ДЮФЛУ (U-16). Фінал. «Динамо» - «Шахтар» - 4:3. «Динамо» U-16 - чемпіони України!

ДЮФЛУ (U-16). Фінал. «Динамо» - «Шахтар» - 4:3. «Динамо» U-16 - чемпіони України!

Інтриги і без того принциповому протистоянню додавав той факт, що команді Сергія Беженара та Артема Яшкіна протистояли підопічні Сергія Ситника та Володимира Самборського, які нещодавно працювали в ДЮФШ «Динамо».

Ця гра відбулася на першому полі навчально-тренувальної бази «Металург» у Запоріжжі, де динамівці провели і свої попередні дві гри – півфінальну, а також заключну в групі.

Безумовно, вирішальний матч сезону серед 16-річних викликав чималий інтерес серед футбольних спеціалістів, і не лише місцевих. Як ми вже писали, протягом усього турніру з нашою командою у Запоріжжі перебував старший тренер академічних груп ДЮФШ «Динамо» Ромео Вендлер. Починаючи з півфіналів за матчами уважно стежив і старший тренер юнацької збірної України цього віку Володимир Єзерський. Відчутною, як і протягом усіх попередніх матчів, була підтримка з трибун батьків динамівських юнаків.

У поєдинку з «Шахтарем» тренерський штаб «біло-синіх» не міг розраховувати на Євгена Рязанцева та найкращого бомбардира команди Владислава Ваната, які отримали червоні картки у півфіналі.

Динамівці швидко заволоділи перевагою та грали першим номером. Перший супермомент у грі мав Костянтин Вівчаренко, який був близьким до того, аби забити гол після навісу з кутового. Крім того, суперники обмінялися небезпечними штрафними. Судаков з гострого кута ледь не закрутив м’яч у дев’ятку – Слуцький перевів на кутовий, а Скорко з перспективного штрафного пробив надто високо.  

«Біло-сині» доводили м’яч до чужого штрафного, але деякий час позначалася відсутність Владислава Ваната, поки Володимир Здирко адаптувався до захисту суперника. Рахунок відкрили «гірники» на 31-й хвилині після навісу з кутового. Влучним ударом плечем відзначився Дмитро Авдєєв. Рахунок 0:1 протримався до перерви.

На самому початку другого тайму динамівці ледь не відігралися, коли Близниченко не зумів пробити по м’ячу з кількох метрів після прострілу Ісадченка з правого флангу. Невдовзі на поле вийшов Володимир Бражко, і ця заміна виявилася результативною – він зрівняв рахунок на 54-й хвилині, добивши м’яч головою у ворота після подачі кутового з лівого флангу та удару теж головою Володимира Здирка, який влучив у поперечину.

За кілька хвилин до голу героєм епізоду у штрафному «Динамо» став Даніл Скорко, який підстрахував Слуцького, винісши м’яч майже з лінії воріт.

А вже за п’ять хвилин «біло-сині» реалізували свою ігрову перевагу та вийшли вперед завдяки голу Володимира Здирка. Він прийняв м’яч на лінії штрафного, обігрався в стінку з Бражко, відрізавши весь захист «гірників» та влучно пробив повз голкіпера «Шахтаря».

На 64-й хвилині динамівці провели зразкову контратаку від свого штрафного майданчика, яку розпочав Бражко, продовжили Здирко та Ісадченко, а завершив, реалізувавши чистий вихід сам-на-сам з воротарем, Віктор Блізніченко.

Щоправда, вже за хвилину «гірники» скоротили відставання в рахунку до мінімального, знову забивши після виконання кутового, цього разу з лівого флангу. Результативно головою пробив легіонер «гірників» Антоній Емере.

На 74-й хвилині Емере знову став героєм епізоду. На куті штрафного майданчика динамівців він вже, здавалось, впав та втратив м’яч. Але піднявшись та зіштовхнувшись з Леоном Гладковським, який встигнув до м’яча, він вирішив знову впасти. І це мало вплив на арбітра, який вирішив призначити у ворота «Динамо» 11-метровий, що реалізував Судаков, зрівнявши рахунок за шість хвилин до фінального свитка.

Однак динамівці вже вкотре за цей фінальний турнір проявили свій незламний характер та вирвали вольову перемогу в основний час. Класний удар приблизно з лінії штрафного майданчика вдався Віктору Близниченку, який прийняв м’яч, підробив та потужно пробив – від поперечини, без шансів для голкіпера, 4:3!

Завдяки цій перемозі «Динамо» U-16 здобуло титул чемпіонів України у своєму віці!

ДЮФЛУ (U-16). Чемпіонат України 2017/2018. Фінал

«Динамо» - «Шахтар» - 4:3 (0:1)

22.06.2018. Запоріжжя. НТБ ФК «Металург». 300 глядачів

«Динамо»: Слуцький, Скорко, Забарний, Вівчаренко, Кузик, Глушач, Железняк (Бражко, 47), Кулаковський (Гладковський, 62), Близниченко, Ісадченко, Здирко (Гук, 72)

«Шахтар»: Турбаєвський, Авдєєв, Шиш, Емере, Савченко, Алізаде (Кобилянський, 56), Егбуджуо, Судаков, Вьюнник, Абдулаєв (Свитюха, 20), Гончарук.

Голи: 0:1 – Авдєєв (31), 1:1 - Бражко (54), 2:1 - Здирко (59), 3:1 - Близниченко (64), 3:2 – Емере (65), 3:3 – Судаков (74, з пенальті), 4:3 – Близниченко (76)

*фото Ганна Кунбуттаєва

Copyright © FC Dynamo Kyiv


Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер