»Динамо» – «Зеніт» – 2:1. Щасливий «динамівський» стадіон

Фото fc-zenit.ru (В.Євдокимов)

Завершальний поєдинок на зборі в Іспанії «Динамо» провело проти «Зеніта» із Санкт-Петербурга. Здобувши перемогу з рахунком 2:1, динамівці в хорошому настрої підходять до матчу з «Кривбасом», яким відкриють весняну частину сезону.

Матч проходив не в Марбельї, де «Динамо» провело вчорашній спаринг проти «Локомотива», а в сусідній Малазі, на стадіоні «Атлетик». Змінити місце проведення поєдинку виявив бажання «Зеніт», організувавши також і пряму телевізійну трансляцію матчу на пітерському «5 каналі». До речі, після звітного матчу на тому ж стадіоні провели спаринг московське «Динамо» і данський «Ольборг», і також перемогу відсвяткували футболісти з буквою «Д» на грудях (4:2). Ось такий щасливий «динамівський» стадіон!

Але повернемося до матчу «Динамо» київського. У порівнянні з поєдинком проти «Локомотива», Валерій Газзаєв зробив дев'ять замін у стартовому складі. Бойко зайняв місце у воротах, четвірку захисників склали Єременко, Юссуф, Алмейда і Маграо, в центрі поля розташувалися Вукоєвич і Нінкович, а від атакуючого тріо Шевченко-Мілевський-Ярмоленко разом із Кравцем, висунутим уперед, виходила головна небезпека воротам суперника.

Динамівці активно розпочали поєдинок. Не використавши кілька хороших можливостей, підопічні Валерія Газзаєва вирішили не повторювати вчорашніх помилок і швидко вийшли вперед. Шевченко блискуче пробив зі штрафного із 25-ти метрів, м'яч влучив у поперечину, а Кравець випередив захисника та все ж добив м’яча в сітку. Як виявилося, зенітівці теж не ликом шиті, і за сім хвилин зрівняли рахунок. Спочатку Жваво, який відмінно провів матч, витягнув м’яч з-під поперечини після дальнього удару Данні, але тим самим лише відстрочив гол «Зеніту». Розіграш того самого кутового після сейва голкіпера «Динамо» призвів до сум’яття у штрафному майданчику нашої команди, м'яч від Маграо відскочив до Губочана, який потужним ударом із кількох метрів буквально пробив Бойка.

Після двох м'ячів у виконанні обох команд темп гри дещо впав. Практично всі спроби футболістів створити хоч якусь небезпеку натикалися на впевнені дії захисників. Одного разу, після розіграшу штрафного, непогано пробивав з лінії штрафного майданчика Шевченко, але Малафеєв упевнено парирував удар Андрія. У перерві Валерій Газзаєв провів низку замін, які, щоправда, на перебіг матчу не вплинули. Команди продовжували діяти у помірному темпі й не особливо прагнули стрімголов бігти в атаку.

Результат же матчу вирішила прикра помилка захисника «Зеніта» Ломбертса. У боротьбі з Мілевським бельгієць зіграв рукою у межах штрафного майданчика, і арбітр, не роздумуючи, вказав на позначку. Пенальті чітко реалізував капітан «Динамо», не залишивши голкіперу жодного шансу. На останній хвилині Шевченко міг збільшити перевагу нашої команди, але зі штрафного з лівого флангу направив м’яча точно в дальню стійку.

Утім, і мінімального рахунку вистачило для того, щоб тепер у хорошому настрої готуватися до майбутнього матчу з «Кривбасом». Відзначимо, що на завтра в команди заплановано на вихідний день, а до Києва динамівці повертаються 25-го лютого.

«Динамо» – «Зеніт» – 2:1 (1:1).

«Динамо»: Бойко, Єременко, Алмейда (Бетао, 46), Юссуф, Маграо, Вукоєвич (Михалик, 46), Нінкович (Ель Каддурі, 46), Шевченко, Мілевський, Ярмоленко (Гусєв, 87), Кравець (Зозуля, 46).

«Зеніт»: Малафеєв, Анюков, Крижанац (Канунніков, 73), Ломбертс, Губочан, Данні, Росіна (Файзулін, 73), Зирянов (Ламб, 87), Хусті (Широков, 56), Денисов, Кержаков.

Голи:
Кравець (16), Мілевський (80, пен.) – Губочан (23).

Попередження:
Юссуф (40), Михалик (59).

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Малаги (Іспанія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер