»Динамо» – «Таврія» – 6:0. І це ще не межа

»Динамо» – «Таврія» – 6:0. І це ще не межа

Забивши в кожному з таймів по три м’ячі, «Динамо» розгромило чергового суперника в рамках чемпіонату України сезону 2009/2010. Слідом за одеським «Чорноморцем» під «динамо-машину» Валерія Газзаєва потрапила сімферопольська «Таврія». Шість м’ячів без відповіді, що побували у воротах голкіпера кримчан, не є межею. Створивши за 90 хвилин матчу близько десяти голевих моментів, кияни не залишили каменя на камені від опонента.

У стартовому складі, в порівнянні з матчем 1-го туру проти «Чорноморця», головний тренер киян Валерій Газзаєв зробив лише одну заміну: замість Сергія Кравченка, який отруївся кілька днів тому, на поле вийшов Карлос Корреа. Решта футболістів зайняла звичні місця: Шовковський у воротах, четвірку захисників склали Єременко, Хачеріді, Бетао, Ель Каддурі, центр поля «закривав» Вукоєвич, атаці допомагали Нінкович і Корреа, а атакувальний трикутник склали Гусєв, Мілевський та Ярмоленко.

Як і в поєдинку з «Чорноморцем», динамівці швидко запрягали і швидко їхали. Вже на 10-й хвилині Гусєв продемонстрував блискучі швидкісні дані, втікши віч-на-віч із Старцевим, і холоднокровно реалізував шанс. Минуло сім хвилин, і господарі, не відкладаючи справу, подвоїли перевагу. В цьому випадку очевидна позиційна помилка захисників «Таврії» – залишивши Мілевського одного в чотирьох метрах від воріт, вони дозволили Артему без перешкод відправити м’яча до сітки.

Незважаючи на літню спеку, підопічні Валерія Газзаєва продемонстрували, що перебувають у відмінній фізичній формі. Пресинг по всьому периметру поля, нескінченні атаки на ворота «Таврії», швидкісні дані всіх без виключення футболістів – все це заслуговує на найліпші відгуки збоку вболівальників. У першому таймі в воротах гостей встиг побувати ще один м’яч – Гусєв оформив дубль, замкнувши ідеальний простріл Ель Каддурі з лівого флангу. Кінцівка ж першої половини гри була зіпсована травмою марокканського футболіста: Бадр невдало приземлився після верхової боротьби з опонентом, після чого лише під руки лікарів зміг залишити поле.

У другому таймі побиття кримчан продовжилося. Вже в дебюті Гусєв в черговий раз познущався над захисниками «Таврії», увірвався до штрафного майданчика з правого флангу, після чого відкотив м’яча на лінію воротарського – Корреа забивав уже в порожні ворота. Незабаром «подвиг» Гусєва повторив Мілевський, який протягнув м’яча до штрафного вже з лівого флангу, а завершальну роль виконав Ярмоленко.

За рахунку 5:0 динамівці дозволили супернику провести кілька перспективних атак, але ані Платон, ані активний Ковпак свої шанси реалізувати не спромоглися. За що й були покарані. Коли секундомір відраховував останню хвилину основного часу матчу, Гільєрме, скориставшись з помилки захисників, втік віч-на-віч із голкіпером і холоднокровно встановив остаточний рахунок у матчі. 6:0 – найбільша перемога «Динамо» над «Таврією» в історії чемпіонатів України.

ДИНАМО – ТАВРІЯ – 6:0 (3:0)

«Динамо»:
1.Шовковський, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 7.Корреа (77.Гільєрме, 72), 10.Мілевський – кап,11.Єременко, 20.Гусєв (4.Гіоане, 63), 30.Ель Каддурі (26.Несмачний, 44), 34.Хачеріді, 36.Нінкович, 70.Ярмоленко.

«Таврія»: 1.Старцев, 4.Свідерський (6.Джуричич, 66), 5.Маркович, 8.Корнєв, 9.Ковпак – кап, 10.Ідахор (24.Платон, 59), 11.Монахов, 15.Луценко (13.Зборовський, 46), 19.Галюза, 22.Любенович, 27.Голайдо.

Голи: Гусєв (10, 33), Мілевський (17), Корреа (48), Ярмоленко (62), Гільєрме (90).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер