ДЮФЛУ. Фінальний етап U-15. 3-й тур. «УФК-Карпати» – «Динамо» – 2:3

ДЮФЛУ. Фінальний етап U-15. 3-й тур. «УФК-Карпати» – «Динамо» – 2:3

Перед останнім туром групового турніру було зрозуміло, що «Динамо» забронювало собі перше місце та вихід до фіналу, маючи максимальну кількість очок після двох матчів, а от «УФК-Карпатам» потрібно було перемагати, щоб розраховувати на друге місце, яке давало можливість поборотися у втішному фіналі за бронзові нагороди.

І настрій львів’ян «біло-сині» відчули вже на перших хвилинах. Хвилинна стрілка робила другий оберт після стартового свистка, коли Дудинський після неузгоджених дій динамівських оборонців вийшов віч-на-віч із голкіпером, але увійшовши до штрафного майданчика, пробив поруч зі стійкою. На куражі карпатівці виконали ще кілька прострілів до штрафного майданчика «Динамо», але все безрезультатно.

«Біло-сині» потроху прибрали ініціативу до власних рук, основна небезпека виходила з лівого флангу. Спочатку Цитаїшвілі потужно пробив повз дальній кут, а на класний постріл Сорокіна зреагував воротар. Нарешті, на 12-й хвилині рахунок було відкрито. Результативним став стандарт – після подачі з кутового Малишкін виграв верхову боротьбу та головою пробив по воротах – голкіпер, хоч і зреагував, але завадити м’ячу залетіти до сітки не зміг – 0:1.

Майже відразу «Динамо» мало шанс подвоїти свою перевагу. Ісаєнко виграв другий поверх та з центру поля фактично вивів до воріт Цитаїшвілі. Георгій увійшов до штрафного майданчика по місцю лівого інсайду та пробив у ближній кут – воротар зреагував, парирувавши м’яча на кутовий. Номінальні господарі у відповідь створили свій момент: знову Дудинський вийшов віч-на-віч із голкіпером, проштовхнув м’яча вбік воріт, але Малишкін наздогнав сферу та вибив її із самісінької лінії. Цей «сейв» захисника став початком атаки «Динамо», апогеєм якої стало порушення правил проти Духана у штрафному майданчику суперника та призначенням пенальті у ворота «Карпат». На відміну від поєдинку з «Металістом», цього разу до м’яча підійшов Сорокін та впевнено розвів воротаря та м’яч по різних кутах – 0:2.

Здавалося, що маючи два м’ячі переваги, динамівці свого вже не втратять та спокійно доведуть матч до логічної перемоги. Тим паче, під кінець тайму підопічні Олексія Дроценка та Олександра Ситника знову притиснули суперника до воріт.  Приміром, Мельник після кутового головою пробив вище воріт, а після навісу Цитаїшвілі з лівого флангу м’яч влучив у стійку із зовнішнього боку та вилетів за лінію.

Після перерви здавалося, що домінування «Динамо» продовжиться – у першій же атаці після поновлення гри Котов струсонув поперечину ударом з-за меж штрафного майданчика. Але львів’яни показали характер та бійцівські якості, чим завжди славилися західні команди, й незабаром скоротили відставання в рахунку. Після швидкої атаки пішов простріл із правого флангу, й Дудинський з метра в дотик переправив м’яча до сітки. Схоже, пропущений м’яч не став для «біло-синіх» тривожним дзвоником, незважаючи на заклики тренерського штабу, й за десять хвилин до завершення матчу карпатівці зрівняли рахунок. Рожко штовхнув у спину суперника, який перебував у штрафному майданчику, за що отримав попередження та «привіз» пенальті у власні ворота. Дудинський виконав вирок бездоганно, тим самим оформивши дубль у матчі.

«Карпатам» потрібно було перемагати за будь-яку ціну, тому вони активно побігли вперед виривати перемогу. Але їхній запал кияни остудили на 65-й хвилині: після навісу з кутового м’яч заметушився по штрафному майданчику, врешті-решт відскочив до Захарова, який розстріляв ворота з кількох метрів – 2:3.

До завершення поєдинку залишалося зовсім мало часу, тому тренерський штаб «Динамо» навіть дозволив кілька хвилин зіграти в полі голкіперу Косякову, який замінив Дмитрука. Варто сказати, що Дмитро за відведений час міг і гол забити, якби вдало розпорядився пасом партнера на лінію штрафного майданчика, але, прийнявши м’яча, задалеко відпустив від себе та дозволив опоненту обікрасти себе.

Здобувши третю перемогу поспіль, таким чином «Динамо» вийшло до фіналу чемпіонату України, де зіграє з одеським «Чорноморцем». Матч відбудеться у п’ятницю, 26-го червня, на стадіоні «Чорноморець». Початок – об 11:30.

Фінальний етап. U-15. 3-й тур

«УФК-Карпати» – «Динамо» – 2:3 (0:2).

24.06.2015. Одеса. НТБ «Чорноморець».

«УФК-Карпати»: 1. Харчук, 7. Куртяк (17. Кормош, 68), 41. Нестерук, 4. Олексів (15. Грабовський, 65), 19. Слива, 8. Панчишин (11. Рунич, 42), 55. Харжевський, 6. Рудюк, 10. Лях (14. Піхоцький, 46), 88. Дудинський, 18. Сидорук.

«Динамо»: 35. Закорський, 5. Мельник, 4. Малишкін (14. Сирота, 47), 2. Дмитрук (1. Косяков, 67), 17. Білошевський, 6. Духан (7. Ширіпа, 37), 16. Цитаїшвілі (10. Захаров, 38), 8. Рожко, 11. Котов (20. Войтюк, 53),.18. Сорокін (22. Мащенко, 37), 9. Ісаєнко (15. Сухоручко, 39).

Голи: Дудинський (41, 61, пен.) – Малишкін (12), Сорокін (16, пен.), Захаров (65).

Попереджені: Харжевський (44) – Рожко (61).

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер