ДЮФЛУ. Еліт-ліга. U17. «Динамо» - «Шахтар» - 2:1

ДЮФЛУ. Еліт-ліга. U17. «Динамо» - «Шахтар» - 2:1

Гра пройшла за важких погодних умов – великої кількості опадів, що відчутно проявляється не тільки на натуральних газонах, а і на штучному покритті, на якому відбулася зустріч. Тож у перші хвилини гри для обох команд було важливо адаптуватися до цих умов.

Краще із цим завданням упоралися динамівці, за грою яких на Нивках уважно спостерігав та керував діями гравців куратор динамівських академічних груп Гільєрмо Самсо. Рахунок у грі було відкрито вже на дев’ятій хвилині зустрічі. При цьому після навісу з кутового з лівого флангу «біло-сині» просто не опускали м’яч на мокрий та слизький газон. Євген Вовковицький виграв боротьбу в повітрі на дальній стійці та головою переправив м’яч у центр, звідки Артем Уваров теж ударом головою відправив у кут воріт.

На 19-й хвилині динамівці забили другий м’яч. Справжній шедевр вдався Владиславу Ганжолі, який, обігравшись з Артемом Уваровим у стінку, ударом у дотик з-за меж штрафного майданчика як рукою поклав м’яч у верхній кут.

Ще за десять хвилин Дмитро Мельниченко ледь не забив схожий гол-красень, однак голкіпер «гірників» Денис Варченко цього разу витягнув м’яч з-під поперечини. Ще за кілька хвилин вже захисник «Шахтаря» виніс м’яч з лінії воріт після удару з близької відстані Уварова. А наприкінці тайму підопічні екс-тренера ДЮФШ «Динамо» Олександра Ситника ледь не привезли м’яч самі собі, проте якимсь дивом рахунок у перші 45 хвилин все ж не став розгромним.

Другий тайм розпочався у більш спокійному темпі. Комфортна перевага в рахунку, заслужено здобута до перерви, дозволяла господарям поля грати більш прагматично та менш ризиковано. спокійно контролювати хід поєдинку. Небезпечних моментів відчутно поменшало, водночас побільшало боротьби. Динамівці свідомо віддали ініціативу супернику, проте не дозволяли «помаранчево-чорним» наближатися до своїх воріт. Враховуючи погодні умови, така тактика цілковито себе виправдовувала.

Свій черговий шанс забити нарешті третій м’яч динамівці отримали на 65-й хвилині, коли Євген Пастух заробив дуже небезпечний штрафний удар. Однак після пострілу Дмитра Мельниченка за «гірників» зіграла хрестовина воріт, від якої м’яч відскочив у поле. Свої моменти відзначитись у воротах «Шахтаря» мали й інші динамівці.

Однак ці нагоди не були використані, натомість на 84-й хвилині Євген Лещинський відродив інтригу у грі, скоротивши рахунок після помилки центральних оборонців «Динамо». Однак більшого гостям створити кияни не дозволили і здобули перемогу, завдяки якій обійшли «Шахтар» на два очки, маючи на один зіграний матч менше, і вийшли на друге місце в турнірній таблиці. Вище у таблиці – лише ДВУФК (Дніпро).

ДЮФЛУ. U17. Еліт-ліга. 9 тур

«Динамо» - «Шахтар» - 2:1 (2:0)

31.10.2020. Київ. НТБ ДЮФШ «Динамо»

«Динамо»: 13. Андрій Кочерга, 6. Володимир Анікєєв, 16. Владислав Канаєв, 3. Євген Вовковицький, 17. Дем’ян Чубатий (4. Ігор Ромасюк, 90+5), 9. Владислав Ганжола, 8. Дмитро Мельниченко (14. Владислав Приходько, 75), 7. Артем Слесарь, 2. Владислав Єременко, 19. Євген Пастух, 18. Артур Уваров (Фарідун Давлатов, 85)

Старший тренер – Юрій Дмитрулін

«Шахтар»: 1. Денис Варченко, 3. Даніїл Удод, 5. Андрій Булеза, 6. Єгор Милиневський, 4. Юрій Матвєєв, 16. Іван Лосенко, 10. Кирило Ісікєєв (8. Олександр Распутько), 15. Роман Плющ (18.Євген Лещинський, 76), 11. Іван Борисенко, 9. Максим Бухтєєв (13. Денис Поганський, 46), 7. Олег Пушкарьов

Старший тренер – Олександр Ситник

Голи: Уваров (9), Ганжола (19) – Лещинський (84)

Попередження: Плющ (24)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер