ДЮФЛУ. «Динамо» U-16 на виїзді перемогло «Дніпро»

ДЮФЛУ. «Динамо» U-16 на виїзді перемогло «Дніпро»

Старша академічна група під керівництвом Сергія Беженара та Артема Яшкіна з перших хвилин взяла м’яч під контроль та змусила дніпрян більшу половину часу проводити на своїй половині поля. У результаті вже на 6-й хвилині динамівці виконали кутовий, і Забарний головою відправив м’яч у сітку. Повівши у рахунку, кияни не збавили оборотів, хоча воротарю Слуцькому і довелося двічі виручати свою команду після гострих випадів та ударів капітана «Дніпра» Кобака та Копила. У відповідь наша команда ледь не збільшила рахунок, коли після флангової подачі той же Забарний ледь не оформив дубль, але захисник дніпрян в останню мить вибив м’яч на кутовий. В одному із моментів здорово зіграв Скорко, у чистому підкаті вибивши м’яч з-під ніг суперника та нейтралізувавши потенційну загрозу. У другій половині тайму гра дещо заспокоїлася, хоча не можна, не відмітити, що наша команда здорово виходила з-під пресингу та організовувала атаки. Суперники підбиралися до воріт один одного досить близько, але до реальних загроз справа не доходила.

Після перерви Здирко здорово перехопив м’яч та організував вихід два в три, але пас Близниченка було заблоковано. Через кілька хвилин Скорко завершував стрімку контратаку ударом у дальній кут, але трохи не влучив у площину воріт. У відповідь дніпряни виконали небезпечний штрафний удар, але Рубчинський влучив у грамотно побудовану стінку. Згодом на ударну позицію виходив Кобак, але Забарний у хорошому підкаті ліквідував небезпеку. Далі гості були досить наполегливими, і були винагородженні за свої старання. До взяття воріт призвів ще один стандарт: після подачі від кутової позначки верхову боротьбу виграв Вівчаренко та головою подвоїв рахунок. Цікаво, що авторами голів стали двоє центральних захисників. А ще одного разу той же Забарний влучив у поперечину!

До фінального свистка ще мав нагоду відзначитися Ванат, але після рикошету від суперника м’яч вилетів на кутовий. А ще одного разу він опинився першим на добиванні, але не переграв воротаря. Таким чином, кияни заробили три очки та після шести матчів мають 15 пунктів у своєму активі.

Старший тренер «Динамо» U-16 Сергій БЕЖЕНАР:

- Ми задоволені - і результат хороший, і в цілому, хлопці впоралися з установкою. Хотів би сказати, що була хороша гра і з боку «Дніпра», і з нашого. Що стосується забитих м'ячів, відзначилися два центральні захисники. Стандартні положення ми награємо, хлопці молодці - опинилися в потрібному місці. Повторюся, те, про що ми домовлялися при стандартних положеннях, вони виконали. Два забили і могли ще відзначитися, коли Забарний влучив у поперечину. Ілля взагалі універсальний гравець, ця якість в сучасному футболі вітається. Якщо він вуже прийшов до чужого штрафного майданчика, звісно, повинен діяти, як нападник. Також у нас був момент, коли до контратаки здорово підключився Скорко, все зробив правильно, але трохи не пощастило, і м'яч не залетів у ворота. І Костя Вівчаренко забив хороший м'яч. В принципі, кожен із гравців знає, які функції у нього на полі, і сьогодні всі їх виконали.

Захисник «Динамо» U-16 Ілля ЗАБАРНИЙ:

- Думаю, сьогодні гра була гідною, ми показали вищий рівень. Звичайно, були моменти, коли не все виходило, але ми зібралися і довели, що ми сильніші за «Дніпро». Ми намагаємося грати від оборони, просто, щоб не привозити моменти біля своїх воріт. У нас добре виходять стандартні положення, так чому б ними не користуватися? У команді є гравці з хорошим зростом - залишається лише забивати. Награємо це на тренуваннях, і вельми успішно.

Під час подачі кутових мені дали установку бігти на ближню стійку, я це зробив, влучив по м'ячу і забив. Взагалі, перед грою кожному футболістові дають установку, тож кожен знає, куди йому бігти. У Кості Вівчаренко вийшов гол, дуже схожий на мій - і це заслужений м'яч. Воротар помилився, і він влучив під поперечину. Ще можна скидати м'яч, якщо він летить на дальнюю стійку, або продовжувати його політ.

А ось що стосується нападу, не всі відкривалися, але хлопці молодці, старалися. Добре, що Ванату скоротили дискваліфікацію, і він вже зміг зіграти. Я, якщо чесно, так і не зрозумів, що сталося в тому епізоді.

Після гри тренери похвалили, але сказали занадто носа не задирати, адже попереду ще багато матчів. На турнірну таблицю не дивимося, потрібно просто в кожній грі показувати свій рівень.

Вища ліга ДЮФЛУ. 6-й тур

«Дніпро» U-16 - «Динамо» U-16 – 0:2 (0:1)

«Динамо»: 57. Слуцький, 4. Забарний, 55. Вічаренко (к), 19. Скорко, 17. Бражко (10. Желєзняк, 46), 11. Глушач (18. Гук, 68), 6. Кузик (3. Кирилюк, 80) , 9. Ісадченко (20. Велетень, 56), 22. Здирко (27. Гладковський, 61), 97. Близниченко (8. Рязанцев, 73), 7. Ванат.

Голи: Забарний (6), Вівчаренко (66).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер