ДЮФЛУ U-17. Бойова нічия «ДЮСШ Металург» та «Динамо» в Запоріжжі

ДЮФЛУ U-17. Бойова нічия «ДЮСШ Металург» та «Динамо» в Запоріжжі

Саме ці команди влітку цього року змагалися у вирішальному матчі фінальної частини чемпіонату ДЮФЛ U-16, і тоді «Динамо» перемогло суперника (3:0), ставши чемпіоном у своєму віці. Не очікувалося легкої гри для команди Юрія Дмитруліна та Сергія Процюка й у звітному матчі, до якого обидві команди підійшли зі стовідсотковим показником після двох турів, причому запоріжці перебували вище в турнірній таблиці, маючи кращу різницю м’ячів.

Початок матчу вийшов приголомшливим для гостей. Після закидання з глибини поля нападник «Металурга» Драмбаєв ледь не з центру поля втік до воріт, обіграв Самойленка та з гострого кута поцілив уже в порожні ворота. Забивши м’яч, господарі свідомо віддали ініціативу динамівцям, сподіваючись на швидкі контратаки. «Біло-сині» же методично розхитували оборону суперника, роблячи ставку на флангові навіси та стандартні положення, але надійно діяли оборонці. Активним попереду був Волошин – Вікентій мав два моменти для взяття воріт, але в обох випадках вище за всілякі похвали зіграв голкіпер. А от на 35-й хвилині воротар запоріжців припустився помилки, не спромігшись зафіксувати м’яча після навісу до воротарського майданчика, й у підсумку Дероган із метра переправив кулю у ворота, тим самим зрівнявши рахунок – 1:1.

Після перерви малюнок гри не змінився – «біло-сині» продовжували шукати щастя біля чужих володінь, атакуючи великими силами, але ударам Волошина, Шулянського чи Дерогана більше не судилося стати результативними. Натомість, занадто захоплюючись атаками, динамівці могли й пропустити, як у випадку з виходом віч-на-віч, який вдалося нейтралізувати Самойленку.

У підсумку, 1:1 – бойова нічия, яка, напевно, більше задовольнила господарів поля, ніж підопічних Юрія Дмитруліна та Сергія Процюка. Свій наступний матч «біло-сині» проведуть 30 вересня, коли вдома прийматимуть одеський «Чорноморець».

Сергій ПРОЦЮК, тренер «Динамо» (U-17):

- Бойова нічия, рахунок відповідає тому, що відбувалося на полі. Інформативна гра для нас, із помилками, які властиві молодим хлопцям. На самому початку пропустили м’яч, до чого призвела ціла низка помилок – втратили концентрацію, програли боротьбу, не змістився крайній захисник, за що нас у підсумку й покарали. Але добре, що хлопці не засмутилися, продовжували атакувати, створили кілька нагод, одну з яких вдалося реалізувати. Шулянський виконав хорошу подачу в рамку воріт, Дероган створив перешкоду для воротаря, змусивши того помилитися, й забив «робочий» м’яч. Після перерви на полі вже була більш-менш рівна гра, моменти були біля обох воріт, тому результат цілком закономірний. Деякі хлопці не показали сьогодні всього на що здатні, але в цьому віці у них ще немає стабільності. Навіть якщо порівняти з матчем проти «Шахтаря», який було виграно тиждень тому (2:0), сьогодні ми виглядали вже не так упевнено. Але потрібно зробити послаблення на те, що ми довго їхали сюди, погода в Запоріжжі не дуже привітно нас зустріла, плюс штучне поле, до якого потрібно звикати. Утім, це не виправдання для нас, будемо робити висновки та прогресувати далі.

Іван ДЕРОГАН, нападник «Динамо» (U-17):

- Це була принципова гра між лідерами групи, як кажуть, за шість очок. Загалом, матч склався так, як ми й очікували – було багато зіткнень, емоцій, і нічия, можна сказати, стала закономірним підсумком. Коли мені вдалося зрівняти рахунок, пішла подача з флангу, воротар відбив м’яча перед собою, й потрібно було лише вчасно підставити ногу, що я й зробив. Якщо в першому таймі ми більше атакували, мали повну перевагу, то у другому, враховуючи емоційну напругу, сили почали згасати, що й завадило нам забити ще та здобути перемогу.

Артем ШУЛЯНСЬКИЙ, півзахисник «Динамо» (U-17):

- Уже на початку матчу я отримав розсічення голови, але ще до початку гри ми розуміли, що буде жорстка боротьба. Тренерський штаб налаштовував нас на те, аби забити швидкий м’яч, натомість ми швидко пропустили у власні ворота. Поступаючись у рахунку, намагалися грати більше через фланги, закидувати м’ячі за спини захисникам, і до перерви змогли зрівняти рахунок. У другому таймі моменти виникали біля обох воріт, і, на мою думку, хто забив би – той у підсумку й переміг би. Враховуючи, що ми боремося за перше місце, більше не можна дозволяти собі втрачати очки й потрібно грати на перемогу в кожному з наступних матчів.

Чемпіонат ДЮФЛУ U-17. 3-й тур

«ДЮСШ Металург» (Запоріжжя) – «Динамо» – 1:1 (1:1).

«Динамо»: 1. Самойленко, 19. Білик (24. Дем’яненко, 58), 3. Буценко, 4. Біловар, 14. Ярош (18. Шелест, 36), 21. Михайленко, 6. Бодня (8. Єфименко, 67), 9. В.Волошин, 7. Надольський, 11. Шулянський, 22. Дероган.

Голи: Драмбаєв (2) – Дероган (35).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер