ДЮФЛУ U14 «Динамо» - «Шахтар» - 0:3

ДЮФЛУ U14 «Динамо» - «Шахтар» - 0:3

У першому ж турі всі чотири академічні групи киян зустрілися з донецьким «Шахтарем». Для наймолодших динамівців (хлопці вікової категорії U14) це перший досвід виступів у чемпіонаті України. Футболісти 2006-го року народження під керівництвом тренерів Олексія Дроценка та Павла Чередніченка приймали донеччан удома на одному з полів клубної бази в Кончі-Заспі. Відзначимо, що матчі цієї вікової категорії тривають два тайма по 35 хвилин.

Динамівці розпочали гру активно і вже на перших хвилинах створили два потенційно небезпечні моменти, але «Шахтар» відбився. Одразу ж спрацювало відоме футбольне правило, згідно з яким господарі пропустили самі. Впоравшись зі стартовим натиском господарів, гості скористалися неузгодженістю дій в обороні динамівців, і атаку донеччан влучним ударом завершив Бакай. Надалі наш воротар В’ячеслав Суркіс впорався ще із небезпечним ударом Видиша, а також донеччани провели ще кілька потенційно небезпечних атак. Втім, у другій половині тайму наша команда перехопила ініціативу та перемістила гру на чужу половину поля, виконавши кілька стандартів.

Другий тайм наша команда теж розпочала активно, але з ударами Пономаренка, Пашка та Іщенка справлялася оборона та воротар «Шахтаря». Біля протилежних воріт варто відзначити удар суперника, після якого м’яч пролетів у сантиметрах над поперечиною та момент, коли свою команду виручив воротар Суркіс, у стрибку накривши м’яч. Тим часом хороший сольний прохід лівим флангом удався Пашку, на наступний навіс відгукнувся Пономаренко, але головою послав м’яч поруч із хрестовиною.

А ось донеччани своїм моментом розпорядилися вдаліше. Видиш виконав штрафний удар зліва, і його подачу на дальній стійці головою з близької відстані замкнув Сметана, подвоївши перевагу гостей. А з іще однією подачею Видиша вже з протилежного флангу впорався Суркіс, забравши м’яч. Утім, суперники продовжували нагнітати ситуацію біля динамівських воріт, що призвело до досить курйозного гола, коли Шевченко, отримавши м’яч, пробив, знаходячись спиною до воріт – і сфера залетіла точно в кут. До фінального свистка рахунок більше не змінювався.

ДЮФЛУ U14, 1-й тур

«Динамо» - «Шахтар» – 0:3 (0:1)

«Динамо»: 71. Суркіс, 17. Нестеренко, 5. Галич, 3. Кузьменко, 23. Бельчиков, 14. Іщенко, 4. Кусий (13. Тітов, 69), 6. Бєлоусов (9. Задорожний, 47), 24. Калин, 19. Пашко, 11. Пономаренко (22. Петришин, 69).

«Шахтар» (стартовий склад): 1. Танащук, 2. Руденко, 3. Клочко, 4. Бакай, 5. Лебедєв, 6. Сметана, 7. Цуканов, 8. Будко, 9. Головачов, 10. Шевченко, 11. Видиш.

Голи: Бакай (9), Сметана (57), Шевченко (65).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер