»Динамо» - «Ворскла» - 4:1. Святкова пристрілка

»Динамо» - «Ворскла» - 4:1. Святкова пристрілка

Матчем «Динамо» традиційно для нинішньої весни закінчився черговий тур чемпіонату України. Команда Юрія Сьоміна знала результати решти поєдинків і в разі перемоги над «Ворсклою» могла відірватися від «Металіста», який наразі «забуксував», на одинадцять очок. Перший тайм матчу проти полтавчан навряд чи приніс задоволення футбольним уболівальникам. На полі йшла щільна боротьба, з малою кількістю небезпечних моментів. Кияни краще розпорядилися нечисленними можливостями, забивши два м’ячі, на які суперник відповів одним. Інша справа – друга половина зустрічі! В ній динамівці за всіма статтями переграли опонентів, провівши багато гострих і цікавих атак, реалізувавши дві з них. У результаті, впевнена перемога 4:1.

Додатковий інтерес поєдинку додавали статистичні розклади. Відповідно до турнірної таблиці, після 18-ти турів у «Динамо» було 44 забитих м’ячі, а у «Ворскли» в пасиві лише 10 пропущених м’ячів. Обидва показники були найкращими. В результаті, як виявилося, напад киян за всіма статтями переграв колись надійний захист полтавчан, «відваливши» чотири м’ячі. Таким чином, тепер у «Динамо» абсолютно найкращі показники – більше за всіх набраних очок, переможних матчів, забитих м’ячів, менше за всіх пропущено. Враховуючи 11 очок фори над переслідувачем, темп команда набрала чемпіонський. Тепер залишається довести добре розпочату справу до логічного завершення.

Мабуть, уперше в офіційному матчі за Юрія Сьоміна «Динамо» зіграло в трьох захисників. За відсутності дискваліфікованого Ель Каддурі, травмованих Діакате і Юссуфа, а також із прицілом на єврокубковий матч проти «Металіста» (в ньому також не зіграє Несмачний), головний тренер удався до схеми 3-5-2. Варто зазначити, що за такої тактичної розстановки «Динамо» зіграло в кількох контрольних матчах на лютневому зборі в Марбельї. Отже, тріо центральних захисників склали (зліва направо) Михалик-Саблич-Бетао, за фланги відповідали Нінкович (зліва) та Єременко, опорні півзахисники Вукоєвич і Корреа, Алієв виконував функції плеймейкера, а Кравець і Мілевський склали дует нападників. Варто додати, в останні тридцять хвилин матчу, з виходом на поле Несмачного, Сьомін повернувся до звичної схеми з чотирма захисниками.

З перших хвилин зустрічі динамівці заволоділи ініціативою і почали методично шукати підходи до воріт Долганського. Переважно атаки велися через центр, де творили Корреа, Алієв і Мілевський. Менш активно використовувалися фланги, на яких «від лицьової до лицьової» працювали Нінкович і Єременко. На 15-й хвилині Кравець отримав у штрафному майданчику м’яч і, намагаючись пройти далі, був збитий Медведєвим. Арбітр без вагань призначив пенальті, реалізувати який для Алієва не склало труднощів. Не зупиняючись на досягнутому, господарі продовжили атакувати. Активний Алієв входить до штрафного майданчика і віддає м’яча на вільного Нінковича. Мілош відразу пробив у дальній кут, без шансів для Долганського. Зробивши непоганий заділ, господарі на секунду розслабилися, дозволивши супернику провести контратаку. Кулаков класно подав із правого флангу в центр штрафного майданчика, де Ярошенко виграв боротьбу в Бетао і головою пробив точно в кут – 2:1.

Невідомо, що сказав у роздягальні своїм підопічним Юрій Сьомін, але після перерви динамівці почали грати цікавіше, не давши супернику найменшого шансу на успіх. На 53-й хвилині черговий диво-гол подарував глядачам Алієв. Майстер «стандартів» блискуче пробив зі штрафного з 22-х метрів – м’яч немов із гармати влетів у неприкритий воротарем кут. На 67-й хвилині черговий удар Олександра парирував воротар, але Кравець, встигнувши на добивання, був точний – 4:1.

Відзначимо, що в усіх чотирьох забитих м’ячах взяв участь Алієв. Тепер серед динамівців не на жарт ведеться боротьба за звання найкращого бомбардира в чемпіонаті. Зараз 12 м’ячів на рахунку Бангура, по вісім в Алієва і Мілевського. Не спить Кравець, який розігрався. До речі, в чотирьох проведених матчах у нинішньому році Кравець вже забив чотири м’ячі.

Переконливою перемогою над «Ворсклою» динамівці привітали вболівальників зі святом 8-го березня. Тепер жінки чекають від улюбленої команди продовження у вигляді успіхів у Кубку УЄФА.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер