ДЮФЛУ U17. Фінальний турнір. «Динамо» – «Карпати» – 2:1. Звіт

ДЮФЛУ U17. Фінальний турнір. «Динамо» – «Карпати» – 2:1. Звіт

«Біло-сині» зустрічалися в першому турі з львівськими «Карпатами», які традиційно відзначаються бійцівським характером. Нелегко було динамівцям і цього разу. С початку гри в діях обох команд було багато сумбуру – можливо, позначився той факт, що протягом усього першого тайму гравців активно поливав рясний дощ, який змусив усіх глядачів, а також запасних гравців, сховатися під накриттям.

Поступово ігрова ініціатива перейшла до гравців «Динамо», які почали створювати моменти біля воріт суперника. Спочатку Рязанцев вийшов віч-на-віч із воротарем, обіграв його, але потім із гострого кута пробив над поперечиною, згодом головою пробивали Ванат та Велетень, але так само безуспішно. Біля протилежних воріт львів’янам вдалося забити на 23-й хвилині, коли м’яч влетів у дев’ятку воріт Слуцького після прекрасного удару здалеку, але миттю раніше арбітр зафіксував порушення правил проти Козленка на лінії штрафного майданчика. Утім, за десять хвилин «Карпати» все ж відкрили рахунок. Після подачі з кутового захисники «біло-синіх» вибили м’яча, але першим на підбиранні опинився Тлумак та пробив точно в кут воріт із лінії штрафного майданчика – 0:1.

Відповідь «Динамо» була миттєвою. Арбітр призначив штрафний метрах у 30-ти від воріт, до м’яча підійшов Скорко та вирішився на удар. Куля, зачепивши на своєму шляху ногу когось із гравців суперника, пірнула точно в кут – 1:1.

Після того, як рахунок став рівним, було помітно бажання підопічних Сергія Беженара та Артема Яшкіна вийти вперед ще до перерви. Велетень навіть відзначився після навісу з правого флангу, точно пробивши головою, але арбітр скасував взяття воріт, помітивши порушення правил збоку динамівця. Коли здавалося, що відпочивати команди підуть за нічийного рахунку, нашій команді вдалося забити гол «у роздягальню». Після розіграшу кутового пішла подача Бражка з правого флангу, Козленко прийняв та другим дотиком із незручної позиції поцілив точно в кут – 2:1.

Після поновлення гри дощ припинився, що спричинило сильне випаровування і позначилося на діях футболістів обох команд. Фактично за весь другий тайм команди створили на двох лише кілька моментів – зокрема, міг відзначитися Глушач, із потужним ударом якого метрів із 28-ми з труднощами впорався воротар, а от біля наших воріт реальну нагоду зрівняти рахунок втратив нападник Демчук, коли не зміг поцілити в рамку, пробиваючи без спротиву з району 11-метрової позначки. Тож, у підсумку фінальний свисток зафіксував мінімальну вольову перемогу «біло-синіх».

Сергій БЕЖЕНАР, старший тренер «Динамо» (U-17):

- Хороша гра у виконанні обох команд. «Карпати» зіграли дуже організовано, відходили на свою половину поля, і при відборі закидали м’яча вперед через довгі передачі. Це спричинило нам труднощі, оскільки програвали багато підбирань. Пропустили зі стандартного положення – не можу сказати, що це дитяча помилка, але, по-перше, не можна вибивати м’яча в центр, а, по-друге, на підбиранні наш гравець мав зіграти відповідальніше. Добре, що вдалося відразу зрівняти рахунок, а потім і забити гол «у роздягальню». Після перерви суперник мав момент, аби зрівняти рахунок, але в нас було більше нагод, аби збільшити перевагу. Потрібно було просто краще розпорядитися м’ячем. Думаю, в наступних іграх наші гравці атаки ще нагадають про себе.

Після перерви ми не грали на утримання рахунку. Ми мали достатньо моментів, особливо при контратаках, про що ми просили футболістів у перерві. Рахунок 2:1 дуже слизький, тому акцентували їхню увагу на тому, що потрібно забити як мінімум ще один м’яч, і тоді була б зовсім інша гра.

У нас у складі є кілька хлопців – зокрема, Скорко, Ванат, Вівчаренко – які в нинішньому сезоні вже ставали чемпіонами у чемпіонатах U-21 та U-19. Але у них, як і в усіх інших футболістів, є позамежна мотивація стати найкращими й тут. Я бачу, що у кожного футболіста горять очі, і вони голодні до перемог, що не може не радувати мене.

Данило СКОРКО, захисник «Динамо» (U-17):

- Була важка гра, «Карпати» завжди б’ються до останнього. Поле дозволяло львів’янам грати у свою гру, ми же підлаштувалися, що не дуже добре. Але добре, що вдалося швидко відігратися, а потім до перерви забити ще, після чого довести поєдинок до перемоги.

В епізоді з реалізованим штрафним потрібно було ризикувати, адже ми поступалися, і добре, що вдалося за допомогою рикошету поцілити в кут. Загалом, не могли грати у свій футбол, адже дуже в’язке поле було. Коли йшов дощ, було ще більш-менш, а коли припинився, то поле висохло й довелося підлаштовуватися під їхній футбол із довгими закиданнями на нападника. На утримання рахунку не грали, але в деяких моментах неправильно розпоряджалися м’ячем, у той час як суперник вибігав у контратаки. Добре, що перемогли, і тепер готуємося до наступних матчів. Про відпустку не думаємо – ми молоді хлопці, нам по 17 років, можемо взагалі без відпочинку грати (посміхається).

ДЮФЛУ U-17. Фінальний турнір, 1-й тур

«Динамо» – «Карпати» – 2:1

«Динамо»: 57. Слуцький, 29. Забарний, 14. Козленко, 55. Вівчаренко, 11. Глушач (21. Сологуб, 64), 17. Бражко, 9. Ісадченко (22. Здирко, 50), 19. Скорко, 8. Рязанцев (97. Блізніченко, 57), 20. Велетень (6. Кузик, 68), 7. Ванат (4. Гук, 72).

Запасні: 99. Червінський, 3. Кирилюк, 23. Кулаковський.

Голи: Скорко (34), Козленко (45+1) – Тлумак (33).

У другому турі «Динамо» зіграє з іншим столичним клубом – «Арсенал-Київ». Гра відбудеться в понеділок, 24 червня, у Поляні, початок – о 15:45.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер