Суперники «Динамо»: «Рубін» усе ближче до чемпіонства

Фото pfc-csca.com

Суперники «Динамо» по груповому турніру Ліги чемпіонів провели чергові матчі в національних чемпіонатах.

Поєдинок московського ЦСКА з «Рубіном» розглядався як центральний матч туру російської прем’єр-ліги. ЦСКА вже не претендує на чемпіонство, але продовжує боротьбу з ФК «Москва», «Зенітом» і «Локомотивом» за потрапляння до трійки призерів і, відповідно, участь наступного сезону в Лізі чемпіонів. Казанці ж мали можливість збільшити відрив від свого переслідувача, московського «Спартака», який учора зазнав поразки від «Крильєв Совєтов» (примітно, що самарський клуб тренує Юрій Газзаєв, двоюрідний брат головного тренера «Динамо» Валерія Газзаєва).

Що стосується звітного матчу, то він пройшов за переваги господарів. У першому таймі футболісти «Рубіна» не соромилися просто виносити м’яча подалі від своїх воріт після масованих атак армійців. Подібна тактика приносила плоди, оскільки по-справжньому небезпечних моментів у ЦСКА й не було. Лише на 28-й хвилині у штрафному майданчику «Рубіна» арбітр призначив вільний удар (Рижиков узяв м’яча в руки після пасу від партнера), але після розіграшу удар Ігнашевича було заблоковано.

Другий тайм також розпочався за переваги москвичів. У період з 60-ї по 62-гу хвилини армійці мали два блискучих шанси, щоб відкрити рахунок (обидва рази не спромігся відзначитися Маазу), за що незабаром були покарані: Домінгес виконав навіс зі штрафного, і м’яч, не торкнувшись нікого, залетів у ворота. Надалі малюнок гри не змінився: ЦСКА атакував великими силами, а гості демонстрували свій головний козир, яким є надійна гра в обороні. На останніх хвилинах армійці пішли вперед великими силами, і пропустили швидку контратаку суперника. Бухаров уникнув офсайда, виходив віч-на-віч із голкіпером і красивим парашутом метрів із 35-ти перекинув Акинфеєва, який вийшов із воріт.

Таким чином, завдяки цій перемозі «Рубін» вже на чотири очки випереджає «Спартак», і тепер для того, щоб забезпечити чемпіонство, казанцям достатньо здобути одну перемогу в двох матчах – або вдома з пітерським «Зенітом», або на виїзді з краснодарською «Кубанню», яка вже вилетіла до першої ліги.

ЦСКА – «Рубін» – 0:2 (0:0).

«Рубін»:
Рижиков, Ансалді, Навас, Салуквадзе, Кальошін (Попов, 46), Сємак, Нобоа, Карадениз, Касаєв (Бистров, 67), Домінгес (Сібайя, 79), Бухаров.

Голи: Домінгес (66), Бухаров (89).

* * *

Каталонська «Барселона» в черговий раз продемонструвала, що знаходиться у блискучій формі. Незважаючи на проведений на тижні важкий поєдинок у Казані (0:0) в рамках групового турніру Ліги чемпіонів, підопічні Хосепа Гвардіоли на своєму полі легко здолали «Мальорку».

У стартові двадцять хвилин команди обмінялися забитими м’ячами. Спочатку Педріто реалізував вихід віч-на-віч із воротарем після блискучого пасу п’ятою у виконанні Ібрагимовича, але незабаром Нуньєс головою замкнув подачу з кутового. Гості тримали оборону своїх воріт практично до кінцівки першого тайму, але в останні п’ять хвилин все ж таки пропустили два результативні випади каталонців.

Особливо ефектним вийшов перший гол: голкіпер «Мальорки» Дуду Ават парирував три удари господарів з близької відстані, але з четвертим у виконанні того ж Педріто й рикошету від свого партнера впоратися не зміг. За хвилину до свистка на перерву Анрі збільшив перевагу каталонців, а в другому таймі суперники обмінялися забитими м’ячами – на реалізований Мессі пенальті гості відповіли результативним ударом Алассане Кейта.

«Барселона» – «Мальорка» – 4:2 (3:1).

«Барселона»:
Вальдес, Абідаль, Піке, Чигринський, Пуйоль, Туре, Бускетс (Хаві, 60), С.Кейта, Педріто (Мессі, 50), Анрі (Іньєста, 82), Ібрагимович.

Голи: Педріто (10, 40), Анрі (44), Мессі (87, пен.) – Нуньєс (20), А.Кейта (90+2).

* * *

У центральному матчі туру серії «А» лідер, міланський «Інтер», приймав на своєму полі «Рому». Підопічні Жозе Моуріньо несподівано для всіх не змогли обіграти столичну команду, яка в нинішньому сезоні має певні проблеми і на даний момент посідає 14-те місце в турнірній таблиці. На гол Вучинича «синій-чорні» змогли відповісти лише результативним ударом Ето’О в дебюті другого тайму. Утім, втрата очок не позначилася на позиціях «Інтера», який випереджає туринський «Ювентус» на п’ять очок.

«Інтер» – «Рома» – 1:1 (0:1).

«Інтер»:
Жуліо Сезар, Майкон, Лусіо, Самуель, Дзанетті, Мунтарі (Балотеллі, 46), Т’ягу Мотта (Камб’яссо, 64), Вієйра (Снейдер, 46), Станкович, Ето’О, Міліто.

Голи: Ето’О (48) – Вучинич (13).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер