ДЮФЛУ. U-16. 1-й тур. «Динамо» - ОК. ім. Піддубного – 2:1 (+ВІДЕО)

ДЮФЛУ. U-16. 1-й тур. «Динамо» - ОК. ім. Піддубного – 2:1 (+ВІДЕО)

Матчі між цими командами – традиційно не лише принципове суперництво на полі, своєрідне дербі, але і дружні, партнерські відносини.

Відзначимо, що на матчі був присутній Олександр Олексійович Іщенко, який прибув до Запоріжжя у день гри.

З перших хвилин стало зрозуміло, що гра буде напруженою, а боротьба запеклою – у цілому рівний початок гри, боротьба за ініціативу, обмаль гольових нагод у стартові хвилини.

Поступово ініціативу захопили підопічні Андрія Анненкова, і на 24-й хвилині стався епізод, який перервав відносну тишу. Після навісу з правого флангу Артем Шулянський класно розібрався у штрафному майданчику суперників. Він прийняв м’яч і блискавичним та потужним ударом з розвороту розстріляв ворота, відкривши рахунок у грі.

За кілька хвилин динамівці ледь не подвоїли рахунок – після дальнього пострілу Романа Бодні м’яч задів стійку воріт – голкіпер лише спостерігав за польотом м’яча і вже ніяк не міг врятувати свою команду від голу, якби удар був трохи влучнішим.

Гравці Олімпійського коледжу поступово налагодили свою гру в атаці, раз-по-раз жалячи динамівців своїми контрвипадами, однак  їм не вистачало завершального пасу. Та вони знайшли щастя в іншому аспекті – стандартних положеннях.

Перший дзвіночок пролунав на 33-й хвилині, однак після удару Максима Ольховікова з перспективного штрафного м’яч пролетів поруч із ближньою стійкою. Однак у компенсований час інший небезпечний штрафний все ж приніс успіх команді ОК ім. Піддубного. Цього разу удар взявся виконувати Владислав Осацький, і зробив це бездоганно, перекинувши стінку і влучивши у той самий, лівий від голкіпера кут.

Зі стартових хвилин другого тайму динамівці понеслися вперед – таке враження, що на поле вийшла зовсім інша команда. Підопічні Андрія Анненкова та Андрія Башлая закрили суперників на їх половині поля та притиснули до штрафного майданчика.

Ледь не вивів динамівців уперед Вікентій Волошин, замикаючи простріл з лівого флангу з близької відстані, та в останній момент захисник встиг заблокувати цей удар. Вбивчий момент створили і суперники – Дмитро Кулик втік у контратаку, прибрав двох захисників, які його наздогнали і з лінії штрафного пробив у стійку воріт.

Вирішальною стала 73-тя хвилина. Спершу «біло-сині» виконали корнер з правого флангу, після чого пішла атака другим темпом та навіс з лівого флангу, на який зреагував Максим завгородній, який вийшов на заміну і був одним із найактивніших на полі, терзаючи своїх суперників на правому фланзі атаки. Цього разу Завгородньому виявилося достатньо лише одного дотику лівою – і м’яч полетів у самісінький дальній кут воріт – 2:1.

Суперники нарешті відкрилися, пішли вперед рятувати матч і… пропустили стрімку контратаку, яку зупинили лише ціною фолу останньої надії та червоної картки на останній хвилині основного часу. Вже у компенсований час вони спробували створити навалу під час виконання штрафного удару голкіпером – всі інші гравці були готові замикати навіс біля динамівських воріт, але марно – «біло-сині» відбилися та втримали перемогу.

Вже завтра їм належить провести матч другого туру, проти луцької «Волині», яка у стартовому турі поступилася запорізькому «Металургу» з рахунком 3:6.

ДЮФЛУ. U-16. Фінальний турнір. Група «Б». 1-й тур

16.06.2017. м. Запоріжжя. НТБ ФК «Металург»

«Динамо» (Київ) – ОК ім. Піддубного (Київ) – 2:1 (1:1)

«Динамо» (4-1-4-1): 35. Нещерет – 2. Пінчук, 24. Хондак, 4. Біловар, 14. Ярош (18. Шелест, 64) – 6. Бодня (17. Гуров, 41) – 8. Єфименко (10. Завгородній, 53), 7. Надольський, 9. Волошин (21. Михайленко, 58), 11. Шулянський – 22. Дероган

ОК ім. І. Піддубного: Самойленко - Ковальов, Дудченко, Михайленко, Янковський, Махонін, Підручний, Осацький (Січевський, 48), Андрушенко (Кулик, 41), Татьков (Сависько, 41), Ольховиков (Строчинський, 55).

Голи: Шулянський (24’), Завгородній (73’) – Осацький (40+1’)

*фото С. Татьков

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер