»Динамо» – «Ворскла»: як це було

»Динамо» – «Ворскла»: як це було

Історія протистоянь «Динамо» і «Ворскли» тягнеться з 1996 року, коли команди вперше зустрілися в Полтаві. Той матч завершився перемогою «Ворскли» з рахунком 4:3, і на даний момент ця перемога залишається єдиною для полтавчан у матчах із «Динамо».

Загалом за цей час команди провели 25 матчів. 20 перемог на рахунку «Динамо», чотири матчі закінчилися внічию, і, як уже говорилося, одну перемогу здобула «Ворскла». Різниця м’ячів також вражає – 61:17. У Києві команди провели 12 поєдинків. «Динамо» здобуло 10 перемог, при цьому двічі зігравши внічию (різниця м’ячів – 31:5).

Найрезультативніший поєдинок було проведено в сезоні 2002/2003, коли «Динамо» переграло «Ворсклу» з рахунком 8:0. У тому матчі було зафіксовано відразу три дублі (Леандро, Шацьких, Діого Ринкон). А найпопулярніший рахунок у протистояннях команд – 2:1. Такий результат фіксувався 7 разів (з них 4 рази в Києві), в тому числі й матч попереднього сезону на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського.

Найкращими бомбардирами в матчах між «Динамо» і «Ворсклою» є Сергій Ребров, Діого Рінкон, Максим Шацьких і Андрій Шевченко збоку киян (у кожного по 6 результативних ударів), а збоку полтавчан – Сергій Чуйченко, Віталій Кобзар і Мирослав Грумич (по 2 м’ячі). Максим Шацьких також є автором єдиного хет-тріку, зафіксованого у протистояннях команд (сезон 1999/2000).

Майбутній матч матиме особливе значення для півзахисника «Динамо» Сергія Кравченка, який упродовж трьох років виступав за полтавську «Ворсклу». Недільний поєдинок стане для Сергія першим проти колишньої команди.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер