Джермейн ЛЕНС. Шлях на Мундіаль (+ ВІДЕО)

Джермейн ЛЕНС. Шлях на Мундіаль (+ ВІДЕО)

Один із динамівських посланців – нідерландець Джермейн Ленс.

Відбірковий турнір

Стадію відбіркового турніру, який стартував у вересні 2012 року та завершився в жовтні 2013-го, збірна Нідерландів подолала на одному диханні. Не маючи особливих проблем зі своїми суперниками (а в групі ще були Туреччина, Румунія, Угорщина, Естонія та Андорра), нідерландці впевнено фінішували на першому місці. При цьому команда Луї ван Гаала показала найкращий, разом із німцями, результат серед усіх збірних, які брали участь у відборі, – 28 очок із 30-ти можливих, також ставши однією з найбільш результативних команд відбіркового турніру (34 забитих м’ячі; більше лише у Німеччини – 36).

Динамівський представник у збірній Нідерландів, нападник Джермейн Ленс, узяв участь у 9-ти матчах із 10-ти зіграних, пропустивши лише стартовий поєдинок відбору – домашній проти Туреччини (2:0). У наступних дев’яти іграх Джермейн неодмінно виходив у стартовому складі, зігравши загалом 749 хвилин (у середньому 83 хвилини за матч), що є другим показником у збірній після Кевіна Строотмана (774 хвилини, у середньому 86 хвилин за матч).



Відбірковий турнір Ленс (на фото другий праворуч у нижньому ряду) провів доволі результативно. У дев’яти матчах динамівець забив п’ять м’ячів, ставши разом із Рафаелем ван дер Ваартом (який, до речі, до остаточної заявки збірної Нідерландів на фінальний турнір не потрапив) другим бомбардиром збірної після Робіна ван Персі (11 голів). У той же час, Джермейн став найкращим асистентом (5 гольових передач), і за системою «гол+пас» (10 очок: 5 голів + 5 передач) одноосібно посідає друге місце слідом за тим же ван Персі (14 очок: 11 голів + 3 передачі).

Найбільш успішними для динамівця були матчі з Угорщиною. На виїзді Ленс забив два м’ячі (1:4), а вдома забив один м’яч та віддав три гольові передачі (8:1). А ось у поєдинках із беззаперечним аутсайдером групи, збірною Андорри, Джермейну так і не вдалося поповнити свій гольовий доробок, відзначившись лише двома «асистами» в домашньому матчі (3:0). Також Ленс забивав в обох матчах із Румунією – на виїзді (1:4, також «відзначився» жовтою карткою) та вдома (4:0).

Товариські матчі

У рамках підготовки до матчів відбіркового турніру та фінальної частини чемпіонату світу 2014 року збірна Нідерландів провела 12 матчів. Динамівець узяв участь у дев’яти з них (шість – у стартовому складі), провівши загалом на полі 456 хвилин, та забив два м’ячі – у домашніх поєдинках з Італією (1:1, 6 лютого 2013 року) та Уельсом (2:0, 4 червня 2014 року).



Щоправда, у матчі з Колумбією, що відбувся 19 листопада 2013 року, стався неприємний інцидент за участю Джермейна. На 35-й хвилині суперник грубо зіграв проти Ленса у штрафному майданчику, на що суддя жодним чином не відреагував, і футболіст вирішив самостійно покарати кривдника, штовхнувши того в обличчя, за що був вилучений із поля. Після матчу наставник «помаранчевих» Луї ван Гаал прокоментував цей епізод: «Ленс має контролювати себе, це частина його професії. Я дивився відео цього епізоду – суперник ударив Джермейна з такою силою, що міг завдати йому травми. Я розумію, чому він вирішив відреагувати, але йому варто було стриматися».

У рамках так званої «виховної роботи» тренер національної збірної не включав динамівця до заявки команди на товариські матчі з Францією (0:2) та Еквадором (1:1), через що з’явилися побоювання про можливе виключення Ленса зі списку кандидатів на поїздку до Бразилію, але в підсумку Джермейн потрапив до остаточної заявки Нідерландів.

Цитати Джермейна Ленса

Про шанси бути основним гравцем збірної на ЧС: «Я багато грав за збірну до початку турніру, зіграв багато матчів у відбірковому циклі, але це мені нічого не гарантує. У збірній на всіх гравців розраховують однаково. Втім, коли наша команда буде грати у два нападника, а на ці місця претендують Роббен та ван Персі, то логічно, що виходити на поле будуть вони. Можливо, ситуація ще зміниться, й я маю в це вірити».

Про нову систему, яка впроваджується у збірній Нідерландів: «Із новою системою вдалося ознайомитися, лише приїхавши до розташування національної команди. Вона скоротить атакуючий потенціал команди, але кількість гравців, які грають на атаку, залишиться незмінною».

Про взаєморозуміння з партнерами по збірній: «Ми розуміємо один одного інтуїтивно, оскільки з дитинства нас навчали грати в одній манері».

Про тренера збірної Луї ван Гаала: «У нього всі грають у футбол – від воротаря до центрального нападника. І це не такий футбол, що м’яча б’ють уперед, ти біжиш за ним – і так весь матч. Розумний футбол усі 90 хвилин, навіть тоді, коли суперник дуже сильний та суттєво пресингує. Ван Гаал був чемпіоном із «Барселоною», із «Баварією», із АЗ, коли я там виступав – результати говорять самі за себе».

Про персональні задачі на ЧС-14: «Я добре відпрацював перед початком чемпіонату в таборі збірної. У самому ж турнірі моєю головною метою є потрапляння до основного складу».

Про фаворитів чемпіонату світу: «Гадаю, у Німеччини хороші шанси, в Іспанії, але буде дивно, якщо я не назву Нідерланди. Я вважаю, що у моєї збірної також є перспектива виграти чемпіонат світу».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер