ДЮФЛУ U-14. 1/2 фіналу. «Динамо» - «Шахтар» - 2:2, п.п. 4:2

ДЮФЛУ U-14. 1/2 фіналу. «Динамо» - «Шахтар» - 2:2, п.п. 4:2

Хоча зустріч почалася о шостій вечора, спекотна погода не могла не внести корективи в дії команд. Посеред кожного з таймів арбітру доводилося робити хвилинні перерви. Навіть у таких складних умовах, як не згадати, що позаду важкий сезон, участь окрім чемпіонату України в першості міста і різних турнірах, суперники показали видовищний і результативний футбол.

Команди активно розпочали зустріч, але основні події проходили між штрафними. Небезпечні моменти почали виникати після десятої хвилини. Центральний захисник Антон Боль, який має гарний перший пас, зі своєї половини поля знайшов на куті штрафного Назара Волошина, який на швидкості обвів захисника, але з вигідної позиції пробити точно не зумів. Через кілька хвилин Волошин знову загрожував воротам гірників, з 18-ти метрів пробивши вище воріт.

Наприкінці першого тайму активніше виглядали гравці «Шахтаря». Захисники динамівців кілька разів припускали невимушені помилки, чи не кожна з яких завершувалася ударом. На 25-й хвилині Скибінський в лінії штрафного ледь не застав зненацька Фастова, а через чотири хвилині в контратаці простріл з флангу від Векленка на дальній штанзі замкнув Бабешко.

Що й казати, непросте завдання на другий тайм було поставлене ​​перед підопічними Віталія Косовського. Тренер провів дві заміни, мотивував гравців потрібними словами. Динамівці всією командою пішли в атаку, але пройти фактурних захисників було не так-то й просто. Але кілька пристрілок, і справа заладилася. На 40-й хвилині опорний півзахисник Данило Хрипчук з лінії штрафного пробив точно під поперечину! А поки донеччани оговтувалися, намагалися зібратися з силами і перебудуватися вже на атакуючу модель гри, динамівці відзначилися вдруге. Центральний захисник Євген Мазур, підключившись до атаки, бездоганно пробив з 12-ти метрів без шансів для голкіпера!

Суперники виявилися гідні один одного. Гірники зуміли зібратися, організувати контратакуючі дії. І в одному з моментів Глущенко, отримавши м'яч у центрі штрафного, знайшов можливість для удару і зрівняв рахунок.

Доля матчу та ім'я команди-фіналіста визначилися в серії пенальті. Антон Боль, Руслан Березанський, Іван Демиденко та Назар Волошин блискуче виконали свої удари. Вище за будь-яку похвалу зіграв воротар Артем Фастов, який парирував два з чотирьох ударів від донеччан! У результаті дуже складна, по грі заслужена перемога «Динамо», яка забезпечила вихід до фіналу!

Артем Фастов після гри приймав вітання, його впевнена і не по роках холоднокровна гра відкрила динамівцям дорогу до півфіналу: «Віталій Косовський сказав, що ця гра гідна фіналу. Припускалися помилок, позначалося хвилювання, але зуміли вчасно зібратися. Ми на тренуваннях часто відпрацьовуємо пенальті, у мене виходить їх парирувати. Стою на лінії до удару, не вгадую напрямок польоту. Так і казав тренер. Нам і до цього в багатьох турнірах вдавалося перемогти в серії пенальті»

«Гра була важкою, дуже емоційною, - поділився враженнями Матвій Трикоз. - Але, як то кажуть, щастить сильнішим. У перерві тренер нас підбадьорив, знайшов потрібні слова. Ми вийшли і довели самим собі, що гідні грати у фіналі. На цьому турнірі матч із «Шахтарем» став найскладнішим для нас. Тепер попереду фінал! Дивились півфінальний матч «УФК-Карпат», суперник гідний. Будемо готуватися, хочемо стати переможцями турніру»

У другому півфіналі в основний час УФК «Карпати» (Львів) та «Скала» (Моршин) зіграли 0:0, а в серії пенальті більш вдалими виявилися львів'яни. Таким чином, у вирішальному матчі ДЮФЛУ U-14 зіграють «Динамо» та УФК «Карпати» (гра відбудеться 22-го червня в Моршині на стадіоні «Медик», о 19:00), а в поєдинку за третє місце, який почнеться на цій же арені двома годинами раніше, зустрінуться «Шахтар» та «Скала».

ДЮФЛУ U-14. Фінальний турнір. 1/2 фіналу

20.06.2017. м.Стрий, стадіон «Сокіл». 300 глядачів.

«Динамо» (Київ) - «Шахтар» (Донецьк) - 2:2 (0:1), по пенальті 4:2

«Динамо»: Фастов, Волинець (Хрипчук, 31), Ставничий (Бурдак, 31), Трикоз, Оруджев, Боль - кап, Демиденко, Мазур, Волошин, Попов (Шокун, 60+2), Березанський. Тренери: Віталій Косовський, Євген Лозинський.

«Шахтар»: Твардовський, Чуйко, Недес, Мампассі, Майстренко, Очеретько - кап, Векленко, Скибінський, Голуб (Глущенко, 45; Фарасєєнко, 60+2), Бабешко, Нагірний. Тренер: Олександр Ладейко

Голи: Хрипчук (40), Мазур (44) - Бабешко (29), Глущенко (53).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер