ДЮФЛУ (фінальна стадія). U-16. «ДЮСШ-11 Чорноморець» – «Динамо» – 1:7

ДЮФЛУ (фінальна стадія). U-16. «ДЮСШ-11 Чорноморець» – «Динамо» – 1:7

У порівнянні з грою першого туру тренери «Динамо» провели відразу чотири заміни. Свіжі сили помітно пожвавили гру, особливо цікаво команда виглядала попереду, куди гравці кинулися відразу після стартового свистка арбітра.

Ударною у виконанні «біло-синіх» виявилася середина першого тайму. Відразу чотири м'ячі влетіли у ворота збентежених від такого темпу гри одеситів, які не розраховували на подібний сценарій зустрічі. Втім, про все по порядку.

Рахунок у матчі було відкрито на 13-й хвилині. Владислав Сотник навісив із флангу, а Артем Ковбаса вистрибнув вище за всіх та головою переправив м'яча у ворота. За вісім хвилин у схожій ситуації, вже після подачі з кутового, також ударом головою Ростислав Тарануха подвоїв перевагу.

Слідом за вдалими фланговими подачами та грою «на другому поверсі» динамівці досягли успіху в реалізації пенальті. Проти Богдана Михайличенка порушили правила, а Дмитро Заїкін довів рахунок до 3:0. А трохи пізніше сфолили проти Заїкіна, й сам же потерпілий знову засмутив порушників влучним ударом із 11-ти метрів.

Перед самим свистком на перерву команди обмінялися забитими м'ячами. Спочату капітан одеситів Юрій Вакулко ударом із пенальті «розпечатав» ворота «Динамо» у фінальній стадії ДЮФЛУ. Але вже в наступній атаці кияни відновили комфортну перевагу в чотири м'ячі. М'яч у штрафному майданчику високо відскочив від поля, Заїкін першим встигнув до нього й головою перекинув ігровий снаряд через воротаря, який вибіг назустріч, завдавши таким чином свого третього результативного удару в матчі.

На 46-й хвилині одесити небезпечно розіграли штрафний, м'яч прилетів до вільного Володимира Марчука, який із десятьох метрів спрямував його в поперечину! Велика перевага в рахунку дозволяла динамівцям вести відкриту гру, імпровізувати. Практично всі події на полі проходили на половині поля номінальних господарів. Незважаючи на домінування однієї з команд, гра приносила задоволення глядачам.

Микита Сентябов сміливо взяв гру на себе, обіграв двох суперників, а його спробу увірватися до штрафного майданчика грубо зупинив захисник. Арбітр призначив штрафний у 17-ти метрах від воріт, який блискуче виконав Олександр Масалов. Динамівський центральний півзахисник пробив настільки потужно й влучно, що воротар, хоча м'яч і летів у зайнятий ним кут, не зміг його парирувати.

Гра динамівцям цього вечора явно вдавалася. Широкі атаки флангами, забігання, подачі до штрафного майданчика, сольні проходи. Маючи повну перевагу, Сергій Беженар дав можливість показати себе всім вісімнадцяти гравцям. На 58-й хвилині хороший удар із середньої дистанції вийшов у Масалова, після чого рахунок став 7:1. Відразу тренер «ДЮСШ-11 Чорноморець» був змушений замінити воротаря.

Кирило Орловський, який вийшов на поле, в останні двадцять хвилин попрацював добряче. Зміг парирувати удар Ковбаси із п'яти метрів, змусив Тарануху, який вийшов із ним віч-на-віч, пробити поруч зі стійкою, перевів на кутовий дальній удар Романа Метя.

Фінальний свисток застав «біло-синіх» у черговій атаці. «Динамо» впевнено перемогло 7:1 й після другого туру вийшло на друге місце в турнірній таблиці.

Після завершення матчу події на полі прокоментував наставник «Динамо» Сергій Беженар (на фото):

- Наші гравці начебто у грі з «Карпатами» багато сил віддали, але встигли відновитися й перемогти, за що я їм вдячний. Нам допоміг швидкий гол, забивши його хлопці не нервували, в завершальній стадії атак стали більш спокійними й холоднокровними. У попередній грі я випустив Заїкіна на другий тайм, а зараз – зі стартових хвилин. Значить, як кажуть, угадав. Зробив це, виходячи з обраної на матч тактики. Можливо, тепер щось змінимо у грі з «Шахтарем». Упродовж матчу випустив усіх гравців, дав кожному показати себе. Команди «Динамо», «Карпати» та «Шахтар» приблизно однакового рівня. Тож усе в нашій групі вирішиться в останньому турі. Днями я розмовляв із тренерами «Динамо» (U-19), вони зараз формують команду на новий сезон. Основу її складуть гравці 1996 року народження, але й наших хлопців будуть залучати.

Автором «хет-трику» у складі «Динамо» став центральний нападник Дмитро Заїкін:

- Це третій фінал ДЮФЛУ для нашого віку. У U-14 забив три м'ячі, у U-15 теж три. І ось, тепер стільки ж зараз. Буду намагатися не зупинятися на цьому й перевершити свій показник. Проти «Карпат» була дуже напружена гра, ми дуже хотіли перемогти, що позначилося на наших діях. Проти «Чорноморця» вже грали у свою гру, до якої ми звикли в чемпіонаті України. Зі своїх забитих м'ячів можу відзначити другий, із пенальті. Я його заробив, а потім і реалізував. Для «Динамо» важлива перемога в кожній грі, ми хочемо перемогти у своїй групі, а потім і на турнірі загалом. Тепер будемо готуватися до гри з «Шахтарем».

Фінальний турнір ДЮФЛУ (U-16). Група «А». 2 тур

02.07.2013. с.Поляна. 150 глядачів

«ДЮСШ-11 Чорноморець» – «Динамо» – 1:7 (1:5)

«ДЮСШ-11 Чорноморець»:
1.Георгица (12.Орловський, 57), 2.Луньов (2.Тимошевський, 30), 4.Сапоєнко, 20.Садовський (21.Балабан, 80+1), 18.Ладика, 7.Марчук (9.Опря, 55), 99.Георгаєв, 15.Чумаченко, 28.Височак (77.Райлян, 18; 11.Носач, 55), 17.Ільїн (23.Буряченко, 51), 14.Вакулко (к).

«Динамо»: 33.Маханьков (1.Овсянник, 60), 3.Самон Перес, 2.Чоботенко (к) (22. Демиденко, 50), 15.Воробець (8.Масалов, 41), 6.Шепелєв (19. Лапа, 57), 4.Михайличенко, 11.Ковбаса (16.Меть, 66), 9.Заїкін (21.Щебетун, 57), 20.Тарануха, 18.Сотник, 14.Сентябов (7.Семенов, 52)

Голи: Вакулко (37, з пенальті) – Ковбаса (13), Тарануха (21), Заїкін (25, 35, обидва – з пенальті, 38), Масалов (50, 58).

У другому матчі групи «Б» донецький «Шахтар» переміг «Карпати» 1:0.

Турнірна таблиця в групі «А» після 2-го туру:

 

 

 

В

Н

П

М

О

1.

«Шахтар»

2

0

0

3:0

6

2.

«Динамо»

1

1

0

7:1

4

3.

«Карпати»

0

1

1

0:1

1

4.

«ДЮСШ-11 Чорноморець»

0

0

2

1:9

0

 

У матчах останнього туру групового етапу «Динамо» – «Шахтар» (4 червня, с.Поляна, початок о 17:00) та «Карпати» – «ДЮСШ-11 Чорноморець» визначиться переможець та друга команда групи «БА.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер