ДЮФЛУ. U-17. Матч за 3-тє місце. «Динамо» – «Дніпро» – 3:2

ДЮФЛУ. U-17. Матч за 3-тє місце. «Динамо» – «Дніпро» – 3:2

Незважаючи на всі проблеми з комплектацією складу, наставнику «Динамо» все ж вдалося зібрати боєздатний колектив на матч проти дніпропетровського «Дніпра», який, як і кияни, поступився у півфіналі. Щоправда, якщо на перший поєдинок турніру заявка «біло-синіх» була заповнена, то на заключну гру в резерві опинилося лише три польових гравці та воротар.

Але наші хлопці вже неодноразово доводили, що вміють знаходити вихід зі складних ситуацій та грати не лише за себе, але й, як кажуть, за того хлопця. Не будемо приховувати, що на цьому турнірі багато вболівальників та фахівці покладали особливі надії на півзахисника «Динамо» Віктора Циганкова, якому в чотирьох матчах, незважаючи на велику кількість моментів, забити поки не вдавалося.

На жаль, у фінальній частині ДЮФЛУ динамівці неодноразово демонстрували вміння створювати собі проблеми з нічого, й матч із «Дніпром» – не виняток. Уже на п'ятій хвилині, вибиваючи кулаками м'яча, Фастов ледь не закрутив сферу у власні ворота.

Динамівці ж своїм першим шансом скористалися на всі сто! Душин прорвався флангом, але замість логічного прострілу виконав короткий пас на Циганкова. Віктор, змістившись праворуч до центру штрафного майданчика, спокійно пробив повз воротаря – 1:0!



Ще за шість хвилин усе того ж Циганкова, за яким явно не встигали гравці «Дніпра», збили у штрафному майданчику дніпропетровців. Сам постраждалий упевнено виконав 11-метровий удар.

Такий рахунок у середині першого тайму змусив тренера «Дніпра» провести кілька замін та перебудувати гру команди. Тимчасовим непорозумінням у суперника вдалося скористатися нападнику киян Бесєдіну, який здійснив вражаючий рейд із центру поля до штрафного майданчика. Обігравши на швидкості двох захисників, він утретє змусив капітулювати воротаря дніпрян.

Тим не менш, номінальні гості зустрічі не стали опускати руки та змогли відіграти один м'яч ще до перерви. Виринувши з-за спин захисників «Динамо», Бродський із лінії воротарського майданчика в дотик замкнув простріл зліва.

Схоже, тренерський наганяй у перерві пішов на користь футболістам «Дніпра», адже на 46-й хвилині вони відіграли ще один м'яч: розрізним пасом із глибини, не залишивши жодних шансів усій обороні «Динамо», скористався Когут.

Після цього гола почалися так звані «гойдалки». «Дніпро» великими силами йшов вперед, а кияни раз по раз ловили суперника на контратаках. Двічі рахунок мав збільшувати Саламаха, а удар головою Бесєдіна на лінії воріт зупинив захисник. На своїй половині поля «біло-сині» відіграли цілком надійно, не дозволивши супернику зрівняти рахунок.

Як підсумок – непроста, але заслужена перемога команди Олексія Дроценка та бронзові нагороди ДЮФЛУ U-17 сезону 2012/13.



Віктор ЦИГАНКОВ (нападник «Динамо» U-17):

«Провести п'ять матчів за сім днів дуже непросто. Що змогли, то продемонстрували. Матч за третє місце ми провели на тлі втоми. На початку зустрічі побігли вперед, забили, а потім просто «задихнулися». І все ж було кілька моментів, коли ми мали завершувати цей матч, але припустилися помилки у вирішальній стадії атаки, а суперник скоротив відставання в рахунку до мінімуму.

Тренер казав мені, щоб коли перебуваю на підступах до штрафного майданчика, частіше брав гру на себе, зміщувався, перегравав суперника, завдавав ударів. Грати ж мені найзручніше на правому фланзі атаки.

Я вірю в нашу команду в чемпіонаті U-19. У наступному сезоні обов'язково будемо боротися за перше місце. Планку піднято дуже високо, й ми маємо її утримати. Якими я бачу свої перспективи? Буду працювати й викладатися на всі сто відсотків та зроблю все, що можу, адже я хочу грати в «Динамо»! Я люблю цей клуб і, в майбутньому, хотів би захищати його кольори».

Фінальний турнір ДЮФЛУ. U-17. Матч за 3-тє місце

07.07.2013. Львів. Стадіон «Арена Львів». 300 глядачів

«Динамо» – «Дніпро» (Дніпропетровськ) – 3:2 (3:1)

«Динамо»:
1. Дмитро Фастов, 2. Андрій Нестеренко (к), 18. Богдан Душин, 17. Олег Іродовський, 6. Андрій Гусін (56, 10. Владислав Любко), 11. Денис Норенков, 15. Ігор Яровий, 9. Віктор Циганков, 21. Данило Книш (80, 4. Павло Федосов), 7. Олександр Куканьков (41, 19. Данило Саламаха), 22. Артем Бесєдін.

«Дніпро»: 1. Кирило Кравченко, 2. Дмитро Гарванко, 3. Володимир Киричук (73, 13. Дмитро Махнєв), 4. Сергій Палюх, 5. Руслан Устинов, 6. Сергій Сокольський (30, 18, Сергій Ракитський), 7. Ігор Сурник (28, 17. Семен Бродський), 8. Дмитро Вергун (к), 9. Віталій Киреєв, 10. Олександр Сніжко, 11. Ігор Когут.

Голи: Циганков (12, 18, пен.), Бесєдін (26) – Бродський (35), Когут (46);

Попереджені: Яровий (64) – Гарванко (48), Киричук (64).

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер