Екс-футболісти «Динамо» провели турне у складі збірної

Екс-футболісти «Динамо» провели турне у складі збірної

За чотири дні команда зіграла три дружні зустрічі, радуючи вболівальників результативною грою.

Наставники ветеранської збірної України Анатолій Дем'яненко та Володимир Лозинський зробили ставку на колишніх гравців «Динамо» (Київ). На поле в жовто-синіх футболках виходили Віталій Рева, Василь Рац, Віталій Самойлов, Дмитро Пінчук, Віктор Мороз, Олександр Призетко, Сергій Коновалов, Віталій Косовський, Андрій Оксимець, Олександр Венглинський, Артем Яшкін, Сергій Беженар та інші відомі футболісти. Можливо, швидкість та витривалість уже не ті, зате майстерність, культура пасу, комбінації... Все це й зараз доставляє тисячам шанувальників футболу справжню насолоду.



Першою зупинкою турне 10 серпня стало невеличке село Денихівка Київської області. Бізнесмен-аграрій Олег Балагура побудував на своїй малій батьківщині новий стадіон, а заодно подарував місцевим футболістам подарунок «на все життя» - гру зі збірною України. Гравцям Тетіївського району було складно протиставити що-небудь на своєму новому полі знаменитим ветеранам футболу, але майстер-клас вони отримали, гордо заявивши про матч-реванш. Збірна України перемогла 7:1, в її складі відзначилися Призетко (двічі), Самойлов, Нагорняк, Коновалов, Венглинський та Свідерський. Сергію Беженару як капітану команди було вручено кубок переможця, який він дипломатично передав команді-супернику. «Нехай це буде перший і далеко не останній трофей, який ви вибороли на своєму новому стадіоні», - зазначив Сергій.



Через два дні ветеранська збірна України була в передмісті Будапешта, в Хатвані. Це не жарт, у місті з населенням 23 тисячі жителів тепер у місцевої команди вісім натуральних та штучних полів, які в повному розпорядженні основного складу та дитячої школи. Їхньому відкриттю й присвячувався матч ветеранів ФК «Хатван» та збірної України. Василь Рац, якого в Угорщині чудово знають та люблять, виступив у ролі посла України, чудово впоравшись із почесними обов'язками.

Василь Карлович багато казав про дружбу та партнерство наших країн, у тому числі й у сфері футболу. Сам же матч, який став першим для збірної України за межами рідної країни, завершився перемогою 3:1. В її складі відзначилися Едуард Цихмейструк та двічі куратор збірної Олег Собуцький.



Матчі ветеранської збірної в першу чергу мають велике соціальне значення. «Зірки» підтримують наших воїнів у зоні АТО, повсюди роблять акценти на повернення до країни миру та єдності. У липні команда провела матч у місті Попасна, на самому сході України, а 13 серпня відбулася гра поблизу західного кордону. У Береговому Закарпатської області на невеличкому стадіоні «Дружба», розташованому серед мальовничих гір та виноградних плантацій, ветерани Берегівського району провели хороший іспит для іменитих ветеранів. Першими відкрили рахунок, та ба - у відповідь отримали чотири м'ячі від Самойлова, Нагорняка та Собуцького (двічі), поступившись 1:4.



Важливу місію знаменитих ветеранів українського футболу обов'язково буде продовжено. У наш непростий час жителям України як ніколи потрібні святковий настрій та надія, що все буде добре.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснер

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер