ДЮФЛУ U-14. 1-й тур. «Скала» - «Динамо» - 1:2

ДЮФЛУ U-14. 1-й тур. «Скала» - «Динамо» - 1:2

Це дебютний чемпіонат України для футболістів 2003 року народження, у фінальному раунді виступають вісім команд, розбиті на дві групи, тривалість таймів по 30 хвилин кожен. Волею жереба в першому матчі динамівцям довелося грати проти господарів турніру - «Скали» з Моршина.

Але ні рідні стіни, ні досить голосиста підтримка не допомогли «Скалі» протиставити серйозні аргументи майстерній і бойовій команді Віталія Косовського. Сильною стороною моршинців вважається захист - в 18 матчах регулярного чемпіонату в західній зоні «Скала» пропустила лише чотири м'ячі. Динамівці ж в середньому забивали майже по три м'ячі за гру (55 в 18 матчах).

Найцікавіші події зустрічі відбулися в першому таймі. «Біло-сині» зі стартового свистка взялися за справу, не даючи супернику ані на секунду перевести подих. І вже на 6-й хвилині лідер атаки Назар Волошин на швидкості увірвався в штрафну, по шляху обіграв захисника і метрів з восьми пробив у кут - 1:0! Коли емоції від радощів вщухли, Косовський, активно керуючи підопічними з лави запасних, голосно крикнув «продовжуємо, продовжуємо, не зупиняємося!», і заклик наставника, для якого звітний турнір завершальний у роботі з цим віком (переходить в «Динамо» U-19), динамівці сприйняли буквально.

На 14-й хвилині Демиденко подав з правого флангу, Волошин блискуче зорієнтувався і з лінії воротарського головою вколотив м'яч у ворота! У важливий стартовий відрізок часу Волошин взяв на себе роль лідера, завершуючи зусилля партнерів результативними ударами. Втім, перевага «Динамо» в два м'ячі тривала лише лічені хвилини. Лідер нападу «Скали» Арсен Слободян спершу здалеку пробив трохи вище поперечини, а потім повернув інтригу, в контратаці, скориставшись помилкою киян, підступним ударом з метрів з восьми скоротивши розрив у рахунку.

«В цілому, наші хлопці молодці, гідно провели гру, - поділився враженнями капітан динамівців Антон Боль. - Так, були провали в обороні, нам про помилки вже розповів тренер. Можливо, тому що це наша перша гра, втомилися після переїзду. У наступних іграх постараємося діяти більш надійно, крок за кроком вирішуючи поставлене перед нами завдання».

Після трьох забитих м'ячів гра заспокоїлася. Динамівці багато і різноманітно атакували, перед перервою Трикоз та Демиденко небезпечно пробивали здалеку. Моршинці переважно сподівалися на контрвипади і швидкісні якості Суботіна та Слободяна.

У схожому руслі пройшла друга половин зустрічі, з тією лише різницею, що забитих м'ячів глядачі не побачили. На 37-й хвилині Кирило Попов добре в контратаці відкрився в штрафній і, отримавши м'яч, з п'яти метрів без перешкод пробивав. Але в цьому епізоді чудово зіграв воротар Корнієнко, скоротивши кут обстрілу зумівши парирувати удар. А ще за дві хвилини Волошин ледь не зробив хет-трик, замикаючи передачу Березанського, але в цьому випадку моршинців виручив каркас воріт.

Розуміючи, що найкращий захист - напад, динамівці майже всю кінцівку зустрічі провели в атаці. І свого домоглися, у своїй дебютній зустрічі на такому рівні перемігши 2:1!

«Добре провели гру, яка склалася для нас важко, - відзначив автор «дубля» у воротах «Скали» Назар Волошин. - У першому забитому м'ячі мені передачу віддав Березанський, а в другому вдалося добре вистрибнути і головою пробити. В кінці матчу «Скала» провела кілька гарних атак. Ми б могли ще раніше убезпечити себе від випадково пропущеного м'яча, але свої моменти не реалізували. Хочеться вірити, залишили голи на наступні матчі»

 

«Ми очікували, що перемога буде важкою, - підвів підсумок зустрічі керманич динамівців Віталій Косовський. - Перед грою багато розмовляли з хлопцями, налаштовувалися і розуміли, що складно буде грати з господарями турніру. Проте, ми проявили характер, дотерпіли до кінця. При цьому не використали багато своїх моментів. Здавалося, забий м'яч і гра «закінчиться», але ніяк не виходило в другому таймі відзначитися. Ми розуміємо, як грати в атаці і в завершальній стадії, у команди є свої принципи ведення гри. Від них не відходимо при зустрічах з різними суперниками. Сподіваюся, в наступних іграх ми сконцентруємося, будемо більш уважні і реалізуємо більше моментів. Виступ у фіналі ДЮФЛУ став хлопцям подарунком за добре проведений сезон, в якому ми з першого місця вийшли з групи. Це наш перший фінал, висока відповідальність і ціна помилки. Сьогодні два м'ячі забив Волошин, найкращий бомбардир нашої команди. Але протягом чемпіонату відзначалися всі гравці лінії атаки. А в останніх іграх Назар додав, у нього почалося виходити. Молодець, що ще сказати! Але акцентувати увагу на окремих гравцях не хочу, у нас попереду багато важливих матчів»

У другому матчі групи «А» запорізький «Металург» переміг столичний ОК імені Піддубного 2:1.

У 2-му турі групи (16 червня) «Динамо» зіграє з «Металургом», а «Скала» - з ОК ім.Поддубного.

ДЮФЛУ U-14. Фінальний турнір. Група «А». 1-й тур

15.06.2017. м.Моршин, стадіон «Медик». 300 глядачів.

«Скала» (Моршин) - «Динамо» (Київ) - 1:2 (1:2)

«Скала»: Корнієнко, Данило, Ситора, Гаврилюк (Герман, 43), Фарина, Тимчук (Покришка, 60+3), Вітрів (Почапський, 24), Бомащук (Русяк, 40), Бучакчинський - кап, Суботин, Слободян. Тренер: Іван Ковакда

«Динамо»: Фастов, Боль - кап, Мазур, Оруджев (Бурдак, 28), Савничук, Трикоз (Бунчуков, 60+2), Демиденко (Шокун, 50; Карась, 60+2), Волошин, Попов, Березанський, Хрипчук (Волинець, 31). Тренери: Віталий Косовський, Євген Лозинський.

Голи: Слободян (16) - Волошин (6, 14).

Попереджений: Мазур (60+2).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер