»Динамо» – «Рубін» – 3:1. Така важлива перемога!

Через рік до Києва повернулася Ліга чемпіонів! Раніше, в 1994 і 2003 року, старт у найпрестижнішому європейському турнірі «Динамо» розпочинало грою з представником нашого північного сусіда. В ті роки дебют виявлявся вельми вдалим, не зіпсували статистику взаємин із росіянами динамівці й цього разу. Пропустивши в першому таймі гол, після перерви команда Валерія Газзаєва відповіла більш ніж переконливими трьома результативними ударами. «Динамо» перемогло 3:1 і після першого туру лідирує в турнірній таблиці. Конкуренти по групі «Інтер» і «Барселона» зіграли свій матч внічию 0:0.

Проти «Рубіна» Валерій Газзаєв випустив перевірених виконавців. У воротах Олександр Шовковський, який близький до сотні матчів в єврокубках. У центрі захисту вийшли Алмейда та Хачеріді, по флангах Маграо та Єременко. Вельми цікаво виглядала пара центральних півзахисників – Вукоєвич та Юссуф. За атаку номінально відповідав квартет Нінкович-Мілевський-Ярмоленко-Шевченко. Причому останні двоє грали відповідно на лівому та правому флангах, Мілош виконував функції плеймейкера, а Артем вийшов на вістрі атаки.

Обидві команди обережно розпочали зустріч, вважаючи за краще грати від оборони, максимально наситивши середину поля. Як наслідок, у позиційній боротьбі на перший план виходили домашні заготовки, які розігрувалися переважно після розіграшів «стандартів». Перший удар казанців по воротах Шовковського виявився результативним. Нінкович порушив правила у двадцяти метрах від воріт, на що Домінгес відповів вивіреним ударом зі штрафного в саму «дев'ятку». По грі рахунок нелогічний, але хіба у футболі таке зустрічається вперше? За кілька хвилин Нінкович мав чудову можливість зрівняти рахунок, але протаранивши захисників пробив поряд зі стійкою.

Як і передбачалося, пожвавилася гра з боку динамівців у другому таймі. Валерій Газзаєв не вніс корективів до складу, проте знайшов потрібні слова для налаштованих на боротьбу, але часом інертних підопічних. Перший небезпечний момент біля воріт Рижикова пролунав на 52-й хвилині, коли Шевченко з лінії воротарського майданчика пробив трохи вище воріт. Потім Мілевський «накрутив» на лінії штрафного майданчика кількох опікунів, але з точним ударом не склалося. До середини тайму динамівці повністю заволоділи ініціативою, чому сприяли Гіоане і Гусєв, які вийшли на поле. Гол назрівав, а його автором став Айїла Юссуф, який приходить на порятунок команді впродовж останніх семи років. Маграо навісив з кутового, а нігерієць, випередивши всіх, головою відправив м'яча під поперечину. Логічно, що на досягнутому динамівці не зупинилися і в подальші хвилини буквально насіли на ворота росіян, які трохи втомилися. Небезпечні моменти кияни створювали буквально кожну хвилину! Вивів уперед «Динамо» блискучий за виконанням удар Маграо, а закріпив перевагу Олег Гусєв. Під оплески переповненого стадіону динамівці без проблем довели зустріч до перемоги і після фінального свистка отримали заслужені компліменти.

Попереду в Лізі чемпіонів на «Динамо» очікують п'ять важких матчів. Переможний старт додає надії, але найголовніші матчі у команди Газзаєва попереду. А сьогодні хочеться просто порадіти з чудової перемоги над сильним суперником…

ДИНАМО – РУБІН – 3:1 (0:1)

"Динамо":
1.Шовковський, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко (3.Бетао, 90), 10.Мілевський – кап, 11.Єременко, 21.Маграо, 25.Юссуф, 34.Хачеріді, 36.Нінкович (4.Гіоане, 57), 44.Леандро Алмейда, 70.Ярмоленко (20.Гусєв, 65).

"Рубін":
77.Рижиков, 3.Ансалді, 4.Сезар Навас, 7.Семак – кап, 10.Домінгес (42.Муравські, 77), 11.Бухаров, 15.Рязанцев (88.Касаєв, 83), 16.Нобоа, 19.Кальошин, 61.Гекдениз Карадениз, 76.Шаронов.

Голи: Юссуф (71), Маграо (79), Гусєв (85) – Домінгес (25).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер