»Динамо» – «Зестафоні» – 2:2 (серія пенальті – 5:4). Тотальна перевага, рівний результат

»Динамо» – «Зестафоні» – 2:2 (серія пенальті – 5:4). Тотальна перевага, рівний результат

Матчем проти «Зестафоні» відкривалася серія контрольних матчів «Динамо» на зборі в Іспанії. Спочатку планувалося проведення двох спарингів, але в останню мить празька «Спарта» відмовилася від зустрічі з «біло-блакитними». У результаті на ранковому тренуванні умовно основна група футболістів займалася за укороченою програмою, інша ж провела повноцінне заняття.

Стартовий склад «Динамо» не приніс жодних сюрпризів. Шовковський зайняв місце у воротах з капітанською пов’якою на рукаві, четвірка захисників – Данило, Юссуф, Михалик та Алмейда, пару опорних півзахисників склали Вукоєвич та Єременко, а тріо Гусєв-Шевченко-Ярмоленко допомагали самотньому Мілевському, який розташувався на вістрі атаки.

У нинішньому сезоні «Зестафоні» брав участь у Лізі Європи (в одному з кваліфікаційних раундів грузинський клуб програв за сумою двох матчів львівським «Карпатам» – прим.), тому легкої гри ніхто з динамівців не очікував. Але грузини здивували, зі знаком «мінус», – увесь тайм Шовковський провів фактично без роботи, а першого удару по воротах «Динамо» суперник завдав лише в середині другої половини гри, вже по володіннях Коваля.

Перший тайм пройшов за повної територіальної та ігрової переваги нашої команди. Динамівці довго і зі смаком розігрували комбінації на підступах й у штрафному майданчику «Зестафоні». До атак підключалися всі польові футболісти, за винятком Шовковського, і якби реалізували половину зі створених моментів, кількість забитих м'ячів могла скласти мінімум чотири-п'ять. Але реалізувати вдалося лише дві можливості, й в обох комбінаціях безпосередню участь узяв Ярмоленко. У першому випадку на рахунку Андрія блискучий удар з-за меж штрафного майдинчика під поперечину, а в другому – проникаюча передача на вільного Мілевського, який, розвернувшись, спрямував м'яча точно в кут воріт.

Після поновлення поєдинку малюнок гри не змінився. «Динамо» продовжувало шукати щастя на чужій половині поля. За такого розвитку подій ніяк не можна було припустити, що в «біло-синіх» можуть виникнути проблеми із суперником. Але футболісти «Зестафоні» знову здивували, цього разу зі знаком «плюс». Спочатку Горгіашвілі влучним ударом із лінії штрафного майданчика спрямував м'яча до кута воріт, а незабаром Цинамдзгврішвілі, який відзначився активністю по ходу всього матчу, все ж досяг свого.

Оскільки формально цей поєдинок проходив у рамках Marbella Cup, після фінального свистка була серія пенальті. У лотереї більш вдалими виявилися «біло-сині» – в активі Коваля два відбитих удари з «точки», а вирішальний удар із 11-метрової позначки впевнено реалізував Бетао, після чого з незворушним виглядом прийняв привітання від своїх співвітчизників.

 

«Динамо» – «Зестафоні» – 2:2 (2:0).

«Динамо»: Шовковський (Коваль, 46), Данило, Юссуф, Михалик, Алмейда (Бетао, 60), Вукоєвич, Єременко, Гусєв (Гільєрме, 60), Шевченко, Ярмоленко (Гармаш, 81), Мілевський (Кравець, 60).

«Зестафоні»: Квасхвадзе, Аладашвілі (Ломія, 80), Груїца (Кобахідзе, 53), Оніані, Еліава, Даушвілі, Дзарія (Григалашвілі, 39), Апціаурі (Бенашвілі, 80), Бабунашвілі (Горгіашвілі, 53), Двалі (Піпія, 80), Цинамдзгврішвілі.

Голи: Ярмоленко (15), Мілевський (39) – Горгіашвілі (68), Цинамдзгврішвілі (79).

Серія пенальті – 5:4 (забили: Гільєрме, Кравець, Гармаш, Єременко, Бетао – Григалашвілі, Еліава, Горгіашвілі, Даушвілі; не забили: Данило – Оніані, Піпія)

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер