би виокремив саме його.

- У хорватів?

- Ракитич та Модрич визначають гру команди в центрі поля, плюс Срна. Навколо цього тріо й будується вся гра команди.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер